SkoczekPL Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 Skoczek a jak z rożowymi sps takimi jak Histrix, pink Pocilipora ,czy różowa stylophora. Masz ładny kolorek? Czy przybrudzony? Nieee no nie wiem. Baniak wystartował od zera (u znajomych nie u mnie) . Na razie jest tylko skała i piasek od wczoraj Powiem jak coś tam już będzie bo sam jestem ciekaw kolorów. Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklosz Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Ale w takim przypadku korzystać z gotowych rozwiązań(lamp HQI plus T5) czy coś kombinować z DIY? Do Sebastiano Nie wiem czy Ci opłaca kombinowac coś z DIY, skoro można kupić gotową używkę np. Aqumedic HQI + T5 za przyzwoite pieniądze np. na Allegro. A tak na marginesie to 150W HQI + 2 x 24W T5 to razem 198W nie będzie za jasno do baniaka 96 litrów? Edytowane 5 Marca 2014 przez Miklosz (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastiano Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 Do Sebastiano Nie wiem czy Ci opłaca kombinowac coś z DIY, skoro można kupić gotową używkę np. Aqumedic HQI + T5 za przyzwoite pieniądze np. na Allegro. A tak na marginesie to 150W HQI + 2 x 24W T5 to razem 198W nie będzie za jasno do baniaka 96 litrów? To prawda to już 2w/l.Trochę to już przegięcie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 Tak u mnie jest gdzieś 0,6w megachrome blue i spodziewałem się że będzie gorzej ciemniej , 1w/l z hqi powinno być w pełni zadowalające. Jest chyba jaśniej niż 4 rury w 250l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklosz Zgłoś Napisano 5 Marca 2014 To prawda to już 2w/l.Trochę to już przegięcie.... Ja mam 140l i lampę 1x150W HQI + 2 x 24W i tak naprawdę świecę tylko żarnikiem HQI 16 tys K. Bo całościowo wydawało mi się za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach