Daniell Zgłoś Napisano 20 Września 2016 eco tech będzie głośniejszy i to nie ta bajka co gyre... Maxpect da Ci jednorodny, szeroki, laminarny przepływ przez cały baniak, eco tech, jak klasyczna pompa, da Ci walec pozostawiając po bokach strefy o prawie zerowym ruchu wody, zaś w środku prąd zbyt silny dla zwierząt. Dziękuje Dale za odp. teraz tak oglądam sobie na stronie producenta nowe Gyre 200, 230 i 280 wydają się naprawdę fajnym rozwiązaniem. Mam pytanie czy pompy/cyrkulatory Gyre mają funkcję zmniejszenia mocy w nocy, czyli tzw. tryb nocny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 20 Września 2016 Dziękuje za korektę polonistyczną, a jak to się do mojego pytania natury akwarystycznej? Bo napisałeś lampy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniell Zgłoś Napisano 20 Września 2016 (edytowane) Bo napisałeś lampy. Ok masz racje literówka słownikowa mój błąd. Napiszesz coś w temacie tych pomp zgodnie z moim pytaniem ewentualnie Twoje doświadczenie po dłuższym okresie użytkowania - wiesz nie chcę zaśmiecać fajnego wątku bzdurami o niczym czy też nie związanym z danym postem przewodnim. Edytowane 20 Września 2016 przez Daniell (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 20 Września 2016 Heh, a "Kolega Polonista" czytał instrukcję cyrkulatora gyre ? Tam "stoi jak wół na polu" "Gratulujemy zakupu lampy".... A przecież producent wie lepiej co sprzedaje.... ))) A poważniej mówiąc i odpowiadając, nie ma trybu nocnego - na razie - piszę na razie bo są różne zewnętrzne sterowniki które to załatwiają. Ale jak powiada mój przyjaciel: "A w nocy ocean przestaje falować?" Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 25 Września 2016 (edytowane) Heh, a "Kolega Polonista" czytał instrukcję cyrkulatora gyre ? Tam "stoi jak wół na polu" "Gratulujemy zakupu lampy".... A przecież producent wie lepiej co sprzedaje.... ))) A poważniej mówiąc i odpowiadając, nie ma trybu nocnego - na razie - piszę na razie bo są różne zewnętrzne sterowniki które to załatwiają. Ale jak powiada mój przyjaciel: "A w nocy ocean przestaje falować?" Ja nie jestem polonistą i też robię błędy. Temat jest o pompach cyrkulacyjnych, a nie o lampach. Może instrukcja jest źle przetłumaczona? A tak wogule to w Polsce na polu to stoją krowy, a nie woły. Ale ja nie jestem ze wsi i może się nie znam. Edytowane 25 Września 2016 przez maciej01 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach