Skocz do zawartości
robi

Nowe rozwiązanie w cyrkulacji - Maxspect Riptide Gyre Generator

Rekomendowane odpowiedzi

eco tech będzie głośniejszy i to nie ta bajka co gyre...

Maxpect da Ci jednorodny, szeroki, laminarny przepływ przez cały baniak, eco tech, jak klasyczna pompa, da Ci walec pozostawiając po bokach strefy o prawie zerowym ruchu wody, zaś w środku prąd zbyt silny dla zwierząt.

Dziękuje Dale za odp. teraz tak oglądam sobie na stronie producenta nowe Gyre 200, 230 i 280 wydają się naprawdę fajnym rozwiązaniem.

Mam pytanie czy pompy/cyrkulatory Gyre mają funkcję zmniejszenia mocy w nocy, czyli tzw. tryb nocny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za korektę polonistyczną, a jak to się do mojego pytania natury akwarystycznej?

Bo napisałeś lampy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo napisałeś lampy.

Ok masz racje literówka słownikowa mój błąd.

Napiszesz coś w temacie tych pomp zgodnie z moim pytaniem ewentualnie Twoje doświadczenie po dłuższym okresie użytkowania - wiesz nie chcę zaśmiecać fajnego wątku bzdurami o niczym czy też nie związanym z danym postem przewodnim.

Edytowane przez Daniell (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, a "Kolega Polonista" czytał instrukcję cyrkulatora gyre :) ?

Tam "stoi jak wół na polu" "Gratulujemy zakupu lampy"....

A przecież producent wie lepiej co sprzedaje.... :))))

A poważniej mówiąc i odpowiadając, nie ma trybu nocnego - na razie - piszę na razie bo są różne zewnętrzne sterowniki które to załatwiają.

Ale jak powiada mój przyjaciel: "A w nocy ocean przestaje falować?"

125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT,  Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, a "Kolega Polonista" czytał instrukcję cyrkulatora gyre :) ?

Tam "stoi jak wół na polu" "Gratulujemy zakupu lampy"....

A przecież producent wie lepiej co sprzedaje.... :))))

A poważniej mówiąc i odpowiadając, nie ma trybu nocnego - na razie - piszę na razie bo są różne zewnętrzne sterowniki które to załatwiają.

Ale jak powiada mój przyjaciel: "A w nocy ocean przestaje falować?"

Ja nie jestem polonistą i też robię błędy. Temat jest o pompach cyrkulacyjnych, a nie o lampach. Może instrukcja jest źle przetłumaczona? A tak wogule to w Polsce na polu to stoją krowy, a nie woły. Ale ja nie jestem ze wsi i może się nie znam.

Edytowane przez maciej01 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.