kruchy Zgłoś Napisano 20 Lipca 2014 mam kilka sztuk tego w akwarium a w internecie niema nic o nich wiec co byście zrobili wy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz Zgłoś Napisano 20 Lipca 2014 http://pl.reeflex.net/tiere/2069_Corynactis_sp01.htm Ja zostawiałem - fajnie świeciło w niebieskim Cytuj Pandora 224 - -zlikwidowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 20 Lipca 2014 Usunąć. dość mocno parzą i raczej wygrywają z innymi koralami. Jest co prawda wiele gatunków, tym drobnym pozwalam rosnąć tam gdzie jest ciemno, ale te duże jak na fotce zaczynam tępić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2014 Mam kilka, żyją w zacienionych miejscach, plagi nie ma, u mnie nie wyrządzają szkód. Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igor255 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2014 Ja mam sporo małych. Nie zauważyłem, żeby coś złego robiły. Żyją w cieniu - nawet w kaskadzie. Nie tępię. Cytuj Jest: [163L] 3lvl mini tower (73 + 45 + 45) Było: [73L] Mała rafa od nowa - 61x40x30 Było: [112L-panel] 3-filarowy morski zakątek Było: 45L - Eksperymentalnokwarantannoszczepkoglonowe Było: 45L Moja pierwsza słona woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemoT Zgłoś Napisano 21 Lipca 2014 U mnie również jest kilka sztuk. Jak na razie ani się nie mnożą ani nie atakują innych korali. Siedzą sobie w głębokim cieniu więc nie są konkurencją dla "normalnych" korali, które jak wiadomo raczej lubią światło. Według mnie są zupełnie neutralne dla systemu. Cytuj Start 25.02.2013 Mój słony świat mieści się w 96l 60x40x40 OW; Świeci AquaNova 4x24W T5; Pieni Hydor SlimSkim Nano 135.35; Wodą kręci 2xJVP-110; Grzeje Aquael ComfortZone Gold 100W Moczy się ok. 8kg LR; Na dnie zalega ok. 5kg suchego piasku RED SEA Reef Base - Reef Pink Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2016 Chciałbym odświeżyć temat , bo minęło trochę czasu . Pytanie dla posiadaczy. Jak ukwiał zachowuje się w waszych zbiornikach(ekspansyjny, czy parzy inne korale)?? Proszę jeśli można o wasze spostrzeżenia. Mam możliwość zakupu , dlatego bardzo proszę o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hery Zgłoś Napisano 4 Listopada 2022 Mam je w akwarium od 10 lat w nocy drażnią wszystko wokoło(w swoim zasięgu), a w dzień siedzą sobie uśpione w niebieskim świetle wyglądają bajecznie dlatego się ich nie pozbywam. Jeden siedzi pod skałą na której mieszka 15 letni Lobophyton więc go nie ruszam a jeden w muszli po ślimaki i to najlepsze rozwiązanie. Nie karmię ich więc nie robi się z nich żadna plaga. Polecam hodować bardzo rzadko spotykane ukwiały w handlu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 4 Listopada 2022 ja mam corynactisy, u mnie są tylko w miejscach zacienionych, gdzie nie ma korali. Nie znam zwierza, który by je młócił. Krewetki na aiptasię ich nie ruszają. Zwykłe czyszczące też nie. Z ryb tych co miałem też żadna. Może brzydal, ale nigdy go nie miałem. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach