Jesion273 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 (edytowane) akwarium OW 40x25x30 sump 34x16x25 3 komory media plus cos na makro glony niewielkiego obieg tunze oświetlenie2x24W PC piach 4,5KG skała LR 3,5 kg grzałka 50W dolewka diy powrót ze zbiornika w tylnej scianie przelot AM 25mm sól red coral Edytowane 28 Marca 2015 przez Jesion273 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 27 Września 2014 na 100% 1200 new jet będzie za mocna. U mnie w 90l ta pompa pracowała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
promil Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Witajcie, przepraszam,ale podłączę się pod temat. Planuję również założyć piko 30ltr. Ile żywej skały potrzebuję? Na dnie będzie piach. Planuję chodować Zooa i C.Viridis'y+2 krewetki. Całość bez odpieniacza. Pozdrówko Jarek Cytuj W planach piko-rafa 30ltr z miękkimi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Ja u siebie mam około 5kg skały. Ale spokojnie kilogram bym wywalil, bo trochę chyba za ciasno. Więc pewnie te 4kg będzie w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 na 100% 1200 new jet będzie za mocna. U mnie w 90l ta pompa pracowała tylko chodzi o wysokośc podnoszenia od dna sumpa do góry akwarium bedzie 90cm wiec jaka pompe polecacie zeby za duzego młynu nie robiła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Czesc Pomysl nad pompa ATMAN 1200l/h Nie sa drogie.Cicha i na pewno da rade . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 27 Września 2014 JP 022 600L/h podnosi mi bez problemu na 90 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moorecki1994 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Myślę że może być ta 1200 jak by była za mocna to możesz zawsze ją trochę przykręcić u mnie napędza ona schurana jetskim 100 i jak dobrze widzę to z tabeli wydajności wynika ze przy wysokości 90 cm ma wydajnosc jakies 700 l/h Jeśli dobrze widzę strasznie małe te rysunki Edytowane 27 Września 2014 przez Moorecki1994 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 (edytowane) dokładnie wole wiecej mocy uzyskać na powrocie zeby udało sie nie wkładać nic wiecej do zbiornika chodzi o cyrkulator Pompa Jebao SP-1000 zna ktos prace tej pompy jak sie spisuje Edytowane 27 Września 2014 przez Jesion273 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 29 Września 2014 Zapas zapasem jednak do 30l to lekkie przegięcie. Sam nie testowałem jednak czysto teoretycznie New Jet 600 powinien być idealny,ja na twoim miejscu spróbował sie dogadać z kimś kto ma kilka wolnych pomp do przetestowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zygi Zgłoś Napisano 29 Września 2014 Pompa Jebao SP-1000 zna ktos prace tej pompy jak sie spisuje ja właśnie testuję, podnoszenie na 80 cm i wydajność 460L/h, ale strasznie hałasuje wirnik podczas startu i pracy, jak chodzi bez obciążenia to jest cicha, napisałem już w tej sprawie do sprzedawcy i czekam na odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxico Zgłoś Napisano 29 Września 2014 Jaka obsada przewidziana? Cytuj [url="http://www.myreefstats.com"][img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 29 Września 2014 Jaka obsada przewidziana? zoa,rico,euphyllia,caulastea,favia,gonipora,briareum,menella, moze quadricolor clibanarius,wurdemani,babylonia,strombus,turbo, ja właśnie testuję, podnoszenie na 80 cm i wydajność 460L/h, ale strasznie hałasuje wirnik podczas startu i pracy, jak chodzi bez obciążenia to jest cicha, napisałem już w tej sprawie do sprzedawcy i czekam na odpowiedź dzieki za informacje w tej sprawie cziekawe czy wszystkie tak maja czy tobie sie trafił jakiś feler ? Zapas zapasem jednak do 30l to lekkie przegięcie. Sam nie testowałem jednak czysto teoretycznie New Jet 600 powinien być idealny,ja na twoim miejscu spróbował sie dogadać z kimś kto ma kilka wolnych pomp do przetestowania. jeslii fzn-3 jest oki a tez ma 1200l/h to w czym sie różni wydajnosc takiej pompy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 19 Października 2014 cos tam skompletowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 19 Października 2014 Ja tam na Twoim miejscu do tego akwarium falownika bym nie kupował. Wystarczy kaskada- daje spore zamieszanie w wodzie. Ja używam aquaclear 70 i wszystko się buja jak talala Trzymam korale miękkie, twarde lps i sps i wszystko odziwo żyje. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 19 Października 2014 tylko mam przygotowane pod sump wiec nie ma sensu tam dawac kaskady bo popsuje wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 20 Października 2014 tylko mam przygotowane pod sump wiec nie ma sensu tam dawac kaskady bo popsuje wszystko Racja Racja mój błąd, bo nie doczytałem. Powodzenia i będę śledził wątek. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek66 Zgłoś Napisano 28 Października 2014 cos tam skompletowane a co to za doświetlacz i jaką ma temperature barwową? cos tam skompletowane a co to za doświetlacz i jaką ma temperature barwową? Cytuj http://nano-reef.pl/...-za-nowe-450-l/ http://nano-reef.pl/...-mini-akwarium/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 29 Października 2014 PW Wojtek66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2014 posolone dziś jeszcze ma dotrzeć skała i piach jesli ktos posiada jakieś żyjątka to chętnie przygarnę morszczaki z okolic żywca, bielska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2014 woda przez noc kryształ może jeszcze co nie co skałe przełożę ale w takim litrażu to nie poszaleje zasolenie 1.024 przy 24st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2014 zastanawia mnie czy 8h świecenia wystrczy na samo dojrzewanie filmik z pracy całosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Betty Zgłoś Napisano 15 Listopada 2014 Fajnie wyglada wszystko. Bede podgladac caly czas jak sie rozwija temat bo mamy identyczny litraz i czas startu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 krewecia trafiła do nowego domu, ma juz swoją miejscówkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 jak dla mnie super , malenstwo ale wydaje sie duzo wieksze i do tego z sumpem 3mam kciuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach