Mario94 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Dostałem jakieś 3 miesiące temu fajne poklejony kawałek skały. Skała ta leżał sobie w kartonie przez ten czas/ Na dniach będę robił mała reorganizację w zbiorniku i chcę ją włożyć. Czy powinienem ją wcześniej wymoczyć? Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Oczywiscie Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario94 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 A w jakiej wodzie? Wystarczy w RO czy musi być zasolona? No i ile czasu ją moczyć? Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Trochę ryzykujesz wkładając ją do zbiornika,3 miesiące sobie lezała wszystko w niej zdechło,nie wiadomo co puści do akwarium...inaczej gdybyś ją całe lato suszył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario94 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Trochę ryzykujesz wkładając ją do zbiornika,3 miesiące sobie lezała wszystko w niej zdechło,nie wiadomo co puści do akwarium...inaczej gdybyś ją całe lato suszył. To co proponujesz? Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Nie wiem...ja sobie kiedyś załatwiłem w RM taką skałą parametry dlatego przestrzegam.Ale co zrobić nie wiem...możesz ją moczyć aż wypuści do wody to co ma...ale to loteria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 28 Września 2014 A może gotować X czasu w wodzie RO na silnym płomieniu a potem miesiąć moczyć w ro ,wymieniając wode co tydzien ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 28 Września 2014 włóż do beczki/wiadra z solanka i cyrkulacją. Dodaj bakterie i podmieniaj wode co tydzien Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 najpierw wymocz w ro, a pozniej tak jak tester pisze, mysle ze pomiesiacu bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Wcześniej wymyj karherem i dopiero do beczki. Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Ja umylabym skale porzadnie pod kranem,(cisnieniem)nastepnie wymoczyla w solance z cyrkulacja ,co jakis czas wytrzepujac syf.Po kilkunastu dniach nalalabym swiezej solanki,dodala bakterie i wsio.Moczyc z miesiac i do akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach