Tomasz Kuliński Zgłoś Napisano 1 Listopada 2014 Minął miesiąc istnienia! Zbiornik zalany 01.10.2014 wodą z działającego akwarium. Akwarium 35x35x35 to ~ 43l brutto. Filtracja to kaskada AquaClear 70. Wkłady to wata wymieniana co 2 dni, Purigen i węgiel. Cyrkulacja Koralia Nano 900. Oświetlenie to lampa DIY led - 10h full i 2h wieczorem same niebieskie. Żywy piach 4,5 kg i żywa skała to jakieś 5 kg z działającego akwarium. Podmiany 6l/tydzień – sól AF Reef. 90% korali, ślimaki, kraby i krewetka Lysmata wprowadzone w pierwszym tygodniu istnienia zbiornika. Gobiodon okinawae i Ruby Red Dragonet trafiły do akwarium w tym tygodniu. Do wody dozuję codziennie od 2 tygodnia w miarę zapotrzebowania: roztworu z sody oczyszczonej, wapń Kent Liquid Calcium, magnez Kent Tech Magnesium. Parametry z dnia dzisiejszego: kH 8,5 Ph 7,7 Ca 440 Mg 1260 PO4 0 NO3 ~ 0,8 ... i fotki Gobiodon Okinawae i Ruby Red Dragonet - to bardzo fajna rybka do małego akwa Jestem ciekawy co Wy na to? Cytuj Pozdrawiam Tomek To było moje akwa Teraz jest to akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 A ja na to jak na lato hehe A tak powazniej to bardzo ladne akwarium. Choruje na taka jak Twoja pocilocropore. Jak naraie wszystko super - gratulune. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzemekNS Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 Ładnie kolorowo. Ile wat ma lampka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kedaosw Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) Czysto i kolorowo A Gobiodon Okinawae zawstydzona Czekam na kolejne zdjęcia Edytowane 2 Listopada 2014 przez kedaosw (wyświetl historię edycji) Cytuj 300L + sump 84L Odpieniacz: Mini BK 200 Oświetlenie: T5 6x54W Cyrkulacja: JVP 17000 l/h Obieg: NJ 2300 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Kuliński Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 Ile wat ma lampka? Lampa ma 24 diody power led po 3W czyli 72W. kolejne fotki pocillopora damicornis pocillopora damicornis tricolor montipora, niestety nie wiem jaka i Gobiodon na posterunku Cytuj Pozdrawiam Tomek To było moje akwa Teraz jest to akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shihwa Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 Naprawdę ładne akwa, gratuluję. Życzę powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzemekNS Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 Pocillopora piękna zazdroszczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omo323 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) hej czy ja tam acre widzę jak rosnie polipuje? PS: Ta monti to chyba peltiformis Edytowane 2 Listopada 2014 przez omo323 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erem88 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 Bardzo ładnie ! A Pocillopora Tricolor wymiata Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Kuliński Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 hej czy ja tam acre widzę jak rosnie polipuje? Jeśli jej Gobiodon nie obstawia to polipuje. To podobno nana Cytuj Pozdrawiam Tomek To było moje akwa Teraz jest to akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 Bez odpieniacza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Kuliński Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 Bez odpieniacza. Może w przyszłości jeśli będzie potrzeba Tunze DOC 9001. Cytuj Pozdrawiam Tomek To było moje akwa Teraz jest to akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 montipora, niestety nie wiem jaka Montipora confusa Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omo323 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2014 hej dasz listę z obsadą baniaka? (slimaki kraby krewetki ryby) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Kuliński Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 Jest długa SPS’y Montipora digitata czerwona Montipora digitata zielona Montipora digitata stalowa Montipora confusa (dzięki Marku za zidentyfikowanie) Acropora nana Pocilliopora damicornis Pocilliopora damicornis tricolor Seriatopora hystrix Seriatopora caliendrum green LPS Caulastrea fluo Miękie Discosoma - grzybki zielone i niebieskie Ricordea yuma lub florida Sinularia zielona fluo Cladiella Zoanthus różne kolorki i wielkosci “mordek” Briareum Clavularia Cytuj Pozdrawiam Tomek To było moje akwa Teraz jest to akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omo323 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 dzięki PS:ładne pocillopory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 (edytowane) Jest długa Montipora confusa (dzięki Marku za zidentyfikowanie) mam taka dużą ale to jest dość wymagająca i musisz uważać na ślimaki osiadłe przyniosłem z jakimś koralem i od dołu obgryzły go.dość mocno. Jak chcesz to za jakiś czas mogę zrobi Ci szczepkę Clavularia papya Edytowane 3 Listopada 2014 przez rekin (wyświetl historię edycji) Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omo323 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2014 ładna papaya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2014 Bardzo ładnie Ci się wszystko pompuje. Lampka nie jest za mocna? Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi85 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2014 Wow !! baniak marzenie Jak często robisz testy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Kuliński Zgłoś Napisano 6 Listopada 2014 Bardzo ładnie Ci się wszystko pompuje. Lampka nie jest za mocna? Nie wiem jak sprawdzić czy nie za mocna. Jak to poznać? Po koralach? Jeśli tak to jak wyglądają jak jest za mocne oświetlenie? Wow !! baniak marzenie Jak często robisz testy ? Dzięki. kH - codzienie Ph - co 2 dni Ca i Mg - 1,2 razy w tygodniu PO4 i NO3 - raz w tygodniu Cytuj Pozdrawiam Tomek To było moje akwa Teraz jest to akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 6 Listopada 2014 bez sensu jest tak częste mierzenie ph. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Kuliński Zgłoś Napisano 6 Listopada 2014 Marku, to jak często i jaki parametr badać, aby mieć po kontrolą jakość wody? Pewnie to też zależy od "świeżości" akwarium i jego pojemności i pewnie jeszcze kilku czynników? Cytuj Pozdrawiam Tomek To było moje akwa Teraz jest to akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2014 Ekstra akwarium aby tak dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tka3kp Zgłoś Napisano 16 Listopada 2014 Ładnie się to prezentuje. Możesz mi na priv napisać gdzie można taką Pocillioporę damicornis tricolor dostać? Kibicuję zbiornikowi:) Cytuj ReefMax - Odpieniacz Hydor Slim Skin 135.35, 3x24W T5, Hydor Koralia Nano 900 i 1600, 11 kg LR + 9 kg LS, sól AF RS + Probio S, Pro F, Probio F. Obsada - głównie LPS, kilka miękkich, pustelnik, 2 debeliusy, rozgwiazda piaskowa, kilka Turbo, Synchiropus splendidus, 2x Amphiprion ocellaris, Valenciennea puellaris, Pterapogon kauderni i Chrysiptera parasema. "Wszechświat i ludzka głupota są nieskończone. Co do tego pierwszego nie jestem pewien.” – Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach