himler Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 Witam kupiłem 3 tygodnie temu Naso elegans i za chorobę nie chce przyjmować żadnego pokarmu Dawałem mu spiruline w płatkach i granulkach różnych firm mrożonki i niech jeść Jedynie co je to glony z skały i szyb. Boje się że niedługo zejdzie z tego świata. Może macie pomysły co mam jeszcze spróbować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz Baczynski Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 Spróbuj z algami nori na klipsie, moj za tym przepada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
himler Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 No niestety Nawet jak pod ryjek podłoże to ucieka a mam firmy ocean nutrition Gren Marine Algae. A ty jakiech używasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 Naso w 350L? Ta ryba w naturze do 60cm dorasta. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz Baczynski Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 Zwykle nori takie jak do sushi kupione w markecie. Zbiornik jak dla naso rzeczywiście nie najwiekszy ale kwestia jakiej jest on teraz wielkosci, z tego co wygooglowalem to dorasta do max 45 cm, zwykle do 35 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podwodny Świat Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 Mój pierwszy elegant zszedł niestety mniej więcej po 3-4 tygodniach od wpuszczenia. Zjechał z głodu, pomimo rogu obfitości jaki dostawał. Jadł, choć raczej niewiele, no i coraz mocniej przypominał żyletkę. Drugiego kupiłem jakieś 2 tygodnie później, czyli pod koniec stycznia. Żre, rośnie i ma się bardzo dobrze, a diecie ma to samo. Pierwszy tego sposobu nie próbował, ale ten obecny wykosił mi na początku wielki i piękny krzak halimedy, może na to go skusisz. Może ktoś ma i się podzieli. Powodzenia życzę A, jeszcze jedno. Próbowałeś spirulinę w płatkach i granulkach, a w mrożonce ? Ja czasem jako urozmaicenie daję ją pokolcom, właśnie z Ocean Nitrition. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iga Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 Postaraj się zdobyć żywe glony, może ktoś ma w okolicy refugium i trochę Ci odstąpi. Cytuj 550l+80l sump+2x160l szczepkownia+220l kwarantanna, New Jet 8000, AM Turboflotor5000 2xTunze6205, Pacific Sun Pandora, nad wszystkim czuwa Profilux II Plus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
himler Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 Lecę jutro do marketu po sushi. A naso ma narazie ok9-10 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 29 Listopada 2014 Lecę jutro do marketu po sushi. A naso ma narazie ok9-10 cm Pamietaj tylko ze nori izywane do sushi sa pieczone, a nie suszone, co moze wplynac z czasem na "nie". zalatw zywe glony od kogos, a 10cm naso to naprawde duzo jak na taki zbiornik Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz Baczynski Zgłoś Napisano 30 Listopada 2014 Opis z opakowania " prasowane i suszone wodorosty morskie". I co probowales juz podawac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
himler Zgłoś Napisano 30 Listopada 2014 Jeszcze nie kupiłem jutro dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arnik86 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2014 Nori nasończone tranem spróbuj. Nie jedna rybe to uratowało przed zejsciem Cytuj 250L + 120L sump wystartował 13.9.2016 Ok 20kg skały Siporax 13L Szkło 100x50x50 przód i boki opti Obieg Jebao Dct 6000 odpieniacz DIY na pompie New Jet 6000 i meshu made by Robas78 lampa 6x39 1xJebao rw-15 Dozownik Jebao dp-4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2014 Tak jakby ktoś cię wrzucił do tureckiej celi więziennej też byś rozpoczął strajk głodowy . Zamiast shushi z marketu oddaj rybę do większego zbiornika może mimo stresu dostanie drugą szansę. To było by najrozsądniejsze i godne zachowanie akwarysty który popełnił błąd chcąc zaspokoić swoje potrzeby dużą kolorową rybka która rośnie do połowy długości zbiornika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek wo Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2014 masz tam w zbiorniku jakieś inne pokolce ? Cytuj Moje akwarium http://nano-reef.pl/...-blekitna-rafa/ i FILMIK mojego baniaka 1 zlot Nano-Reef w Egipcie http://nano-reef.pl/...zdziernik-2007/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akai67 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2014 Jeżeli wcina glony z szyb jak piszesz, to jedyną szansą na ratunek jest akcja w zielone czyli algi ,mrożony szpinak albo trochę ekstremalne konserwy pod nazwą kapusta morska. Cytuj 580 L.panel.FO i 73 L.sump.rafa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach