djbovorta Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 Ponizej podaje zdj korala do rozpoznania.Druga sprawa ze strasznie zadko on sie pompuje i widac jakby go cos podjadalo od nogi ze tak ja nazwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tka3kp Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 To jest chyba Euphylia. Cytuj ReefMax - Odpieniacz Hydor Slim Skin 135.35, 3x24W T5, Hydor Koralia Nano 900 i 1600, 11 kg LR + 9 kg LS, sól AF RS + Probio S, Pro F, Probio F. Obsada - głównie LPS, kilka miękkich, pustelnik, 2 debeliusy, rozgwiazda piaskowa, kilka Turbo, Synchiropus splendidus, 2x Amphiprion ocellaris, Valenciennea puellaris, Pterapogon kauderni i Chrysiptera parasema. "Wszechświat i ludzka głupota są nieskończone. Co do tego pierwszego nie jestem pewien.” – Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 mi to wygląda bardziej na Duncano a spróbuj podkarmić i zobacz jak zareaguje Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 Czym podkarmic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 A to akwarium przypadkiem nie dojrzewa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 weź mrożonki kryl,lasonogi,solowcem daj na korala i powinien zareagować. Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 No dojrzewa akwa a cos to ma do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 (edytowane) mi to wygląda bardziej na Duncano a spróbuj podkarmić i zobacz jak zareaguje Duncano ma wyraźny środek, przydałoby się zdjęcie "od góry". Identyfikacja w tym przypadku raczej nie ma wpływu na problem z kondycją korala, wygląda jakby nie chciało mu sie żyć. Na moje oko to problem tkwi w parametrach albo oświetleniu, ale przy informacjach jakie podano to raczej nie do zgadnięcia. P. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez piotr7 (wyświetl historię edycji) Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 To jest Duncanopsamia, normalnie powinien koral się wylewać , rozkładać jak kwiat. Albo głoduje albo parametry, jest czuły na wysokie NO3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 Akwarium dojrzewa,parametrow nie mierze na ten monent.Oswietlwnie kessil a350 mysle ze dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 Jeśli nie wiesz jakie są parametry to dlaczego się dziwisz , że korale Ci mogą marnieć? Kup testy NO3 NO2 PO4 i pH. Wysłane z mojego GT-I9300 Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 Pewnie że to duncanopsamia ;] Daj jej spokój,nie karm,ona i tak nie zje w tej postaci.W końcu sama się otworzy,a jak się nie tzn że coś jest nie tak z wodą. Jakiś wymagający koral to z niej nie jest Ale jak już się otworzy to jak kolega podpowiadał kawałkiem krylla,solowca czy lasanogi nie pogardzi,a ile Ty będziesz miał frajdy z karmienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Teraz mierzone NO3 testy hagen mniej niz 5 mg/L bo to najnizsza skala na tescie a jest jasniejszy kolor wody niz przy 5 na probniku kolorow Edytowane 11 Grudnia 2014 przez djbovorta (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 Na razie musisz być dobrej myśli ale szkoda że tak się pospieszyłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djbovorta Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 No moze szkoda ale byl w promocji wyprzedazowej i nie moglem nie kupic i chcialem zobaczyc jak sie bedzie czul u mnie i widze ze mu nie sluzy :-( A to na łodydze takie obgryzione to od czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Chwilowo nic nie zrobisz,chyba że masz komu oddać na przetrzymanie.Ja proponuje na jakiś czas węgiel ale nie do akwa ;P Zwykle im więcej cierpliwości tym bardziej akwarium Ci się odwdzięczy swoją kondycją i wyglądem ;] To na łodyżce to ucieka troszkę jej tkanka i to nie najlepsza wróżba,a dobra to że ma jej jeszcze trochę. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez Panoramiks200 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 No dojrzewa akwa a cos to ma do tego? No, powinieneś raczej wiedzieć, co to ma do tego... Euphyllia to bardzo wrażliwy koralowiec, ogólna zasada jest taka, że wrażliwe koralowce twarde wprowadzamy do zbiornika jako ostatnie, a już w żadnym razie w procesie dojrzewania! Jeszcze raz powtarzam: Eyphyllia to bardzo wrażliwy koralowiec, przejrzyj forum, ile ostatnio wątkw o tym, że komuś Euphylli schodzi. Euphliia wymaga stabinych warunków w dojrzałym akwarium. Kropka. Wykrzyknik. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2014 Oddaj na czas dojrzewania albo nic z tego nie będzie, pozdro i cierpliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StefanTG Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Z doświadczenia wydaje mi się , że lepiej startować na czymś mniej wymagającym, tak tylko szkoda LPS'a. Edytowane 27 Grudnia 2014 przez StefanTG (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach