Tester Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Kolejny gadżet od Jebao to power back-u przeznaczone dla systemów z częstymi przerwami w dostawach prądu. Taki UPS dla cyrkulatorów nazywa się: Coral Box Battery for Vortech and Jebao Według opisu na FishStreet : Sample Test (Jebao RW Pump) Using lowest model W1 Function RW4 / WP10 48 Hours RW8 / WP25 24 Hours RW15 / WP40 18 Hours RW20 / WP60 9 Hours Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRadom Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Ciekawe jaka będzie cena w Polskiej dystrybucji? Cytuj Moje trochę ponad 300l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Używam zasilacza buforowego z akumulatorem i też się sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policmen Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Mam nadzieję, że Nasi dystrybutorzy szybko zainteresują się tym produktem a cena będzie dość przystępna. Może to być następny szlagier tej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 jakis link? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prospero Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 http://m.fish-street.com/coralbox_powercell_for_jebao_battery_pump__vortech_mp_wave_maker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 'We clearly test for the Battery operation for 48 hours for Jebao RW4 in the lowest W1 mode' Czyli przy najnizszym poborze 48 godzn. Ciekawe ile wytrzyma przy RW15. Z drogiej strony, gdy prad zanika to nie na 2 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erda Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 'We clearly test for the Battery operation for 48 hours for Jebao RW4 in the lowest W1 mode' Czyli przy najnizszym poborze 48 godzn. Ciekawe ile wytrzyma przy RW15. Z drogiej strony, gdy prad zanika to nie na 2 dni. Sample Test (Jebao RW Pump) Using lowest model W1 Function RW4 / WP10 48 Hours RW8 / WP25 24 Hours RW15 / WP40 18 Hours RW20 / WP60 9 Hours Cytuj 299L(100x65x46) plus sump . Oświetlenie 2x24w t5 Narva Blue 2 i Sylvania Marinestar + LED 36W +LED 18W 3xUV , 2xRB, 1Blue+80W LED CHIP .Odpieniacz Deltec SC 1350, skały około 12 kg sucha , 20 kg żywy piasek red sea live reef , cyrkulacja RW-15 , obiegówka Jebao 3000 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 niestety nie podają ile czasu podtrzyma obieg... (teoretycznie jest wsparcie dla serii DCxxxx) i jaka tam konkretnie jest bateria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SoQł Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 110$ dobra cena, myślę ups-a dobrego (oczywiście z niezłymi aku.) nie kupimy a tutaj podtrzymanie obiegu i cyrkulacji? hmmm ciekawe ktoś niech przetestuje, zapewne któryś ze sklepów dostanie jako pokaz więc poczekamy... Mnie to zainteresowało dotychczas podłączone mam to samo pod UPS-a i nie powiem, więcej kosztował, tylko czy jest w stanie tyle potrzymać co nominalne dane Coral Box Power Cell ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matchek Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Az z ciekawości przetestuje na APC 2200 ile pociągnie pompa cyrkulacyjna. UPS część prądu z akumulatora zamienia bezpowrotnie w ciepło. Tak więc zasilanie prawie że prosto z baterii będzie o wiele bardziej wydajne. Koszt akumulatora CSB 12v 17 Ah to +- 160 zł. Jestem ciekaw co znajduje się na tym małym skrawku elektroniki, gdzieś zapewne można znaleźć schemat tego ustrojstwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_s Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Patrząc na pojemność zastosowanego akumulatora to d*py nie urywa. Cytuj Akwarium 216L, sump 90L. Maszynownię obsługuje odpieniacz Twistman OB150INT. A za słońce robi lampa Giesemann 1x250W HQI 4x24W T5. W charakterze nadzoru średniego jest sześć kotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Sample Test (Jebao RW Pump) Using lowest model W1 Function RW4 / WP10 48 Hours RW8 / WP25 24 Hours RW15 / WP40 18 Hours RW20 / WP60 9 Hours Moja wina, nie doczytalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luminigilstiejn Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Witam,nic specilnego te beterie,slaba pojemnosc.Baterie Vortecha dla MP-40 minimum 36 godzin,tylko sa troche drozsze.Pozdrawiam. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez luminigilstiejn (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 Witam,nic specilnego te beterie,slaba pojemnosc.Baterie Vortecha dla MP-40 minimum 36 godzin,tylko sa troche droszsze.Pozdrawiam. Fakt ze backupu baterii nie mam, ale roznica nie jest az tak wielka w cenie (adekwatne do do dlugosci pracy). Jakbym mial kupic, to ciagle vortecha bym wybral... Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach