baszurek Zgłoś Napisano 25 Października 2016 Jak znasz serwisową kombinację klawiszy to możesz ustawić temperaturę jaką chcesz. Tak,wiem,ale skoro fabrycznie bylo 39 stopni,to nic nie zmienialem. A menu serwisowe odpalalem tylko z ciekawosci . baszurek nadaje mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 26 Października 2016 Wyciecie kawalka pleksi z tego konca, ktory wsuwa sie calkowicie w obudowe (wycialem ok. 3 cm szpare) obnizylo u mnie temperature lampy o ok. 3 °C. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano 26 Października 2016 Ja mam Diune 10x80W. W komorze ze swietlowkami namierzyłem 68 stopni... w tym samym czasie temperatura na wyświetlaczu 34,7... Wiec to co pokazują te wyswietlacze nie zawsze odnosi sie do temperatury pracy świetlówek. Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 Zgłoś Napisano 26 Października 2016 Wyciecie kawalka pleksi z tego konca, ktory wsuwa sie calkowicie w obudowe (wycialem ok. 3 cm szpare) obnizylo u mnie temperature lampy o ok. 3 °C. Wydaję mi się Stasiu, że obniżyłeś tylko temperaturę stateczników, a świetlówki się „gotują” ponieważ przepływa przez nie mniej powietrza. Cytuj Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. https://drive.google.com/drive/folders/183aOu0N6pyqhFT6OfeNn0e6RBBvPDdJc SPS = Stability Promotes Success, BEZ=bez zbędnych kosztów Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 26 Października 2016 Może nie gotują się ale coś za coś. Jacek doszły mnie słuchy że masz świetlówki ledowe. Jak Ci się sprawują? i czy na pewno nie da się ich ściemniać w lampie ATI ściemnialnej? Może ktoś inny sprawdzał? Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach