tomi1140 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Witam szukam osób które posiadają ten dozownik z komunikacją Bluetotch jak się sprawuje ? Chodzi mi o połączenia z dozownikiem czy są kłopoty ? Czy działa bez problemowo itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel607 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Witam. Mam ten dozownik prawie rok. Dozownik i jego komunikacja z komputerem działa należycie. Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Zainstalowałem na laptopa i ciągle problem nie wiem co jest grane? Chwilę było ok i tera lipa? Brak kontaktu.. jak co to info na pv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Mam ponad rok i nigdy nie miałem problemu. Zawsze się łączy. Najlepiej chyba spróbować wyjaśnić u producenta. Cytuj akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRadom Zgłoś Napisano 9 Listopada 2015 Mój też się łączy bez problemu za każdym razem, także warto się skontaktować z producentem. Cytuj Moje trochę ponad 300l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Producent twierdzi że wokół jest dużo urządzeń i temu są zakłócenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szutarek78 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Posiadam dozownik EBtech od 2 tygodni. Zdarzają się sytuacje w których nie mogę się połączyć. Jednak kolejna próba zawsze kończy się sukcesem. Do sterowania dozownikiem używam komputera który jest w drugim pokoju za ścianą. Wcześniej miałem dozownik aquatrendu. Moim zdaniem EBtech jest niebo lepszy (głośność pomp, szybkość dozowania no i komunikacja bluetooth). Do pełni szczęścia dodałbym komunikacje po TCP IP z jakimś web serwerem w dozowniku. Cytuj Obecne akwarium 530l : http://nano-reef.pl/forums/topic/96756-barlinecka-pięćsetka-z-sps/ Poprzedni zbiornik 350l : http://nano-reef.pl/forums/topic/77595-słone-350l-sps-do-oceny/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelL Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Nie mam pojęcia w czym jest problem, ale dojdę do tego. Co do TCP IP, "tomi1140" też proponował alternatyewne połączenie po kabelku Cytuj Sterownik pomp dozujących uC atmega32 key:4x4 LCD max 8 pomp do 12V | Soft 1.3.3 | Nowa płytka z uC SMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Mam, działa wyśmienicie - przydała by się apka na andka :)Bo obecnie z lapkiem chodzę po mieszkaniu. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Problem będzie z ustawienie portów. Mi się to zdarzało ale telefon do producenta i zawsze mi wyjaśnił co i jak ustawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Problem będzie z ustawienie portów. Mi się to zdarzało ale telefon do producenta i zawsze mi wyjaśnił co i jak ustawić Używacie blutucha swego np. w laptopie czy dołączonego razem z dozownikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Paweł czy jest możliwość konwersji tej aplikacji na androida, bo latanie z laptopem jest srednio przyjemne. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Paweł czy jest możliwość konwersji tej aplikacji na androida, bo latanie z laptopem jest srednio przyjemne. Na smartfona to byłoby idealne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 No wlasnie, laptop jest , malo poreczny a na smartfonie to by bylo super. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 tylko że mi nie działa przez laptopa a co dopiero telefon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 W jakiej odległości masz urządzenia? Może tu jest problem? Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrsdz Zgłoś Napisano 12 Listopada 2015 Podpinam sie ale z prośba o APP na iOSa Bylby ktoś jeszcze chętny ? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj 160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!! "Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 W jakiej odległości masz urządzenia? Może tu jest problem? Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Urządzenie mam 2m i nie działa spróbuję jedynie jeszcze w innym miejscu i innym laptopem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrsdz Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Urządzenie mam 2m i nie działa spróbuję jedynie jeszcze w innym miejscu i innym laptopem Moze powinieneś odesłać do producenta na upgrade softu . Mieszkając w kraju duży koszt to nie bedzie . Kolega producent pomocny - z tego co wiem . Moze moduł Bluetooth jest cos walnięty hmmm. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj 160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!! "Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Jestem z Pawłem w kontakcie ,gośc uczynny i zaraz pomaga. Mam nadzieję żę rozwiążemy problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrsdz Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Btw czy samemu da sie wyeksportować ten soft na iOS albo android ? Istnieje jakiś emulator etc ? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj 160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!! "Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Listopada 2015 Dozownik ebtech-a robiłem ze schematu zamieszczonego na stronie i jedno co mogę powiedzieć to, to że jest wręcz genialny. Potrafiłem go tak spierdzielić, że w momencie załączenia pompy wyświetlacz gaśnie, mimo to sterownik działa cały czas poprawnie i przestałem wręcz zwracać na niego uwagę, bo wszystko ustawiam z lapka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2015 Dozowik jest za***isty tylko ja mam problem z komunikacją przez laptopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikel Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Czy komuś działa oprogramowanie do dozownika na Windows 10? U mnie niestety nie ruszył po aktualizacji... edit: OK, Dozownik działa pod Windows 10. U mnie Windows 10 w pierwszej aktualizacji źle się zainstalował. Zaczął szwankować dolny pasek menu start, przestawały działać klawisze funkcyjne. Widocznie któraś aktualizacja spowodowała rozsypkę systemu. Pomogło przywrócenie systemu do windows 10 zaraz po przejściu na nowy system. Na razie wszystko działa. Oby tylko któraś aktualizacja systemu znowu nie namieszała. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Nikel (wyświetl historię edycji) Cytuj Od 05.01.2014 nowe: 100x50x45, sump 112 l, 6 x T5 39W Dozownik EBTECH ze sterowaniem bluetooth, pompy Tunze 6025, 6045. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach