r_33 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Nie wiem czy ktoś już pokazywał to akwarium - jak na mnie zrobiło ogromne wrażenie. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez r_33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 Nie chciałbym siedzieć pod nim na dole Cytuj Akwarium 80x50x50h czyli 200l, Sprzęt: lampa Pacific Black Phyton 120W, odpieniacz Tunze 9004 (Comline Reefpack 250), cyrkulatory 2xAquael Reef Circulator 2600 + Hydor Koralia 900, grzałka hagen 100W. Skała 25kg, piasek 6kg ATI Fiji White Sand, Życie: Hepatus, Doktorek, Mandaryn, 2xBłazny, ślimaki (2xNosariusy, 14xTrochus) Histro, korale LPS, SPS i jakieś miękasy. Chwilowa likwidacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1975maniek Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 Ładne, tylko gdzie to jest.?. Można by było zobaczyć na żywo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 W Berlinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
9866666 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 Wygląda zadziwiająco. Ładna filtracja musi być przy tulu rybach i ciekawe jak je karmią Cytuj Było 30l >> 112l + 45l >> 375l >> 490l >> Jest 637l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2015 Robi wrażenie jedynie rozmiarem, poza tym jest nudnie i brzydko urządzone, obsada rybna też raczej nieciekawa... Aż prosi się, żeby podoklejać więcej suchej skały i nawpuszczać tam dużo więcej ryb! Wklejenie filmiku jest bardzo proste, skasuj jedynie literę "s" przy https. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Robi wrażenie jedynie rozmiarem, poza tym jest nudnie i brzydko urządzone, obsada rybna też raczej nieciekawa... Aż prosi się, żeby podoklejać więcej suchej skały i nawpuszczać tam dużo więcej ryb! Wklejenie filmiku jest bardzo proste, skasuj jedynie literę "s" przy https. No na pewno mogło by być bardziej kolorowe - ale ogrom tego akwa robi wrażenie. Dzięki bardzo za tipa;) ps. A czy widziałeś je na żywo - bo widzę że mieszkasz w Niemczech? Edytowane 6 Grudnia 2015 przez r_33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2015 Nie widzialem, ale nie ukrywam, ze chetnie bym obejrzal, bo wielkosc robi jednak wrazenie.... Tylko jakos nigdy ten Berlin nie byl po drodze Ogolnie w Niemczech wbrew pozorom nie ma wielu ciekawych publicznych akwariow morskich, jest kilka SeaLife, ale dla akwaysty morskiego sa malo interesujace. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) W Radomiu jest na prawdę duuze akwarium w publicznym miejscu - a dokładniej w hotelu Aviator - bodajże 6000 litrów!! Niestety jest zaniedbane - ale jaki jest potencjał - to masakra:) Powoli starają się doprowadzić je do porządku i na pewno idzie to do przodu. Dawno tam nie byłem - więc może już wygląda super. Szkoda, że sam hotel nie daje nigdzie zdjęcia swojego szkła. Znalazłem jakiś filmik - ale stary - bo akwarium dużo lepiej wygląda niż na tym filmiku. Jest dużo więcej korali i ryb (w tym mój garbik hehe) i jest zdecydowanie dużo mniej glonów. tak bardziej poglądowo - jaki potencjał ma to akwarium. Może w nadchodzącym tygodniu się przejdę i zrobię jakąś fotkę tego mega szkła - bo sam jestem ciekaw stanu obecnego. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez r_33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom_Killer Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2015 W Aquariusie w Kołobrzegu też mają sporo zbiorników, szkoda że też zaniedbane a niby 5* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach