Bodzio71 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem że znikają mi małe często świeżo zakupione rybki, wiem też że mam parę dużych wieloszczetów łażących po skałach. Z tego co wiem to żrą padlinę, ale czy żywe??? Macie jakieś spostrzeżenia odnośnie tego typu problemu ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Poszukaj raczej czy nie masz krewetki modliszkowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duszakm Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 wieloszczet nie ruszy rybki Cytuj Opti 155x50x50, Jebao WP25 x 2szt, LED -160 W, 2x T5- 80W, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seicodriver Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Ruszy jak padnie Cytuj 80x35x40, LED PS black phyton 90w+ T5 24W Actynic, 2X tunze 6015, Deltec MCE600 Kolorowo miękko-lps-owo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Krewetki modliszkowej napewno nie mam, ale tak pomyślałem że jeżeli nie wieloszczety to może parcenon gibessi, mam go ze 3 lata urósł do pokaźnych rozmiarów ok10cm, uwielbia mięsko krewetki koktajlowej i może to jego robota ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Krab mógłby bo też go miałem i widziałem, jak wcinał Chromisa, ale nie wiem czy złapał go żywego czy już jak był nieruchomy Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Percnon gibbesi - nie gardzi mięskiem a duży potrafi zapolować ... więc masz winnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Wieloszczet jest padlinożercą a nie drapieżnikiem ......... szukaj gdzie indziej przyczyny. Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 nie tak dawno był na forum filmik jak wieloszczety dobieraly się do chorej ale wciąż żywej ryby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciej72 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Boguś musisz mieś agresywną odmianę znajomy miał takie cholerstwo że mu kota do baniaka wciągnęła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2015 Boguś musisz mieś agresywną odmianę znajomy miał takie cholerstwo że mu kota do baniaka wciągnęła to całkiem normalne zachowanie głodnego wieloszczeta z sześciu kotów zostały mi dwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2015 Chorą ...Wieloszczet wiedział ,że ta rybka padnie i był czujny niczym sęp..Wieloszczety są jak sępy. Wieloszczet zdrowej żywej ryby nie dotknie..Chyba ,że są odmiany które atakują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2015 Są są, widziałem filmik przyrodniczy jak wieloszczet wciąga pod piasek jakąś szkaradnicę. Pozdrawiam, Marek. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach