jarek35 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 co planujesz trzymać w tym akwarium ? Jest to duże akwarium i zapełnienie go życiem nie będzie tanie .... Może lepiej postaw sobie 100l na próbę i jak się uda je utrzymać, to dopiero myśl o tej 600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kanio10 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 A ja mimo wszystko dalej twierdzę że szeryf najzwyczajniej w świecie robi sobie zwyczajne Jaja :-) Mój baniaczek - http://nano-reef.pl/topic/77257-pierwsza-solanki-czas-zaczac-walbrzych/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 A ja mimo wszystko dalej twierdzę że szeryf najzwyczajniej w świecie robi sobie zwyczajne Jaja :-) DOKŁADNIE Szeryf nam tu organizuje coś w stylu ''trochę śmiechu'' ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szeryf Hornet Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Co ja wam mam napisć Panowie no chyba że są tu też Panie to i drogie Panie Myślałem że fora są dla młodych ludzi (dzieci )i nigdy nie odwiedzałem takich . Ale te wasze wypowiedzi np . kuby 503 to To tylko mnie tu motywują normalnie tyle im zawdzieczam że glowa mała . Jak se pomyslę że coś co nazywacie skimmer i wydaliście na niego po 5000 i czy więcej to mi was szkoda (żeby nie pisać żal) Ale skoko muszę uważać co tu pisać bo normalnie tu większa cenzura jest niż za komuny i po razem wziętych .(po specjalnie z małych) Ale ok dziś jeszcze jedno zbuduję bo mnie tu tak zmotywowaliście . i też ostrzegam co ze słabszym serduszkiem niech sobie odpuszcza . bo nie zależy mi na tym aby ich w jakieś rozterki wprowadzać. Typu : jezu jaki ja jestem, to ja na ten bomblujący sza.... wydałem z 15.000 a mogłem se zrobić Szeryfa 2000. A ja mimo wszystko dalej twierdzę że szeryf najzwyczajniej w świecie robi sobie zwyczajne Jaja :-) Jaja są po części na miękko , lecz meritum jest na twardo . I jesli ja Tobie to mówie czy pisze to na pewno tak jest . nigdy bym sobie tu z nikogo jaj nie robił . Szeryf a ja ci odradzam tak duży zbiornik. Kup sobie kostkę za kilkaset zł. Sprobuj. Pobaw się i oceń czy dasz radę. Skąd jestes? Ciechanów czy Ciechnów jak gdzies w innym temacie pisałeś.? mobilnie kolego wydaje mi sie iż z tego samego miasta co ty . O dziwo to juz fakt Tym oto linkiem uczczę moje 3 gwiazdki https://www.youtube.com/watch?v=MuTLGLsAzyY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Jakim funduszem dysponujesz ? Tzn ile chcialbys wydac max na to nowe hobby? mobilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szeryf Hornet Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 to ja napiszę - zasada działania jest OK tylko wydajność do D ... maluchem chcesz uciągnąć ciężarówkę - i to pod górę chyba że faktycznie planujesz w 600l trochę ksenii i 2 błazny - wtedy odpieniacz jest zwyczajnie .. zbędny Ok spokojnie wszystko w swoim czasie przecież jak już to wiele razy było napisane potrzebny jest czas a ja co do tej morszczanki tak owy mam i w ogóle mi się nie śpieszy , Odpowiadając na ten post Silva produkuję właśnie kostki lipowe .więc na pewno będzie różnica mocniejsza pompa to kwestia czasu . Ale Silvia czemu nie napisałeś mi żebym sobie kostkę liopwą założył bo daje więcej bombelków i jej struktura jest taka własnie , na takie odpowiedzi/'wypowiedzi tu czekam . O dziwo to juz fakt Tym oto linkiem uczczę moje 3 gwiazdki https://www.youtube.com/watch?v=MuTLGLsAzyY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Mam prośbę do Szeryfa Możesz pokazać fota akwa jakie miałeś wcześniej,zanim spuściłeś wodę Tylko nie pisz ze nie masz Jeszcze nie poznałem akwarysty,który nie ma fotki swojego akwa Ostatnie to Tanganika czy co tam miałeś? Tak z ciekawości pytam ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szeryf Hornet Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Jakim funduszem dysponujesz ? Tzn ile chcialbys wydac max na to nowe hobby? mobilnie Jak najmniej co masza przykład z tum moim Szeryfem 2000 A jeśli chodzi ogórną granicę to nie wiem moze do 30.000 no nie wiem . Mam prośbę do Szeryfa Możesz pokazać fota akwa jakie miałeś wcześniej,zanim spuściłeś wodę Tylko nie pisz ze nie masz Jeszcze nie poznałem akwarysty,który nie ma fotki swojego akwa Ostatnie to Tanganika czy co tam miałeś? Tak z ciekawości pytam od 25 lat co najmniej zamuję się akwarystyka i doczekałem sie juz narybków różnych gatunków no np. Barwniak czerwonobrzuchy przez ramirezy do Tropheusów Bempa itp. No i zawsze wydawało mi się że założenie i prowadzenie akwa morskiego to duży problem . Ale to przez takich jak wy mających już akwaria morskie co wydal na nie dużo pieniędzy i teraz chwalą to co mają bo muszą . A żeczywistość jak narazie jest inna z tego co tu poznaję . jak zwykle zresztą oczywiście nie żałuję wam tego ca macie a ni nie zazdroszczę a ubolewam nad tym iż jesteście tak płyt... że nie potraficie sobie wyobrazić że ktoś w 600 l. może trzymać tylko 1 błazenka i xenbia a jednak . i do tego nie trzeba żadnych odpienmiaczy itp ale ok u mnie będą bo jak pożyje sobie ten błazenek czy inna ryba za 20 zł to wtedy pomyśle o reszczie tylko że wiekszej i bardziej wydajnej .o O dziwo to juz fakt Tym oto linkiem uczczę moje 3 gwiazdki https://www.youtube.com/watch?v=MuTLGLsAzyY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Temat bez sensu i strata czasu. Rób sobie chłopie jak chcesz. mobilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 ech poszedłem za głosem baszurka i - nie ma to jak spać z psem na kanapie nie lepiej dopełnić ten zbiornik do normalnego stanu, chyba by mnie pokręciło jak miał bym patrzeć na 1/3 takiego potencjału Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majek Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Dla mnie ten temat to jakiś żart. Masz pretensje do chłopaków o brak jakiejś konkretnej odpowiedzi , a ty sie nawet niestarasz słuchać i zadawać konkretnych pytań.Dla mnie temat jest na zwałe zrobiony a jak chcesz zapełnić to akwarium wodą to zalej z kranu i wpuść gupiki zpowrotem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 jak dla mnie,to coś w stylu ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 ....Ale to przez takich jak wy mających już akwaria morskie co wydal na nie dużo pieniędzy i teraz chwalą to co mają bo muszą . A żeczywistość jak narazie jest inna z tego co tu poznaję . jak zwykle zresztą oczywiście nie żałuję wam tego ca macie a ni nie zazdroszczę a ubolewam nad tym iż jesteście tak płyt... że nie potraficie sobie wyobrazić że ktoś w 600 l. może trzymać tylko 1 błazenka i xenbia a jednak ... Zastanawiam się kiedy Moderatorzy stracą cierpliwość *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 pewnie nie długo - jeszcze trochę "popiszemy" ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Pisałem już ci w poprzednim temacie że nikt nie chcę źle każdy próbował , dawał linki a ty swoje . Zobacz jak inni koledzy czy koleżanki zakładają tematy i co zawierają , a zobaczysz co jest źle. Nikt nie każe ci kupować od razu bk , ale podstawowe graty muszą być . Jest sobota poczytaj tematy moje pierwsze itp, poproś o usuniecie tego tematu i zacznij jeszcze raz bo narazie to możesz właśnie wpuścić pawie oczka będzie ładnie i kolorowo. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez Darecki (wyświetl historię edycji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Temat bez sensu i strata czasu. Rób sobie chłopie jak chcesz. mobilnie co z ciebie za kolega, w sąsiedztwie mieszkacie to byś podszedł do szeryfa i wytłumaczył co i jak a i flaszkę by pewnie szeryf postawił w ramach podziękowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morsik Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Ten temat pobije chyba nawet temat z mulapka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karollo_c Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 co z ciebie za kolega, w sąsiedztwie mieszkacie to byś podszedł do szeryfa i wytłumaczył co i jak a i flaszkę by pewnie szeryf postawił w ramach podziękowania Nie zachęca do spotkania. Poza tym wystarczy ze zastosuje sie do Waszych rad i będzie "cacy". Skoro nie rozumie co sie do niego pisze to pewnie tez z rozmowy nic nie wyciagnie pozytywnego. Ps. Z takim budżetem musi być. mobilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Mułapki nie przebije,tam ładniej pisał ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 Mułapki nie przebije,tam ładniej pisał a nawiasem mówiąc,ciekawe kto się podszywa pod "szeryfa" (o ile ktoś się podszywa ) ja nie sam korzystam z sieci trzech operatorów wiec myślę że to żaden problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) obstawiamy 1 2 3 Narka Znikam do znajomego akwarysty na odwiedziny, lepsze to niż klepanie na "fortepianie" tutaj/wątek Miłej zabawy tutaj Edytowane 2 Stycznia 2016 przez AnT (wyświetl historię edycji) ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) 4 Edytowane 2 Stycznia 2016 przez volf (wyświetl historię edycji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 5 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morsik Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2016 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach