Skocz do zawartości
Nik@

Nowy projekt 120x50x60

Rekomendowane odpowiedzi

nie chodzi o ułożenie, ale o jej porowatość, wygląda jak taka zbita masa, może to wina zdjęcia

początek 300 l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W rzeczywistości są pory. Skala sucha jak pieprz i trudno klejem złapać bo pyli. może pomoczyc w Ro?

aparat niestety fleszem zlewa brzydko elementy w jakąś płaska konstrukcje bez porów. Tego jest 18 kg a wygląda jak konstrukcja z wypierdkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie namoczyć przed klejeniem bo sucha skala wpije czy to wodę z zaprawy czy to sam klej

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

150x50x60h; sump 87x40x45h; PS BP 2x160W; Jecod 6000; Hydor performer Duo 1000 na jednej pompie Aquabee 2000; Tunze 6015,6065;dolewka ebtech; kilka glonów w sumpie:) Teco TC 15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie trzeba moczyc kleilem nie jednokrotnie sucha skale i nigdy nic nie puscilo . Konstrukcje zostawialem do calkowitego wyschniecia i tyle .

zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . 

8744f73183d58f0a59fb88f54dc034b6u1589a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałam na sucho cx5 to klej odpada :(

Byłam dziś w erybce, kupiłam nowe części. wzbudziłam zdziwienie jednego pana, że kobieta ma akwarium morskie. Pan kupował bialobrodego nie znając nazwy ryby... chyba, że sobie dworowal ze mnie :)

Po drodze jedna blondyna w porsche Cayenne, druga blondyna w wielkim audi... dlaczego blondynki mają lepsze auta??

Edytowane przez Nik@ (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mokro zawsze lepiej niż na sucho :))

A co do bladynek , jakby Ci to delikatnie powiedzieć, w dobie politycznej poprawności! faceci raczej nie powinni tego komentować , tylko kupować im te "lepsze auta" :)

Edytowane przez szwagieros (wyświetl historię edycji)

150x50x60h; sump 87x40x45h; PS BP 2x160W; Jecod 6000; Hydor performer Duo 1000 na jednej pompie Aquabee 2000; Tunze 6015,6065;dolewka ebtech; kilka glonów w sumpie:) Teco TC 15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałam na sucho cx5 to klej odpada :(

Byłam dziś w erybce, kupiłam nowe części. wzbudziłam zdziwienie jednego pana, że kobieta ma akwarium morskie. Pan kupował bialobrodego nie znając nazwy ryby... chyba, że sobie dworowal ze mnie :)

Po drodze jedna blondyna w porsche Cayenne, druga blondyna w wielkim audi... dlaczego blondynki mają lepsze auta??

A czy skala pozostawia na rechach jakis pyl jak ja dotykasz czy masz czyste raczki ? Czasa mozna kleic rowniez na prety plastikowe lub cos podobnego . Pamietaj klej nie moze byc za sychy on ma brudzic i jak juz zlaczysz dwa kawalki to nie ruszac az wyschnie . Nastepnie mozesz dodac kleju na zewnatrz sklejonego miejsca i ponownie zostawic do wyschniecia.

A co do blondynek to nie tak do konca . Moje dwie klientki maja Aston Martin Db9 i obie sa szatynkami .

zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co,tez ostatnio probowalem kleic CX5 (na sucho) i po kilku probach ogarnelo mnie wqrwienie level hard:angry:.Pokleilem wreszcie klejem dwuskladnikowym DD,takim w kolorze alg wapiennych i jest gitara:).

baszurek nadaje mobilnie...

"Czy nig­dy nie zas­ta­nawiał się pan nad tym, dlacze­go chmu­ry i drze­wa, złotog­niade je­sienią, bu­re zimą, ten pejzaż dek­li­nowa­ny przez po­ry ro­ku, dlacze­go wszys­tko wa­li w nas pięknem jak młotem, ja­kim pra­wem tak się dzieje? Prze­cież po­win­niśmy być czar­nym prochem międzyg­wiez­dnym, strzępa­mi mgławi­cy Psów Gończych, prze­cież normą jest hucze­nie gwiazd, po­top me­teorów, próżnia, ciem­ność, śmierć..."

S.Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rączki mam całe z pyłu kiedy dotykam skały, dlatego klej odpada od niej. Mam też miliputa, ale też odłazi od tej skały. wrrrr

Kiedyś marzyłam, żeby kupić Lexusa, wiek w sam raz, ale nie zostałam dyrektorem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skala nie powinnna az do tego stopnia pylic. Tak czy inaczej musisz ja wyplukac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuciłam ją rano do rodi. Jak mi przejdzie "wrrrr", to zrobię podejście numer dwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak patrzę na nią to faktycznie mało porowata. Moja tak wygladalapost-9206-1456329284,73_thumb.jpgpost-9206-1456329305,95_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja w małym akwa wygląda tak, jak Twoja. Podobno ta ze zdjęcia to Atlantic coral rock, ale nie wygląda jak coral rock, a raczej jak nieco porowaty beton. I znalazlam w niej muszelki przyklejone, jak te nasze bałtyckie. No trudno, co kupiłam to kupiłam. Mam jeszcze kilka kilogramów żywej.

Z dobrych wiesci: przyszedł kolega Szymon, pokleil rurki na nowo i wreszcie mam obieg! Nic nie kapie i śmiga. nareszcie moje akwarium morskie można uznać za odpalone :) Tylko ten beton jakoś pokleic..

Wiecie co, chyba zostałam nabyta w butelkę. Wyjęłam jedna ze skale z wiadra i ona rozłazi sie w rękach. mogę w niej palcem wydłubac dziurę i sam piach zostaje. Tak się nie zachowuje prawdziwa skała, prawda?

Edytowane przez Nik@ (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skałę trza kupować osobiście,żeby widzieć co się bierze.

Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą.

odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób zdjęcia "rozmazanej skały'' i reklamacja

edyt. a swoją drogą maxiu ma bardzo fajną skałę to trzeba było brać jak byłaś a nie kombinować z wynalazkami

Edytowane przez volf (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do p.Jadwigi. Oni mają ok podejście do klienta, w sumie to dziwne, że wysłali takie coś.

Edit: w sumie jak wpiszesz w google nazwe tej skały to wyskakują zdjęcia Jadwigi morskiej, na których skała wygląda nieciekawie:/

Porównaj z obrazkami Marco rock.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez grzegorz88wroc (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzięłabym ale ta już była kupiona :( zadzwonię do Jadwigi morskiej i powiem co się dzieje

Nie znam się a skale, myślałam że id Jadwigi to będzie dobra. w erybce nie było akurat, bo popyt spory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzięłabym ale ta już była kupiona :( zadzwonię do Jadwigi morskiej i powiem co się dzieje

Nie znam się a skale, myślałam że id Jadwigi to będzie dobra. w erybce nie było akurat, bo popyt spory.

Towar to towar,ma go na stanie i trzeba go sprzedać

Zadzwoń/napisz i zażądaj zwrotu gotówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taka skale i nie mam do czego sie przyczepic.

Wysłane z mojego MS4503 przy użyciu Tapatalka

Acropolis 800L ++ na ZEOVIT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Towar to towar,ma go na stanie i trzeba go sprzedać

Zadzwoń/napisz i zażądaj zwrotu gotówki

Tylko na jakiej podstawie? Ta skała po prostu taka jest, wiem bo też mam ze 3 kawałki. Zawsze można odebrać osobiście, polizać pomacać co kto woli :), przez internet nowy produkt nowe ryzyko, nie bardzo widzę w tym winę sklepu.

Cena również nie bierze się znikąd, 50% ceny marco..

Edytowane przez wojtek-lodz (wyświetl historię edycji)

Było : Sps/Lps OW 80x60x45, 23kg LR,18kg LS, Cree DIY 5ch-320W+87W T5, jebao dc6000+rw8, jager 200w, schuran 120 na jebao dc6000, doser one evo fast.

Jest : SPS OW 120x70x50 + 180L sump. Swiatło 650W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to na jakiej . Skala wyglada kiepsko i na dodatek jeszcze pyli. Klient nie zadowolony i orosi o zwrot lub wymiane na inny towar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba wypłukać, wymoczyć, wyszorować :) To nie ceramika przecież. Najważniejsze, że nie śmierdzi.. :)

Było : Sps/Lps OW 80x60x45, 23kg LR,18kg LS, Cree DIY 5ch-320W+87W T5, jebao dc6000+rw8, jager 200w, schuran 120 na jebao dc6000, doser one evo fast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra skała to podstawa akwarystki morskiej podobnie jak dobry odpiebiacz, niby mozna na każdej, bo akwarium przyjmie wszystko, ale potem pytania o plagi, zdychające zwierzęta, szuka się winy w soli i w innych preparatach. Następnie przychodzi zniechęcenie i rezygnacja ze zbiornika. Pozostaje duża strata i niesmak związany z porażką, a wystarczyło nie oszczędzać tam gdzie się nie powinno. Mam spore doświadczenie z różnymi rodzajami skały i ja bym tego czegoś do akwarium nie włożył. Obecnie jestem zwolennikiem skały syntetycznej.

początek 300 l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniłam i Pani Jadwiga jest zdziwiona, że takie rzeczy się dzieją, bo ona na tej skale tez prowadzi akwaria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównujecie matiza do co najmniej insigni :) Rozrzut cenowy 15-50zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.