Jointela Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2016 Pracowałem na chłodni uwierzcie mi zamrażane mięso po kilka razy to standard. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Ja tez często rozmrażam karmę i ponownie zamrażam bo zanim wrócę ze sklepu to mija parę godz. Karmie takim żarciem od kilku lat ryby w słodkim i nigdy nie było problemu. Tapnięte mobilnie Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Gothmog (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimi Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2016 Ja jak wyjeżdżam w delegacje na 5 dni to w 5 kieliszkach rozmrażam po kostce w ro di i płuczę i ponownie zalewam wodą ro di.Zakrywam każdy kieliszek ręcznikiem papierowym z gumką i do zamrażarki.Żona tak podaje raz dziennie kieliszek oczywiście rozmrożony do akwarium rybkom.Tak stosuję od ponad roku i nic się nie dzieje.Bez przesady, w oceanach nie taka padlina jest i rybki żyją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztof0805 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2016 Kilka razy kostki mi się rozmroziły. Ponownie zamroziłem i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2016 Czyli można podsumować. Rozmrażanie i powtórne zamrażanie a nawet wielokrotne pokarmów nie ma negatywnego wpływu na życie i kondycję naszych zwierzaków. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Patryk1977 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2016 Ja moge dodać coś od siebie ,karmie co jakiś czas mrożonkami ukwiały i jeżeli pokarm jest już niezdatny do spożycia to nie jest poprostu przez zwierze zjadany:),za to inne robactwo ma uczte:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimi Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2016 Patryk1977 ma racje,jeśli mrożonka będzie nie świeża to rybka tego nie zje,tak jak by tobie na talerzu podali cuchnące mięso czy byś zjadł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amphiprion Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2016 W koncu ryba nie czlowiek. Jak smierdzi to nie tknie:-) Wysłane z mojego GOCLEVER przy użyciu Tapatalka Cytuj Kostka 60x60x60, RRR, Kessil, miękkie i lps http://nano-reef.pl/topic/85742-pod-olsztynska-kostka-60x60x60-na-rrr-i-dsb-refugium/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Patryk1977 Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2016 Do końca bym się nie zgodził :)niektóre rybki a nawet większość lubi śmierdzący zapach ,wystarczy powąchać puszki z pokarmami im bardziej niemiły tym chętniej zjadany.)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Każdy ma inną tolerancję na smród. Dla mnie coś śmierdzi innemu pachnie. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Jointela (wyświetl historię edycji) Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Patryk1977 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2016 To tak jak wcześniej pisałem każdy ma swoje zdanie:)i to jest piękne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robkon3 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 A mój Owczarek jak dam mu świeże mięso to zakopuje je w ogródku i za 3 dni go konsumuje jak zaczyna śmierdzieć i wygląda pięknie. A pokarm dla ryb rozmrażam i zamrażam ponownie. Tylko jest jedno ale, bo zawsze po jakimś czasie żółtki zaczynają chorować, a może to jest przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 A mój Owczarek jak dam mu świeże mięso to zakopuje je w ogródku i za 3 dni go konsumuje jak zaczyna śmierdzieć i wygląda pięknie. A pokarm dla ryb rozmrażam i zamrażam ponownie. Tylko jest jedno ale, bo zawsze po jakimś czasie żółtki zaczynają chorować, a może to jest przyczyna? Jak go karmisz okazyjnie to bidok zapasy robi co by na czarną godzinę było Tylko się kiedyś nie zapomnij i ręką po tym ponownie rozmrożonym żarciu do ust nie dotknij, bo przywłaszcze sobie twoje akwa, jak będziesz dogorywał w szpitalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 Wydaje mi się,że był już taki temat i była opcja,że nie wiemy nawet nim kupiliśmy ile razy te mrożonki się roztapiały.Nieraz kupując nim dojechałem w lato do domu była już papka a potem ponowne mrożenie. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robkon3 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 Nareszcie konkretna odpowiedź immara. Ale niektórzy koledzy z forum kupują codziennie mrożonki, bo jak im się roztopią w drodze do domu to je wyrzucają i jadą po nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 Fajne rozwiązanie jak tu nanokaczor wspomniał romrozić wypłukać dokładnie w Ro i ponownie zamrozić pokarm.Myśle ,że można też fajnie kombinować z sokiem z czosnku bądz jakies witaminki do tego.. ktoś tak tu robi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Panie i panowie biorąc na logikę : rozmrożony pokarm zaczyna się psuć - ale nie popsuje się w 10 min ... lecz jeśli poleży np. 24h to już tylko dla robactwa ... ps mowa o pokarmach DIY ? a proszę Was bardzo i sporo podobnych linków/filmików przecie to nie fizyka kwantowa Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Właśnie to jest pomysł magiczny !!!!na takiego mixa pokarmowego swojej roboty!!! pełnego witamin i wszelkich dobrodziejstw Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Artur Tokajuk (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robkon3 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) A czym go wyławiasz z wody RO? Czosnek jakoś konserwuje ten pokarm czy zabija bakterie? Edytowane 12 Stycznia 2016 przez robkon3 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Czosnek do pokarmu to się dodaje z tego co ja się orientuje bodajże kropelkę na 1 kostkę, ścierasz i sam ten ekstrakt . Czosnek tak jak i dla nas ba działanie bakteriobójcze, więc rybkom raczej robi nieźle . Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robkon3 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) To muszę tak zrobić z tym sokiem z czosnku, bo mój hepatus dostał jakiś plam może to mu pomoże. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez robkon3 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 A jaki macie pomysł na zamrożenie? W czym mrozicie przygotowane przez siebie kostki? Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 w "kształtkach" na lód ? albo pustych opakowaniach po mrożonkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Właśnie miałem nadzieję na bardziej wymyślne rozwiązania:) bo ksztalka od kostki lodu jest większa niż kostką firmowa:) Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2016 Właśnie miałem nadzieję na bardziej wymyślne rozwiązania:) bo ksztalka od kostki lodu jest większa niż kostką firmowa:) Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka a to zależy od kształtki i wielkości kostek jakie kupujesz ... mam np takie silikonowe serduszka i są w sam raz do małych kostek (artemie np. kupuje w małych lub dużych kostkach - zależy gdzie ) taki pierwszy z brzegu przykład że kształty i rozmiary są różne a na poważnie przecież jak masz za duże to nie ładuj max porcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach