Tester Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2016 W tej chwili nad akwarium świecę lampą ATI 8x80w. Lampa jest dość ciężka i wisi na oryginalnych linkach. Przyznam jednak szczerze, że za każdym razem, gdy zdejmuje lub przesuwam lampę mam obawy, że któreś łączenie puści i lampa wpadnie do wody. Najbardziej boję się o te zaciski jednokierunkowe do regulacji wysokości, ale również o te "kulkowe" końcówki. Niby wszystko jest OK, ale pietra mam. Jakie są Wasze doświadczenia z tymi mocowaniami? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek-lodz Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2016 Jeśli dobrze pamiętam każda pojedyncza linka ma wytrzymałość około 70kg więc teoretycznie nie ma prawa się zerwać nawet gdybyś z lampy zrobił hamak:) Końcówki zabezpieczają przed puszczeniem zamka więc w razie W jest większa szansa, że nic się nie stanie. U mnie wisi bez stoperów i jakoś trzyma choć miałem je założyć już dawno temu Cytuj Było : Sps/Lps OW 80x60x45, 23kg LR,18kg LS, Cree DIY 5ch-320W+87W T5, jebao dc6000+rw8, jager 200w, schuran 120 na jebao dc6000, doser one evo fast. Jest : SPS OW 120x70x50 + 180L sump. Swiatło 650W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2016 70kg na zerwanie. Możesz spać spokojnie. Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2016 O zerwanie samych linek sie nie boje. Raczej o laczenia i mocowania. Kiedys czytalem, ze komus jednak sie zerwaly Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek-lodz Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2016 A czy nie chodziło czasem o wyjście kołków z sufitu? Cytuj Było : Sps/Lps OW 80x60x45, 23kg LR,18kg LS, Cree DIY 5ch-320W+87W T5, jebao dc6000+rw8, jager 200w, schuran 120 na jebao dc6000, doser one evo fast. Jest : SPS OW 120x70x50 + 180L sump. Swiatło 650W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2016 Nie pamiętam, ale wydaje i się, że jednak "wiązanie" puściło. Tyle, że nie pamiętam gdzie. Przy lampie, czy na haku... ??? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid006 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2016 http://nano-reef.pl/topic/35814-1125l-jak-feniks-z-popiolow-540l-zaplecze/page__st__940 Chyba o to chodziło Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_s Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Te szybkie zatrzaski do regulacji wysokości czasem puszczają. Ja zabezpieczyłem je mocując takie coś na wolnym końcu linki 2cm poniżej zatrasku. Wydłubałem taką pojedynczą złączkę z plastiku. W razie "W" lampa zsunie się tylko 2 cm niżej a nie do końca linki. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez mariusz_s (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 216L, sump 90L. Maszynownię obsługuje odpieniacz Twistman OB150INT. A za słońce robi lampa Giesemann 1x250W HQI 4x24W T5. W charakterze nadzoru średniego jest sześć kotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2016 Tester zgodnie z Prawem Murphy’ego itd.... ja bym nie zasnął na Twoim miejscu ;-) a tak poważnie patent który pokazał mariusz_s sprawdza się od lat :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2016 Dzieki Panowie - super pomysl Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Patent stary ale skuteczny,powszechnie stosowany Edytowane 19 Stycznia 2016 przez DarekB30 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2016 Idź do sklepu żeglarskiego i poproś żeby ci zrobili porządne stalowe linki. Oni wiedzą jak to zaciskać i mają odpowiedni sprzęt. Zrobią ci takie linki że będzie można na nich samochód powiesić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Albo kup sobie kota i wtedy bedziesz zmuszony wykombinowac jakis stelarz pod lampe,co by futrzak sie nie hustal:P. baszurek nadaje mobilnie... Edytowane 27 Stycznia 2016 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebo8877 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 (edytowane) Sama końcówka jest zacisnieta w prasie nie puści. Zerwanie następuje przy 150kg. Kolek nawiercany w stalowej koszulce ma nośność na wykrywanie pod 200kg kołek chemiczny pod 400 drut dowiazany do zbrojenia stropu pod 750 jedynym słabym punktem jest samozaciskowy regulator ten ma przenieść pod 50kg. U mnie lampy pokojowe wiszą na tym już 4ty rok. Awaryjna Led wisi kilka tygodni. Spałbym jednak spokojnie. Jak nie są to elementy że zwykłej stali a nie powinny takie być ja bym zapomniał o problemie Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Lutego 2016 przez sebo8877 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2016 ja kupiłem linki hamulcowe do roweru górskiego, okazało się że są to identyczne linki jak oryginalne Ati a za szt zapłaciłem 5 zł Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach