demono1 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Odpieniacz do akwarium 200-250l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanoreef Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Odpieniacz do akwarium 200-250l Dołączam się do pytania Chociaż z tego co wiem od innego użytkownika, to dość zaawansowane odpieniacze robią SEB, Sebastek, Darek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Jeszcze Erni struga pienidła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Z tego co czytałem to Szeryf Hornet ma kilka na koncie Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Ok czyli erni i sebastek odpieniacze erniego widziałem nie raz ktos sprzedawał ciekaw jestem ile bedzie kosztował taki do 200-250l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 twistman Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Z tego co czytałem to Szeryf Hornet ma kilka na koncie Gdzie:-) cos nie moge znalesc hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Ok czyli erni i sebastek odpieniacze erniego widziałem nie raz ktos sprzedawał ciekaw jestem ile bedzie kosztował taki do 200-250l Jak się kiedyś pytałem to około 350zl mi powiedział erni. Miałem brać ale w końcu wziąłem używany ale także produkcji Eriego Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Jak się kiedyś pytałem to około 350zl mi powiedział erni. Miałem brać ale w końcu wziąłem używany ale także produkcji Eriego Super dzieki ale.to kompletny juz z pompa odpieniacz ? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Gdzie:-) cos nie moge znalesc hehe tutaj zerknij: http://nano-reef.pl/topic/80710-600-l-od-0/page__st__80 Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 tutaj zerknij: http://nano-reef.pl/topic/80710-600-l-od-0/page__st__80 To kiedys widziałem daj spokoj jaja ktos robi sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Ja mysle, ze do takiego litrazu, potrzeba przynajmniej pompe AquaBee 33W, igielkowa, a ta kosztuje ponad 350 zl... Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Ja mysle, ze do takiego litrazu, potrzeba przynajmniej pompe AquaBee 33W, igielkowa, a ta kosztuje ponad 350 zl... Kazdy woli lepszy zeby to wszystko chodziło czekam co eri odpisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio71 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Polecam erniego robił mi parę lat temu . Śmiga do tej pory bez problemu.Teraz zamówiłem u niego pienidło do baniaka 500-600l na pompie tunza 9420.040. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) tylko Twistman to profesjonalne odpieniacze nie produkowane chałupniczo Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Kroczek (wyświetl historię edycji) Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 tylko to profesjonalne odpieniacze nie produkowane chałupniczo Cos wiecej powiedz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 mam taki http://nano-reef.pl/topic/79690-nowy-odpieniacz-z-pompa-new-jet-1700/ Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 twistman też polecam klasa sama w sobie i materiały górna półka , no i przede wszystkim dzisiaj zamawiasz jutro masz a i gwarancja jest 100 % nie ze naprawie za tydzień pozdrawiam Jacek Cytuj ............................................................................................ FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrsdz Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Ja mam dwa lata robiony Przez Erni- śmiga super. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj 160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!! "Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 No tak ale tez cena tych o to odpieniaczy jest duza kazdy chwali ..:-)i napewno lepiej miec gwarancje a inaczej jest zawsze jesli to ktos z was zrobi chodzi o gwarancje :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Jeśli ktoś ci zrobi i zamontuje nową pompę to na pompę i tak będzie 2 letnia gwarancja bo będzie paragon zakupu,jeśli zostanie przerobiony wirnik na igiełkowy to jeśli pompa się zepsuje to może być kłopot z reklamacją.Całe body jeśli zostanie wykonane z porządnych i odpowiednio grubych elementów np.średnica ruru 16 lub 18 cm to minimum ścianki 3mm i użyty klej do tego przeznaczony(acryfix)to klej przez kilka lat na pewno nie puści. Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Sylwek, nie koniecznie tak jest.Jeśli przerabiam pompe Jebao gdzie wirnik jest ściągany, pompa nie zostaje w żaden sposób uszkodzona .Ściągam oryginalny i zakładam igiełkowy wirnik. Pudełko z przyłączami , oryginalnym wirnikiem i paragonem daje do odpieniacza. Jeśli pompa nawali można sobie zreklamować . Edytowane 28 Stycznia 2016 przez erni (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demono1 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 No i wszystko delikatnie wyjaśnione ja juz cos wiecej wiem ale i tak musze poczekac az bede widział sump wtedy beda wymiary i bedziemy działać dzieki panowie za odpowiedzi duzo mi pomogliscie i napewno w przyszłości pomozecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Cos wiecej powiedz ? projekty dopracowane i sprawdzane zanim poszły do sprzedaży, pompy dostosowane do body, całość wykonana na najlepszych materiałach i do tego dbałość o wykonanie i sposób łączenia materiałów (klejenie itp) i do tego gwarancja bez jakichkolwiek ALE p.s. nie byłem, nie jestem przedstawicielem i nie jestem w jakikolwiek powiązany z tą firmą - widziałem, miałem w ręku produkt i widziałem jak działa - tyle Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2016 Sylwek, nie koniecznie tak jest.Jeśli przerabiam pompe Jebao gdzie wirnik jest ściągany, pompa nie zostaje w żaden sposób uszkodzona .Ściągam oryginalny i zakładam igiełkowy wirnik. Pudełko z przyłączami , oryginalnym wirnikiem i paragonem daje do odpieniacza. Jeśli pompa nawali można sobie zreklamować . tak faktycznie jeśli są wirniki które można ściągać nie przerabiając ich Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach