Skocz do zawartości
demono1

kto z forumowiczów robi odpieniacze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Odpieniacz do akwarium 200-250l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpieniacz do akwarium 200-250l

Dołączam się do pytania :)

Chociaż z tego co wiem od innego użytkownika, to dość zaawansowane odpieniacze robią SEB, Sebastek, Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze Erni struga pienidła.

acee4e0f3e82859a8ba176830428e15au882a770.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem to Szeryf Hornet ma kilka na koncie :smile_big:

Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001,  kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok czyli erni i sebastek :) odpieniacze erniego widziałem nie raz ktos sprzedawał ciekaw jestem ile bedzie kosztował taki do 200-250l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem to Szeryf Hornet ma kilka na koncie :smile_big:

Gdzie:-) cos nie moge znalesc hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok czyli erni i sebastek :) odpieniacze erniego widziałem nie raz ktos sprzedawał ciekaw jestem ile bedzie kosztował taki do 200-250l

Jak się kiedyś pytałem to około 350zl mi powiedział erni. Miałem brać ale w końcu wziąłem używany ale także produkcji Eriego :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się kiedyś pytałem to około 350zl mi powiedział erni. Miałem brać ale w końcu wziąłem używany ale także produkcji Eriego :p

Super dzieki ale.to kompletny juz z pompa odpieniacz ? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle, ze do takiego litrazu, potrzeba przynajmniej pompe AquaBee 33W, igielkowa, a ta kosztuje ponad 350 zl...

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle, ze do takiego litrazu, potrzeba przynajmniej pompe AquaBee 33W, igielkowa, a ta kosztuje ponad 350 zl...

Kazdy woli lepszy zeby to wszystko chodziło :) czekam co eri odpisze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam erniego robił mi parę lat temu . Śmiga do tej pory bez problemu.Teraz zamówiłem u niego pienidło do baniaka 500-600l na pompie tunza 9420.040.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko Twistman to profesjonalne odpieniacze nie produkowane chałupniczo

Edytowane przez Kroczek (wyświetl historię edycji)

OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko to profesjonalne odpieniacze nie produkowane chałupniczo

Cos wiecej powiedz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje akwarium

Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie

Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twistman

też polecam klasa sama w sobie i materiały górna półka , no i przede wszystkim dzisiaj zamawiasz jutro masz a i gwarancja jest 100 % nie ze naprawie za tydzień

pozdrawiam Jacek

..............................................2651-obraz%20055%20%5B1600x1200%5D.jpg..............................................

FOWLR Już nie długo bo mi oczy bez cukierków padną :) 150x50x50 + sump 240L,30kg LR , 8x39 W , Ati BM 200,cyrkulacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dwa lata robiony Przez Erni- śmiga super.

Sent from my iPhone using Tapatalk

160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!!

"Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja)

2538563_logo_wrsdz.png

4d760e1d13df470d8bf412a072665d93u1048a917.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale tez cena tych o to odpieniaczy jest duza :) kazdy chwali ..:-)i napewno lepiej miec gwarancje a inaczej jest zawsze jesli to ktos z was zrobi chodzi o gwarancje :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś ci zrobi i zamontuje nową pompę to na pompę i tak będzie 2 letnia gwarancja bo będzie paragon zakupu,jeśli zostanie przerobiony wirnik na igiełkowy to jeśli pompa się zepsuje to może być kłopot z reklamacją.Całe body jeśli zostanie wykonane z porządnych i odpowiednio grubych elementów np.średnica ruru 16 lub 18 cm to minimum ścianki 3mm i użyty klej do tego przeznaczony(acryfix)to klej przez kilka lat na pewno nie puści.

Moje akwarium

Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość erni

Sylwek, nie koniecznie tak jest.Jeśli przerabiam pompe Jebao gdzie wirnik jest ściągany, pompa nie zostaje w żaden sposób uszkodzona .Ściągam oryginalny i zakładam igiełkowy wirnik. Pudełko z przyłączami , oryginalnym wirnikiem i paragonem daje do odpieniacza.

Jeśli pompa nawali można sobie zreklamować .

Edytowane przez erni (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wszystko delikatnie wyjaśnione :) ja juz cos wiecej wiem ale i tak musze poczekac az bede widział sump wtedy beda wymiary i bedziemy działać :) dzieki panowie za odpowiedzi duzo mi pomogliscie i napewno w przyszłości pomozecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos wiecej powiedz ?

projekty dopracowane i sprawdzane zanim poszły do sprzedaży, pompy dostosowane do body, całość wykonana na najlepszych materiałach i do tego dbałość o wykonanie i sposób łączenia materiałów (klejenie itp) i do tego gwarancja bez jakichkolwiek ALE

p.s.

nie byłem, nie jestem przedstawicielem i nie jestem w jakikolwiek powiązany z tą firmą - widziałem, miałem w ręku produkt i widziałem jak działa - tyle

OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sylwek, nie koniecznie tak jest.Jeśli przerabiam pompe Jebao gdzie wirnik jest ściągany, pompa nie zostaje w żaden sposób uszkodzona .Ściągam oryginalny i zakładam igiełkowy wirnik. Pudełko z przyłączami , oryginalnym wirnikiem i paragonem daje do odpieniacza.

Jeśli pompa nawali można sobie zreklamować .

tak faktycznie jeśli są wirniki które można ściągać nie przerabiając ich

Moje akwarium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.