Lukasz82 Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 (edytowane) Czy ten odpieniacz nie bedzie za slaby? Z tego co wszyscy pisza to wydajnosc producenta trzeba dzielic na 2. Uzywasz takiego? Slabo sie na tym znam, a nie chce kupowac kolejnego badziewia. Edytowane 4 Maja 2016 przez Lukasz82 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Łukasz jest akwarystą. Jeśli pisze że podana wydajność nie jest zawyżona to chyba tak jest. Najlepiej zadzwoń do niego. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz82 Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil525 Zgłoś Napisano 4 Maja 2016 Spróbuj założyć zaworek przeciw zwrotny i powinno pomóc.Żeby. Sprawdzić moje domysły to zatkaj palcem powietrze kiedy juz pienidlo pracuje poprawnie.pewnie znów zacznie przelewać.A najprościej będzie jak końcówka pompy zasysajaca wode będzie możliwie blisko lustra wody.kiedy pompa jest wylaczona to rurka powinna być "pusta".Ja miałem AB 2000/1 w turboflotor Blue 1000 i było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRUSZYNA Zgłoś Napisano 13 Maja 2016 Pokaż jakąś fotkę jak go zainstalowałeś to może coś komuś przyjdzie do głowy bo mam takie wrażenie,że raczej w samej instalacji odpieniacza jest błąd i stąd problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmieles2 Zgłoś Napisano 13 Maja 2016 Spróbuj go przeczyścić dokładnie przed wydatkami. Jeśli nieodpowiednio idzie mu powietrze głupieje. Mój tak ma co 3-4 miesiące, trzeba przeczyścić kompleksowo pompę i wszystkie rury. Wszystkie problemy znikają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 13 Maja 2016 Czytam ten temat i troszkę kupy to wszystko się nie trzyma. Mam na myśli rady kolegów. Z tego co zrozumiałem problem jest nie w pracy odpieniacza tylko jego starcie po zaniku zasilania, czyli po każdym wyłączeniu na przykład dla opróżnienia kubka. Moje pytanie. Tak jest po każdym załączeniu zasilania bez względu na to kiedy odpieniacz był czyszczony? Czy po pewnym czasie? Odnoszę się do powyższego postu. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz82 Zgłoś Napisano 24 Maja 2016 Tak się dzieje zawsze gdy go załączę. Ostatnio nawet po załączeniu przelewa tak długo dopóki go nie zdławię na zasilaniu pompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach