Skocz do zawartości
Tom_Killer

Były dwa wężowidła - teraz jest z 50 szt

Rekomendowane odpowiedzi

My też nie widzieliśmy żadnych amorów,

ale jakoś to robią skoro jest ich coraz więcej.

Widocznie u nas odprawiają swoje gody gdy wychodzimy z domu, bo w nocy też je podglądamy i nic ...

A tak chcielibyśmy zobaczyć opisywaną przez innych mleczną wodę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tu macie filmik jak kopulują, czyli się rozmnażają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, fajny filmik. Chyba muszę pogadać z moimi wężowidełkami, żeby mi też taki teatr odstawiły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś wysyłał, z chęcią przygarnę :)

Edytowane przez Pirotechnic (wyświetl historię edycji)

Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt.

Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH.

Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy że masz dobre warunki. Niestety przy takiej ilości zaczną polować na ryby i krewetki bo im pokarmu nie starczy. Oddaj (sprzedaj) dużą część bo Ci się posypią parametry wody bo wydalają na potęgę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy że masz dobre warunki. Niestety przy takiej ilości zaczną polować na ryby i krewetki bo im pokarmu nie starczy. Oddaj (sprzedaj) dużą część bo Ci się posypią parametry wody bo wydalają na potęgę.

Ciekawe

... I to by było na tyle.  ...

.... Problemem nie jest technologia.
Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają.    .... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że są tylko pożyteczne

Nie bardzo mogę sobie wyobrazić żeby takie malutkie mogły zaatakować rybę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że są tylko pożyteczne

Nie bardzo mogę sobie wyobrazić żeby takie malutkie mogły zaatakować rybę

i dobrze myślałeś. One przeczesują tylko skały i piach w poszukiwaniu resztek pokarmu.

Solarium V3

fc489c49e03bec218befb7372bfc324fu723a639

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z tym wydalaniem i psuciem paramatrów, zaintrygowało mnie to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko, co coś żre, to tez wydala, cudów nie ma. Samochód wydala spaliny, człowiek wydala guano, ryby wydalają guano i wieloszczety/koralowce/ślimaki tez wydalają, jakkolwiek te wydaliny nazwiemy. Ale wszyscy wydalają mniej, niż zjedzą, bo część pochłoniętej materii przekłada się na budowę tego organizmu, który pochłania pożywienie. Jak zjem pieroga, to pół pieroga wejdzie w tyłek (nie wiem, czemu nie chce wejść w przedni zderzak), a pół wydalę, ale i tak jestem pół pieroga do przodu, póki żyję :) Pewnie podobnie jest z organizmami morskimi, im więcej jedzą, tym więcej wydalą, ale część pochłoniętej materii zamienia się na tkankę jedzącego. Hipotetycznie żaden organizm nie jest szkodnikiem, ale w praktyce zależy od tego, co on zjada. jeśli zjada nam korale (lub cokolwiek, na czym nam zależy) i połowę korala przetwarza na guano, to nie jest on pożądanym mieszkańcem. Jeśli zjada cudze guano, a sam jest dzięki temu piękny (jak na przykład rurówka) to niech nam cieszy oko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam ich dziesiątki, nie wydają się być konkurencja pokarmową dla innych organizmów, nie zjadają niczego, na czym mi zależy więc wydaje mi się, że dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.