TMK Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 Długi weekend zaczął sie awaria pompy obiegowej. AquaNova NCM-3500 przestała działać. Mam nadzieję że baniak jakoś dociągnie do piątku Zależy mi na niskim zużyciu prądu i rozsądnej cenie. Potrzebuję ok 3500 l/h. Zaczęłam szukać i pogubiłam się totalnie. Czym róznią sie pompy Jebao: AC DC DCT ? a Jecod to tylko zmiana nazwy? Mogę ewentualnie kupić taka samą, ale pewnie i tak będzie dopiero w piątek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 Weź DCT, może nie będzie się psuła bo ma całe sterowanie wyprowadzone na zewnątrz a nie zalane żywicą razem ze stojanem... Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 (edytowane) Witaj w klubie moja pompa taka jak Twoja zepsula sie w 2 dzien swiat ac - brak sterowania Dc - sterowalna starsza Dct - najnowsza sterowana ze sterownikiem na zewnatrz Ja wziolbym dct o wiekszej mocy niz potrzebujesz zawsze mozesz jej moc zmniejszyc P.s. pompa brala 25w teraz dct 8000 bierze mi 32w na 4 biegu i wiekszy obieg Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 1 Maja 2016 przez tadzik443 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 jeśli jebao DCT to weź większą z zapasem mocy - będzie chodzić na niższym biegu to i prądu mniej i będzie cicha - jak chodzi na maksa to ma taki charakterystyczny świst Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 Tamara nie kombinować z jbao masz na forum AM 2700 do sprzedania bierz to super pompa Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 Grześ ale 2700 będzie za mała na jej akwa - 3700 to już tak Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 Ja mam jecod dct6000 do 360l i jestem zadowolona. Ma łagodny start i funkcje karmienia (z której nie korzystam) Chodzi na 70% mocy i robi mocny wiatr w zbiorniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 Ja mam dct 8000 i mój telewizor prowadzi wieczną walkę z nią kto glosniejszy Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ThoOma Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 u mnie DC-6000 od półtora roku i nawet jej nie słychać, baniak 320l chodzi u mnie na 4 biegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 Dziękuje wszystkim za informację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 tylko jak będziesz brać DCT 6000 to powrót na 32 bo 25 za bardzo tłumi ale wtedy spad musisz mieć minimum 32 Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 U mnie jest powrót 25 i do tego koncówka locline, która dodatkowo spręża wodę, może dlatego jest taki wiatr. Może przydałoby sie dac podwójny locline? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 ja tez mam na powrocie 25 - zmieniłabym na 32 ale mam spady 25 i one nie wyrabiają ... więc musiałem zostać przy 25 a i tak pracuje u mnie 60-80% - to jest kwestia jest zabrudzenia i spadku mocy po pewnym czasie Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 Poczekaj na nowe pompy, ja już mam nową dct 7000 odpowiednik 6000. Mniejsza wydajniejsza, bardziej oszczędna. Na odpieniaczu mam dct 6000 jest ciut większa. dct 7000 u mnie pracuje na 70 %. Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 Skoro padła mi obiegówka, to raczej nie mogę czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gentelman Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 https://www.youtube.com/watch?v=PscXPCANtqk Cytuj https://www.youtube....eature=youtu.be Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xEndriu Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 dct 8000 i sie nie zastanawiaj Cytuj 820L w obiegu 282.5L http://nano-reef.pl/...2825l-z-lubina/ 72L http://nano-reef.pl/...ropelka-oceanu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 dct 8000 i sie nie zastanawiaj Yhy i stopery w uszy Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 1 Maja 2016 Widac cos masz nie tak bo ja swojej pompy nie slysze, przez pierwsze pare dni jedynie taki swist wody teraz jedynie powietrze zasysane z odpieniacza Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek-sl Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Tadzik mam w baniaku 4 szt jebao, obieg odpieniacz i 2 cyrkulatory wszystkie wyją. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 U mnie jest powrót 25 i do tego koncówka locline, która dodatkowo spręża wodę, może dlatego jest taki wiatr. Może przydałoby sie dac podwójny locline? Jak chcesz używać locline'a to podziel wylot na dwa, a jak chcesz używać dodatkowo dysz (zwykłych, płaskich), to mocuj na rozdzielaczach - czyli w konsekwencji będzie 4 punkty wylotu. Inaczej masz straszliwie ograniczony przepływ. Tamara, poradził bym Ci DCT 6000, ale ona będzie chodziła u Ciebie na maksa. Z drugiej strony, z tego co czytałęm, to najbardziej udany model w tych okolicach wydajności... Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Tadzik mam w baniaku 4 szt jebao, obieg odpieniacz i 2 cyrkulatory wszystkie wyją.Ja rowniez mam obieg odpieniacz i 2 cyrkulatory kazdy z tej samej firmy jedynie co slychac to rw 15 jak traktorek cichutki a reszta jest ok Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 2 Maja 2016 Ja mam 2 cyrkulatory Jebao rw 4 i rw8 pompe obiegową Jebao dct4000 i na odpieniaczu tez Jebao wszystkie cichutkie prawie niesłyszalne akwa w sypialni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach