mateo35 Zgłoś Napisano 11 Maja 2012 Wiam Mam na imie Waclaw pochodze z Olawy pod Wroclawiem a obecnie mieszkam w Galway.Przymierzalem sie do zamiany mojej wanienki 940l z Malawi na solanke , ale po przeczytaniu kilku tematow (dzial dla nowicjuszy)ochlonolem (szczegolnie temat <Zamiana 1500L ze słodkiego na słony>) i jestem wlasnie po zakupie mojej pierwszej solniczki 80l. Zalania jeszcze nie planowalem , narazie zglebiam wiedze i kompletuje to co niezbedne. Jezeli ktorys z forumowiczow przebywa aktualnie w Irlandii i lubi przy piwku pogadac o rybkach to zapraszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanczo86 Zgłoś Napisano 12 Maja 2012 Witam mam na imię Daniel 9 dni temu dołączyłem do waszego grona Morszczaków posiadam 120l,akwarium i jestem nowy w te klocki i liczę na waszą wiedze i pomoc.Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciek77 Zgłoś Napisano 15 Maja 2012 Czesc, mieszkam w Gliwicach, niedawno uruchomilem swoje pierwsze morskie - 250L, poki co w towarzystwie skaly (i tego co sie z nia przedostalo) mieszka w nim ekipa czyszczaca, szukam teraz pomyslow na dalsza obsade. Licze na wiedze i pomoc doswiadczonych w tej tematyce. pozdrawiam, M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Felipe Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 No to część, Filip Jestem z Jastrzębia Zdroju. Aktualnie, czytam i czytam i wiedzę gromadzę. Jestem na etapie planowania zbiornika:) Ale już niedługo:) Cytuj Było: http://nano-reef.pl/...morze-filipowe/ Było: http://nano-reef.pl/topic/89213-felipe-500l/#entry904769 Jest: ReefCube Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 17 Maja 2012 Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alan242 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Czesc mieszkam w Portsmouth Uk chcialbym zalozyc akwarium morskie szukam kogos kto mieszka niedaleko i by mi w tym pomogl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
camell76 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) Niniejszym witam wszystkich W skrócie o mnie: Mam na imię Konrad, mieszkam w Krakowie, doświadczenie jako-takie z akwariami słodkowodnymi. Około dwóch miesięcy temu postanowiłem przerobić słodkowodne na 'solniczke', jednak za namową sprzedawców w sklepie kupiłem Reefmaxa - 'gotowca' Czy była to dobra decyzja - nie podejmuję dyskusji pozdrawiam Edytowane 12 Czerwca 2012 przez camell76 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Doma Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Czołem , pochodzę z Krakowa , od paru lat mieszkam w Irlandii w pobliżu wschodniego wybrzeża ( okolice Galway ) .Miało być słodkowodne szkiełko i już nawet studiowałem temat tropikalnych rybek , jednak po wizycie w sklepie zoologicznym 500-tka zalana wodą z oceanu dojrzewa od miesiąca . Śledzę pilnie forum po nocach i godzinami wpatruję się w kamienie . Pozdrawiam wszystkich . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba84 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 Witam. Mam na imię Sebastian, na razie czytam i jeszcze raz czytam. Mam zamiar założyć Nano rafe. Od kilku lat bawię się w akwarium roślinne. A jak wiadomo apetyt rośnie wraz z jedzeniem w związku z tym chodziła mi po głowie kostka z krewetkami. I żeby nie postawić drugiego zbiornika słodkowodnego w domu pomyślałem o solniczce która wniesie nowe doświadczenie i niesamowitą frajdę domownikom. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komar3333 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 Witam Jestem Łukasz. od około roku czytam to forum. Od początku mojego życia akwarystyka jest mi bardzo bliska. Głownie słodkowodna. Obecnie prowadzę w swojej pracy 750 l akwarium z Malawi, po za tym pod opieka mam jeszcze kilka zbiorników, ale to jest słodkowodna przygoda. Teraz uczę się i chłonę wiedzę morszczaków na tym forum W wakacje ruszam ze swoim własnym projektem kropelki oceanu ponad 500 l, licząc cały obieg. Dzięki temu forum moje marzenie pomalutku zaczyna się spełniać. Mam nadzieję , że z waszą pomocą pójdzie bez większych problemów. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 Witam wszystkich. Nowy na forum i nowy jezeli chodzi o morszczyzne. Dopiero skladam wszystko do brzydko mowiac kupy,wiec napewno nie obejdzie sie bez pytan :-) z uwagi na wyjazd do polski, nie odpale akwa wczesniej niz za miesiac z hakiem, wiec poki co, ponownie brzydko mowiac -przelece- forum i zapoznam sie z tymi, co w slonej juz plywaja... Pozdrawiam Marcin Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo309 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) witam wszystkich jestem nowy i postanowiłem założyć słony zbiornik tak na początek mam 108 l z panelem filtracyjnym parametry mam jak najbardziej stałe ph-8 kh-10 no2-o no3-0 jestem zainteresowany koralami morze komuś się zbywają przyjmę lub odkupię za symboliczną kwotę oświetlenie 4x24w sory za jakość ale dopiero w środę wstawię lepsze Edytowane 25 Czerwca 2012 przez olo309 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Syll Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2012 Hej niedawno się przeprowadziłam i w końcu będę miała miejsce na swoje wymarzone akwarium Dopiero zaczynam swoją przygodę z rybkami i szukając pomocy zostało mi polecone to forum. Zatem witam i lecę czytać forumowe zapiski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2012 Hej niedawno się przeprowadziłam i w końcu będę miała miejsce na swoje wymarzone akwarium Dopiero zaczynam swoją przygodę z rybkami i szukając pomocy zostało mi polecone to forum. Zatem witam i lecę czytać forumowe zapiski Witamy Cię Syll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2012 witamy wszystkich nowych na naszym forum. Chetnie udzielimy rad i pomocy w przygodzie z rafą. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TOMEK79 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2012 Hej. Jestem tutaj nowy więc się przywitam : cześć wszystkim.Na imie mam Tomek jeszcze nie mam akwarium ( tzn.: morskiego ) ale przymiezam sie do założenia. Fajne forum Cytuj Start solniczki 07/07/2012 mój RED SEA MAX 130D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarecki.g Zgłoś Napisano 2 Lipca 2012 witam wszystkich forumowiczów! za miesiąc mam zamiar postawić swoje pierwsze morskie - litraż ostro muszę przedyskutować ze swoją połową ale najważniejsze, że decyzja zapadła mam nadzieję, że z Waszą pomocą coś z tego będzie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam94 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 Witam. Na imie mam Adam, jestem ze Skoczowa. Akwarystyką zajmuję się od kilku lat, lecz dopiero teraz poważnie myślę o założeniu solniczki i mam nadzieję, że znajdę tu odpowiedzi na kilka pytań. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 Witam prawie ziomala,zapraszam do siebie lub do Bielska czy Krakowa na spotkania nasze. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duszek83 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 Witam! aktualnie posiadam akwarium slodkowodne, zaczynam przygode z morskim od rejestracji na forum i szukania sposobów zabrania sie do nowej przygody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Hej. Jestem tutaj nowy więc się przywitam : cześć wszystkim.Na imie mam Tomek jeszcze nie mam akwarium ( tzn.: morskiego ) ale przymiezam sie do założenia. Fajne forum witam. pracowalem jakis czas w Witham Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert2678 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2012 Witam Wszystkich. Mam na imię Robert i pochodzę z Krakowa na razie czytam posty (dzięki ludzie za waszą wiedzę którą udostępniacie). Od września będę zakładał swoje akwarium . Pozdrawiam Robert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 9 Lipca 2012 Witam! aktualnie posiadam akwarium slodkowodne, zaczynam przygode z morskim od rejestracji na forum i szukania sposobów zabrania sie do nowej przygody Wiadomo duszek płci nie posiada, ani stałego miejsca pobytu - bo to duszek Dobrze że chociaż polski. Serdeczne witamy. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł L Zgłoś Napisano 10 Lipca 2012 Witam wszystkich morszczaków Kilka słów o mnie wiec jestem ze Szczecina imeno me Paweł zalałem 200 L akwarium wodą z RO ,posoliłem ,następnie kupiłem ok 30 kg martwej skały później dokupiłem 2 kilo żywej i narazie czekam na oznaki życia (nie mam sumpa w zamian mam filtr kubelkowy JBL 900L/h,grzałka,solometr i narazie ot wszystko) pozdrowionka ludziska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misza82 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2012 Siema nazywam się Michał i mieszkam w Warszawie. Zafascynował mnie podwody świat i noszę się z zamiarem postawiena pierwszej "solniczki" . Mam nadzieję że mogę liczyć na waszą fachową pomoc. . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach