angsst Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Witam wszystkich. Czytam forum i uczę się. Pozdrawiam z Płocka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Witam wszystkich, zwłaszcza ziomka Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Witam rowniez,tez sie ciesze,ze w Plocku przybyl nowy posolony:D baszurek nadaje mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aleks13 Zgłoś Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Hej Witam wszystkich. Ponownie wystartowalem z solniczka 112l. Podziekowania dla VDR i Grzeska za wode z podmianki i cenne podpowiedzi. Pozdrawiam Olek Radom Edytowane 12 Marca 2013 przez aleks13 (wyświetl historię edycji) Cytuj Szkło 80x35x40,cyrkulacja 2x koralia 1600,odpieniacz Hydor SlimSkim 250.65, oświetlenie 4 * T5 24W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kudłaty Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Witam wszystkich. Fajnie że jest to forum i jest z kąd czerpać wiedze! Pozdrawiam wszystki urzytkowników! Grześ Gdynia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 witam serdecznie Mam na imię Michał, mieszkam w Bielsku-Białej. Jak zdecydowana większość obecnych i przyszłych morszczaków planuje przejść ze słodkiego w słone Obecnie 320l malawi. Od dłuższego czasu przeglądam forum, zbieram podstawową wiedzę, zaglądam do Skrzydlicy / pozdrawiam chłopaków / i z każdym dniem się nakręcam. Decyzja już podjęta, jednak może to potrwać jeszcze kilka tygodni. Chętnie porozmawiam, a może jest ktoś z okolicy Bielska kto pomoże świeżakowi w początkowym etapie tego pięknego hobby? Jeśli by była możliwość zobaczenia gotowego zbiornika będę wdzięczny pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 13 Marca 2013 Witajcie Witajcie Cieszymy się bardzo że posolona brać rośnie w siłę - (to chyba jakiś wirus?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teresazawadzka Zgłoś Napisano 14 Marca 2013 witam wszystkich forumowiczów:) Cytuj janiszewski.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil_rc Zgłoś Napisano 15 Marca 2013 Cześć wszystkim. Mam na imię Kamil MIeszkam w okolicach Wadowic. Obecnie mam malawi 450l oraz kupiłem morskie 200l i pomału gromadze doświadczenie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sylwia84 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 Witam, Tu Sylwia z Chrzanowa,żona PITER81, Tak naprawde akwarystyką zarażeni jesteśmy dzięki naszej 11 letniej córce ,która marzyła początkowo o malutkim nano, zdecydowaliśmy się na ReefMax, czego nieco żałujemy. Już myślimy o zmianie .Dlatego też... wyprawy po nowe życie odbywają sie w trzyosobowy teamie ! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
myszek8 Zgłoś Napisano 20 Marca 2013 Witam wszystkich. Jestem Łukasz z okoloc Stalowej Woli Miesiąc temu przesidka ze słodkiego ma słone upragnione od dzieciństwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wietkong Zgłoś Napisano 20 Marca 2013 Witam Jestem Maciej od 3 miesięcy nie pije bo cała kasa poszła w solniczkę... Pozdrawiam serdecznie z Poznania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irax Zgłoś Napisano 20 Marca 2013 Witam wszystkich. Mam na imię Irek i jestem z Zabrza. Parę dni temu zlikwidowałem moją 112l słodką a to z tego powodu że dosłownie 300m od domu mam sklep erybka do którego już od pewnego czasu zaglądam żeby nacieszyć oko pięknem jakie żyje za szybami akwarium. Jestem w fazie kupowania sprzętu i czytania forum dla początkujących. Jaki będzie sprzęcik napiszę w nowym wątku w dziale do tego przeznaczonym. Cieszę się że mogę tu być i uczyć się od profesjonalistów. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Pozdrawiam. Irek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niki11 Zgłoś Napisano 21 Marca 2013 Dzień dobry Mam na imię Nikola i mam 11 lat . Jestem córką SYLWI84 i PITER81 . Teraz mamy REEF MAX . W akwarium mamy kilka "miękasów" Nie dawno kupiliśmy garbika którego nazwałam słodziak .Jest prześliczny i wstydliwy kupiliśmy go w poniedziałek a do tej pory nie wychodzi za często.Pozdrawiam wszystkich z nano .I życze szczęścia początkującym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 23 Marca 2013 Cześć Nikola. Miło tu widzieć całą rodzinę (no chyba, że masz np. rodzeństwo jeszcze tutaj nie zarejestrowane), ale wydaje mi się, że Reef Max na trzy osoby to zdecydowanie za mało. Wychodzi jakieś 30 litrów na głowę... Jak chcesz. to przekonamy Sylwię i Pitera do większego zbiornika To taki niewinny żarcik - każde akwarium może być fajne. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DanielArkadiusz Zgłoś Napisano 24 Marca 2013 Witam, pozdrawiam serdecznie z okolic Bergen w Norwegii. Zaczynam przygodę z morszczyzną Po długiej lekturze forum "idę" w Reef Maxa... Zobaczymy jak się losy potoczą. Szukam kontaktu do "zarażonych" z okolic Bergen. Akwarium przyjedzie 22 kwietnia więc wciąż jestem teoretykiem - wcześniej n-lat z akwa słodkim w stylu holenderskim. Pozdrawiam, Danek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadMac Zgłoś Napisano 24 Marca 2013 Witam serdecznie. Na imię mam Maciej, mieszkam w małej miejscowości na pomorzu. Akwarystyką interesuje się od wielu lat. Po czasowej przerwie w prowadzeniu akwarium zamierzam na nowo oddać się swojej pasji. Intensywnie przymierzam się do założenia akwarium morskiego pogłębiając swoją wiedzę na ten temat oraz snując plany o przyszłym zbiorniku. Daleka droga przede mną ale mam nadzieję, że z pomocą fachowej wiedzy zacnych użytkowników tego forum spełnię swoje marzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Celi77_PL Zgłoś Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) Witam. Imie : Kamil Wiek: blisko nieskończoności Miejscowość : Puławy (Lubelskie) witają. Na wstepie informuję iż pierwszy raz startuję z solniczką (takie określenie załważyłem na forum). Mam nadzieje że się powiedzie, w innym dizale zadam kilka pytań, fajnie jest znaleść miejce godne polecenia takim jakie jest to forum. Pozdrawiam. Edytowane 24 Marca 2013 przez Celi77_PL (wyświetl historię edycji) Cytuj Zapraszam : www.celarski.pl Fotografia Plenerowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 24 Marca 2013 Trochę się powiedzie trochę nie - takie to nasze morskie hobby Witamy na pokładzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawulonik9 Zgłoś Napisano 30 Marca 2013 Witam wszystkich. Chciałem się przywitać ze wszystkimi kolegami i koleżankami z forum. Nadszedł czas i na mnie aby uruchomić pierwszą małą solniczkę. Pochodzę ze Starachowic w woj. Świętokrzyskim. Na razie jestem na etapie dokształcania się, ale mam nadzieję że już niebawem przeję ze słów do czynów. Może znajdzie się ktoś z moich okolic. Tak więc wszystkie rady, uwagi i propozycje mile widziane. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kusy1990 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam Wszystkich, na imię mam Daniel jestem z Goczałkowic akwarystyką morską zacząłem interesować się jakieś 6 miesięcy temu od tamtej pory rozważałem już kilka pomysłów ale teraz już jestem pewien. Myślę że w przeciągu 2 miesięcy i u mnie w domku zagości piękna solniczka i liczę oczywiście na pomoc w paru nierozstrzygniętych kwestiach doświadczonych kolegów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedDemon Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2013 Cześć. Mam na imię Lechu Jestem z Wrocławia (pozdrawiam morszczaki z naszego pięknego miasta) Wcześniej zajmowałem się kilka lat słodkowodną ale X przeprowadzek i mieszkanie od 18 m2 do 120 m2 spowodowało, że musiałem zrezygnować z hobby. Szczęśliwie osiedliłem się na stałe, założyłem rodzinkę, córka ma już 2 lata a sam jakoś sobie radzę finansowo także przyszedł czas na powrót w wielkim stylu Dużo czasu spędziłem na rozmowach, artykułach i tym forum dzięki czemu wiem czego chce ale rzeczywistość jak zwykle to zweryfikuje pozdrawiam Lechu Cytuj 500l - Ati 8xT5, metoda probiotyczna AF, siporax, balling light Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2013 Witamy Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2013 I Lechu nawet mnie poznał na dzień dobry Zdrówka Lechu i witaj Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedDemon Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2013 Cześć Skoczek ja bym to nazwał "terapia szokowa" I Lechu nawet mnie poznał na dzień dobry Zdrówka Lechu i witaj Cytuj 500l - Ati 8xT5, metoda probiotyczna AF, siporax, balling light Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach