r_33 Zgłoś Napisano 23 Września 2016 Witam. Jak w temacie. Jak wywaliłem kaskadę to w sumie nie mam teraz gdzie wsadzić grzałki a zimne noce nadchodzą Potrzebuje jakiejś małej i cienkiej grzałki - najlepiej takiej ze stałym ustawieniem na 24-25 stopni. Możecie coś doradzić?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbert Wawa Zgłoś Napisano 23 Września 2016 Cześć Romek. Sprawdź grzałki Aquael'a z termostatem mam na myśli te czarne płaskie, mało odstają od szyby i sa całkiem przyzwoicie wykonane jeżeli masz czarne tło to się nie bedzie rzucać w oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarccom Zgłoś Napisano 23 Września 2016 ja tez nie ma kaskady i planuje zakup AQUAEL COMFORT-ZONE FIX 50W tylko 14,8 cm a jak nie to jakiś chińczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 23 Września 2016 Elite 50W z termostatem, malutka grzałeczka - będzie pan zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajutoja Zgłoś Napisano 23 Września 2016 Aquael EasyHeater może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 23 Września 2016 Cześć Romek. Sprawdź grzałki Aquael'a z termostatem mam na myśli te czarne płaskie, mało odstają od szyby i sa całkiem przyzwoicie wykonane jeżeli masz czarne tło to się nie bedzie rzucać w oczy. ja tez nie ma kaskady i planuje zakup AQUAEL COMFORT-ZONE FIX 50W tylko 14,8 cm a jak nie to jakiś chińczyk Elite 50W z termostatem, malutka grzałeczka - będzie pan zadowolony Aquael EasyHeater może Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam AQUAEL COMFORT-ZONE FIX 50W kupię raczej tą - 15 cm długości - miodzio:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naskar Zgłoś Napisano 23 Września 2016 (edytowane) Miałem 2 szt. Comfort Zone jedna 100W , druga 50W. Pierwsza mocniejsza padła po 2 miesiącach ,a druga przegrzała mi akwarium i zabiła wszystko co było w środku - odradzam. Polecić mogę natomiast Easy Heater - działa już prawie 3 lata i jest praktycznie niewidoczna. Edytowane 23 Września 2016 przez wassilllo (wyświetl historię edycji) Cytuj .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anmar Zgłoś Napisano 23 Września 2016 http://erybka.pl/product-pol-9260-Newa-NTT-50-W.html Takiej używam do mieszania solanki w beczce 30 litrów. Dobrze trzyma 25stopni. Taki ma termostat bez możliwości regulacji. Cytuj OSTATECZNA OBSADA : Canthigaster epilampra, Centropyge bispinosa, Pseudanthias squamipinnis x3, Acreichthys tomentosus, Valenciennea Puellaris, Pictichromis paccagnellae x2, Zebrasoma xanturium, Zebrasoma flavescens, Synchiropus splendidus x2, Stenopus hispidus, Lysmata amboinensis SPRZĘT: Odpieniacz WS200 Internal, Obieg: Jebao DCT4000 + LocLine, Cyrkulacja: Jebao RW-8, Światło: Giesemann Futura-S 195W, Biopellets XXL w filtrze Twistmana na pompie jebao 3000. REFUGIUM (Spaghetti) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wtełek1 Zgłoś Napisano 23 Września 2016 Ja natomiast miałem chinczyki aquaele itd te z wyższej półki. Chnczyki maja to do siebie że można trafić na partie słaba i zepsuje się po tygodniu (grzałka 75W najtańsza nowa z alledrogo) i na drugą partie która wytrzyma do końca życia. Aquaele niestety wszystkie działają u mnie dobrze od początku 4lata. Mam też 3letnia grzałke elitę 250w chinola I działa bardzo dobrze Może coś Ci to doradzi może nie Cytuj "Mówiłaś mi" bym nie umarł, to jest w genach "Brzydki, zły i szczery" w biegu "Po drodze do nieba" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 23 Września 2016 Dzięki za rady - ale chyba zostanę przy Aquaelu ze względu na te 15 cm miałem już wiele rzeczy od Aquaela i nigdy nie było problem - także z grzałkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morsik88 Zgłoś Napisano 23 Września 2016 która grzałka aquaela ma 15 cm ? easy heater z tego co wiem ma 16,5 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 23 Września 2016 (edytowane) która grzałka aquaela ma 15 cm ? easy heater z tego co wiem ma 16,5 cm. wybacz za pomyłkę ma 148 mm;) Edytowane 23 Września 2016 przez r_33 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morsik88 Zgłoś Napisano 23 Września 2016 moze sprawdz dokladnie jak to jest bo na aukcjach allegro co innego pisza: http://allegro.pl/aquael-grzalka-do-akwarium-comfortzone-fix-25w-i6030208707.html http://allegro.pl/aquael-comfortzone-fix-25w-grzalka-do-akwarium-i6072580538.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 23 Września 2016 wiesz czy to ma już znaczenie te 1,5 cm? chyba nie:) pogodzę się i ze 163 mm;) wazne by była czarna i jak najkrótsza - może i wezmę tego easyheatera bo płaska jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morsik88 Zgłoś Napisano 23 Września 2016 czasami ma znaczenie bo tez jestem przed kupnem grzalki, mam 30l i takie 16,5 cm to tylko pod skosem do fzn 3 sie miesci... podobno... a gdyby bylo 15 cm to moze na wprost by sie zmiescilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 23 Września 2016 ja nie mam kaskady wiec nie problem dla mnie;) zrezygnowałem z kaskady i cieszę się z tego kroku mam tylko wewnętrzną turbinkę aquaela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2016 Kupiłem sobie grzałeczkę padło na aquaela http://www.aquael.pl/produkty/akwarystyka/grzalki/240-comfortzone-fix Jest na prawdę malutka - myślałem, że mój chinol jest malutki - ale ta jest jeszcze mniejsza a w dodatku czarna więc na czarnym tle prawie jej nie widać Oby działała i nie ugotowała życia w akwarium:) aa i zapomniałbym skusiła mnie przede wszystkim cena w firmowym sklepie Aquaela kosztuje teraz 30 zł 50W!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach