SU1 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Idzie już do mnie większy zbiornik ,w związku z tym rozglądam się za pompami obiegowymi i cyrkulacją . Problem w tym że akwarium stoi w pomieszczeniu gdzie śpię . A jestem uczulony na wszelkie hałasy (zwłaszcza 50Hz ) do tego stopnia że w obecnym zbiorniku dopiero trzeci cyrkulator dał radę , .I nie raz odwracam wtyczkę jednej z pomp żeby drgania się znosiły(odłączenie przy karmieniu ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 podlacze sie do tematu, bo sam szukam jak najcichszej obiegowki do akwarium z panelem okolo 110L. Cyrkulacja pewnie 2x rw4 na skreconej mocy powinny byc ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Do panelu obiegowke jebao fa1000 a do akwa rw4 jedna wystarczy, będzie cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 1000l/h wystarczy? Myslalem o wyzszych modelach jebao z mozliwoscia sterowania moca ale jesli ta w zupelnosci wystarczy na 110 litrow to chetnie wydam mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) 4 minuty temu, volf napisał: Do panelu obiegowke jebao fa1000 a do akwa rw4 jedna wystarczy, będzie cicho. rw4 wydaje się oki , ale fa 1000 ... wolałbym cos na prąd stały (z sterownikiem ) . A jeszcze jedno , obiegowa przydała by się szczelna z możliwością pracy poza "zbiornikami " . Edytowane 16 Stycznia 2017 przez SU1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Dałem tylko swój przykład, 1000 w moim w zupełności wystarcza, 2000 była stanowczo za mocna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 28 minut temu, volf napisał: Dałem tylko swój przykład, 1000 w moim w zupełności wystarcza, 2000 była stanowczo za mocna. I lux , wszelkie info bardzo wskazane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 ja myslalem pierwotnie o sterowalnej jebao dcs 3000.Jest tez jebao fa 1500l/h.Pytanie jest jedno czy ustawienie dcs3000 na polowej jej mocy spowoduje ze bedzie duzo cichsza od tej fa1500 pracujacej na stalych obrotach?Cena bez dwoch zdan diametralnie inna ale moze warto "przeplacic"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacio Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 Mam z Jebao DC-6000 i RW15. Obie skręcone na pół i jest cisza. Jak się da na full obie zaczynają wyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benua Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 Rw 4 w nocy na 4 biegu już słychać, na trybie nocnym trochę mniej. Akwa mam w sypialni. Cytuj Szkło Reefmax;odpieniacz Hydor Slim Skim 135; obieg - firmware; cyrkulacja - Jebao rw4 + jvp 100; oświetlenie t5; skała - Real Reef Rock 15 kg + żywy piasek 4,5 kg Natures Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 a 4 bieg to jaka szacunkowa ilosc litrow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2017 a co sadzicie o pompie obiegowej atman at-306? Znalazlem opinie ze jest bardzo cicha i uzytkownicy sa z niej zadowoleni. Macie z ta pompa jakies doswiadczenie? ( jest 4 razy tansza od np jebao dcs 3000) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2017 Ja od dłuższego czasu używam u siebie pomp atmana i złego słowa nie mogę powiedzieć. Dziwnie się że mają tak małą popularność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2017 a ktory model uzywasz i w jak duzym akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2017 Naprawde niewiem o czym wy piszecie ale jak najbardziej chcesz cisze to kup tylko i wyłącznie TUNZE . Ja mam od niej ucho około 40 cm i musze sprawdzać czy działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2017 a co to za model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2017 Tunze Pompa Silence 1073.040 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) 28 minut temu, Kamas napisał: a ktory model uzywasz i w jak duzym akwarium? Aktualnie at 303. Wcześniej wyższe modele Akwarium 100 litrów. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez hernio (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach