emler233 Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Witam poszukuję odpieniacza wewnętrznego do akwarium kwarantannowego 160l. Jaki możecie polecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 hydor 135 lub 250(z racji że zazwyczaj akwaria są obciążone brał bym hydora 250 (400zł na allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafa0302 Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Witam. Polecam Tunze 9004 Zbiera tzw. film z powierzchni!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryadam Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Też bym Ci Tunze 9004 polecił. Sam mam w 160l i spisuje się świetnie. Cytuj Moje 162l, start: 11.11.2016 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciejewski Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Wszystko zależy ile chcesz wydać. Jeśli to ma być zbiornik tylko przejściowy możesz sam sobie coś zrobić za kilka zł na kostkę lipową. Swoje zadanie spełni na pewno dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emler233 Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Nie za drogi tak do 400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciejewski Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 4 minuty temu, emler233 napisał: Nie za drogi tak do 400zł http://www.coralhouse.pl/odpieniacz-bialek-do-akwarium-morskiego-storm-100 nie jest to jakiś ultra super firmowy odpieniacz ale działa dokładnie jak każdy inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 15 minut temu, emler233 napisał: Nie za drogi tak do 400zł Napisalem ci za 400 masz odpieniacz markowy i swietnie daje rade sam go mialem kiedyś w 120l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 2 godziny temu, Rafa0302 napisał: Witam. Polecam Tunze 9004 Zbiera tzw. film z powierzchni!!! Hydor też zbiera film z powierzchni. Osobiście jak bym miał wybierać to Tunze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciejewski Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 AquaTrend to też filtr markowy, wszystko zależy jakiej marki kto potrzebuje, w Hydorze wkurzający jest kubek na tej ślizgającej się uszczelce. Na prawdę świetny pomysł jak na taką firmę.. chcieli zrobić coś innego a wyszło co wyszło. nowy Hydor slim 250 kosztuje powyżej 400zł. Jak idziemy tą drogą to można zaproponować odpieniacz bubbleMagus kaskadowy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafa0302 Zgłoś Napisano 2 Marca 2017 Za Tunze 9004 przemawia też niskie zużycie prądu. I jego wymiary, kształt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emler233 Zgłoś Napisano 5 Marca 2017 A ten odpieniacz da radę Haqos PS 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciejewski Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 21 godzin temu, emler233 napisał: A ten odpieniacz da radę Haqos PS 300 a czemu miałby nie dać da radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Cześć, Jeśli kolega się nie obrazi to też się podepnę pod temat. Mam Refugium i DSB, ale nie mam odpieniacza. Myślałem, że uda mi się wbrew wszystkiemu prowadzić akwarium be niego... Niestety wywieszam białą flagę i szukam odpieniacza. Potrzebuję jakiś typ do powieszenia... Niestety nie mam miejsca w Sumpie bo cały to właśnie DSB i Refugium. Dodatkowo mam wzmocnienia wzdłuż przedniej i tylnej szyby więc tam zapewne nie będę mieć możliwości aby go umieścić, ale tego nie wiem. Akwa to 250l Dziękuę Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciejewski Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 3 godziny temu, Bartolomeo84 napisał: Cześć, Jeśli kolega się nie obrazi to też się podepnę pod temat. Mam Refugium i DSB, ale nie mam odpieniacza. Myślałem, że uda mi się wbrew wszystkiemu prowadzić akwarium be niego... Niestety wywieszam białą flagę i szukam odpieniacza. Potrzebuję jakiś typ do powieszenia... Niestety nie mam miejsca w Sumpie bo cały to właśnie DSB i Refugium. Dodatkowo mam wzmocnienia wzdłuż przedniej i tylnej szyby więc tam zapewne nie będę mieć możliwości aby go umieścić, ale tego nie wiem. Akwa to 250l Dziękuę W zależności od obsady jaką planujesz haqos PS 300 też powinien Ci wystarczyć. Ten odpieniacz może pracować wewnątrz i na zewnątrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Patrzyłem już na niego.. Niestety jest on do 150 litrów zgodnie z opisami Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szybki59 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Mce 400 u mnie spisywał się świetnie. Powiesisz go na bocznej szybie i będzie ok. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 14 godzin temu, Bartolomeo84 napisał: Cześć, Jeśli kolega się nie obrazi to też się podepnę pod temat. Mam Refugium i DSB, ale nie mam odpieniacza. Myślałem, że uda mi się wbrew wszystkiemu prowadzić akwarium be niego... Niestety wywieszam białą flagę i szukam odpieniacza. Potrzebuję jakiś typ do powieszenia... Niestety nie mam miejsca w Sumpie bo cały to właśnie DSB i Refugium. Dodatkowo mam wzmocnienia wzdłuż przedniej i tylnej szyby więc tam zapewne nie będę mieć możliwości aby go umieścić, ale tego nie wiem. Akwa to 250l Dziękuę Może taki się nada http://erybka.pl/product-pol-2213-Tuzne-DOC-Skimmer-9206.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 20 Marca 2017 Ciekawa opcja. Poczytam na jego temat Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach