StefanTG Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 Korzysta ktoś z was z tego refraktometru ? http://allegro.pl/refraktometr-lunetkowy-tester-zasolenia-wody-0-10-i6711943030.html Czy poza ceną różni się czymś od tych markowych, które wyglądają identycznie ? macie jakieś doświadczenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 inaczej skala wygląda np coś takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 wygląda identycznie jak moj - od delteca, ale ma inną skalę. Na tym z linku jest troche naćkane i nie wiem po co skala aż do 100promili, no ale to nie musi być wadą jeśli dobrze oznacza zasolenie i zbytnio sie nie rozkalibrowuje Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QsQ Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 Ten z alledrogo jest taki jak my zakupiony za 10 $ od żółtych działa świetnie ale sprawdzam co pewien czas zasolenie spławikiem dla spokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 3 minuty temu, QsQ napisał: Ten z alledrogo jest taki jak my zakupiony za 10 $ od żółtych No troszkę więcej bo koło 15$ (60kilka zł) też mam taki sprawdzam płynem kalibracyjnym i RO - pokazuje dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 Mam identyczny z chin za 17$, jest ok.Wysłane z galaktyki S6 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sosin Zgłoś Napisano 8 Marca 2017 (edytowane) ja też mam taki, porównywałem go z innymi, sprawdzam co jakiś czas, działa poprawnie, nie mam zastrzeżeń mój ma trochę inną skalę Edytowane 8 Marca 2017 przez sosin (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawids Zgłoś Napisano 9 Marca 2017 Tu jest tabela przeliczenia tego brix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach