mem_phis Zgłoś Napisano 29 Marca 2017 To tak. Z tego co poczytałem to żywice sa toksyczne - ciężko powiedzieć jak bardzo. Żywica z atestem do kontaktu z wodą pitna jest nie do dostania w normalnym sklepie. Wyczytałem że Epidian 624 z utwardzaczem IDA jest z atestem PZH na allegro sa male zestawy 250g + 125g za 30 parę zl. Po weekendzie zamówię i dam znać co z tego wyszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałAsia Zgłoś Napisano 30 Marca 2017 Są takie zestawy naprawcze kabli wysokiego napięcia. Dwuskładnikowa żywica i mufa z przeźroczystego tworzywa. Łączy się w tym kable do 1kV. Zapytam o nazwę chłopaków w pracy. Schnie bardzo szybko i tworzy się plastik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 30 Marca 2017 Dobrze wymieszana i we właściwych proporcjach żywica jest właściwie nierozpuszczalna. Bardziej syfią dwuskładnikowe "plasteliny" do mocowania korali. Za atest PHZ płacisz *3 vs normalna cena. Poza tym nie będziesz tym malował całego sumpa/baniaka, a tylko uszczelniał niewielki fragment. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mem_phis Zgłoś Napisano 30 Marca 2017 Oczywiście. Ale z jakiegoś powodu jedne sa dopuszczone do kontaktu z wodą pitną inne nie. Za 15zl roznicy nie będę sprawdzał czy faktycznie sa trujace czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 30 Marca 2017 Hm... a może takie cudo? Lub coś podobnego.http://www.pattex.pl/pl/produkty/ekstremalne-naprawy/repair-express.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mem_phis Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 No dobra. Dostałem paczkę. Sama procedura zalania też nie jest łatwa bo to faktycznie plynna substancja. Narazie rozrobilem 100g i wlalem do pudelka po jakims absorberze i zanurzylem w tym pompe. Teraz zobaczymy czy uda mi się to wyciągnąć jakoś podocinac no i czy coś to dało. Jutro pewnie jakiś update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mem_phis Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2017 no to tak - trochę się przedłużyło bo ta warstwa chwilę schła podłączyłem pompę dopiero wczoraj. najlepszym sposobem zalewania to odczekanie tak około godziny aż masa zrobi się taka mniej płynna i wtedy szczelnie nalożyć na całą powierzchnię. Nie powiem, że wyszlo pięknie i całkowicie zgodnie z planem ale - na razie działa. Pompa pracuje już w odpieniaczu i na chwilę obecną działa bez zarzutu i nie kopie. Ciężko powiedzieć jak długo to wytrzyma ale gdybym do tego podszedł na spokojnie i z cierpliwością - to dałoby się to zrobić porządnie i w 100% skutecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach