mathom Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 Witam Mam 3 pompy jebao rw4 wszystkie kupione w tym roku. Po zaniku pradu, nawet chwilowym sterowniki gubią wszystkie ustawienia i włączają się na minimum mocy. Czy to jest normalne? Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morski72 Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 Hej...Nigdy nie mialem zaniku pradu,ale teraz odlaczylem WP-25 od sieci i po podlaczeniu tryb falowania sie nie zmienil... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balast Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 U mnie też .faliwnik przechodzi w tryb podstawowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ws1940 Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 Witam Po wyłączeniu i ponownym włączeniu zasilania falownik pracuje bez zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 Moja rw4 też nie pamięta ustawień...wraca na pierwszy tryb z minimalną mocą...więc chyba to normalne dla tego modelu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 U mnie też nie pamięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k2b Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 Po wyłączeniu i uruchomieniu ponownie pamięta ustawienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obione81 Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 Moja nie gubi ustawień po odłączeniu prądu. Cytuj "LUDZIE TO NIE WIEDZĄ JAKIE SIŁY DRZEMIĄ W NATURZE" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 to ciekawe. u jednych gubi i innych nie. napisałem do erybki, czekam co odpiszą. generalnie gubienie ustawień jest niefajne. Wczoraj żonie rano wywaliło korki. Jak wróciłem wieczorem to pompki chodziły na minimum :/ przy wyjazdach to już jest duży problem. Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 (edytowane) Jak na kilka godzin będzie pracować na mniejszej mocy, to nie problem. Problem to będzie jak gdzieś wyjedziemy na kilka, kilkanaście dni i akwarium zostawimy komuś pod opieką i ten ktoś nie połapie się że coś nie tak, nie będzie potrafił ustawić poprzednich ustawień. Nigdy wcześniej ten problem nie był opisywany w żadnych pompach Jebao, ciekawe dlaczego? Pogorszyła się jakość, kontrola produkcji, jakości? Edytowane 31 Maja 2017 przez maciej01 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2017 5 godzin temu, maciej01 napisał: Jak na kilka godzin będzie pracować na mniejszej mocy, to nie problem. Problem to będzie jak gdzieś wyjedziemy na kilka, kilkanaście dni i akwarium zostawimy komuś pod opieką i ten ktoś nie połapie się że coś nie tak, nie będzie potrafił ustawić poprzednich ustawień. Nigdy wcześniej ten problem nie był opisywany w żadnych pompach Jebao, ciekawe dlaczego? Pogorszyła się jakość, kontrola produkcji, jakości? Albo po jakimś czasie pada podtrzymanie pamięci. Nie wiem, może tam jest coś jak bateria zegarkowa która wymaga wymiany. Mi do tej pory to w sumie nie przeszkadzało... W sumie dla akwarium nawet przez dłuższy czas wyjazdu nie spowoduje to większych problemów. Ale fajnie było by to mieć ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2017 jedna z moich pomp ma miesiąc, więc to chyba nie bateria. tam w ogóle jest jakaś bateria ? rozkręcał ktoś sterownik ? Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2017 Panowie, okazuje się że pompa nie zapamiętuje ustawień jak jest ustawiony tryb nocny - niezależnie. Czy akurat jest załączony czy nie.Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulmar Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2017 Po zaniku prądu wraca do poprzednich ustawień, ale mam inny problem, mianowicie muszę restartować sterownik minimum co kilka dni ( wyłączyć z prądu ) bo pompa mimo ustawień na maks pracuje nie pełną mocą, po restarcie wszystko wraca do normy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2017 39 minut temu, ulmar napisał: Po zaniku prądu wraca do poprzednich ustawień, ale mam inny problem, mianowicie muszę restartować sterownik minimum co kilka dni ( wyłączyć z prądu ) bo pompa mimo ustawień na maks pracuje nie pełną mocą, po restarcie wszystko wraca do normy Może jest brudna i ponowny rozruch jej pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2017 Ale to sterownik gubi ustawienia przeciez.Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach