Przemek_M Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2017 Witam Potrzebuję dobrej rady przy wyborze falowników ze sterowaniem do akwarium 130l. Ze względu, że mam za słabe muszę je wymienić na nowe. Zależy mi na opinii, które są dobre i jednocześnie bardzo ciche, ponieważ testowałem RW4 i niestety przy wyłączonym telewizorze, tylko odpieniacz był głośniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2017 Jakie falowniki masz teraz, że są za słabe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_M Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2017 dwa SICCE Falownik Voyager Nano 1000L/h 2,8W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2017 Ja trochę z innej beczki, czy mógłbyś opisać jak chodzą te Sicce? Zastanawiam się czy by nie kupić. Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2017 Jakie masz wymiary akwarium i obsadę koralowców? Teoretycznie te cyrkulatory dla mniej wymagających korali powinny dać radę w 130 litrach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2017 Ja osobiście polecam rw4, regulacja mocy pozwoli Ci ustawić odpowiednio cyrkulację, a jednocześnie przynajmniej wg mnie cena odpowiada jakości. W swoim 100L akwarium (50x40x50) mam rw4 i tunze 6020 i jak dla mnie jest super... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_M Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2017 akwarium ma wymiary 80x40x40 na razie z koralami miękkimi i zoa, po mału dochodzą bardziej wymagające jeżeli chodzi o falowniki sicce - fajne małe, ciche falowniki, pytanie do rysio2000 do jakiego akwarium potrzebujesz pytanie do dadario - jak z głośnością rw4, bo jak włączyłem u siebie to bez telewizora nie da rady zapomnieć o tym falowniku, ponieważ moje dwa sicce pracują o wiele ciszej niż rw4 na najniższych obrotach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2017 SW-2 , miącha 80L lux , na pełnej mocy nosi piasek .Na tle obiegowej jest niesłyszalny , w nocy nie sposób usłyszeć .Programy oki zawsze się znajdzie cos dla swoich potrzeb . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2017 Dwie Tunze 6015. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rysio2000 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2017 20 godzin temu, Przemek_M napisał: jeżeli chodzi o falowniki sicce - fajne małe, ciche falowniki, pytanie do rysio2000 do jakiego akwarium potrzebujesz Podobają mi się ich małe rozmiary, Zastanawiałem się nad kupnem albo dwóch 1000l/h albo jednej 2000 i jednaj 1000. Chcę nimi zastąpić jedną Tunze 6045, która pompuje bardzo ładnie, ale jest troszkę za duża gabarytowo (u mnie skręcona na jakieś 2-3tys l/h). Akwarium ma wymiary 80x35x35. czyli troszkę mniejsze od twojego. Może kupię jedną 1000 i sprawdzę jak śmiga. Jeszcze tylko dopytam: pisząc "ciche" masz na myśli niesłyszalne, czy lekko je słychać? Cytuj było 450 l. (180x50x50). jest 100 l. z panelem (80x50x35) - Setka ze śledzikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_M Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2017 Mam obecnie dwie, ja je słyczę tylko jak przyłożę ucho do akwarium. Mój kolega ma dwa razy 2000 i twierdzi, że jest za mało. Sam osobiście zostanę albo przy dwóch 1000 lub zmienię na SW-2 jeżeli będą podobnie ciche jak SICCE. RW4 jedna zrobiła by ładną robotę, ale jest za głośna lub ja na taką trafiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach