Dawid1988 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2017 Witam ! Mam pytanie , czy to są wirki ? Chodzi oczywiście o te pomarańczowe małe stworzonka na skale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2017 Słabo widać na tej fotce, zrób lepszą z jenym takim czymś. Wirki są płaskie i owalne no i pełzają często siedzą tam gdzie mają co jeść - czyli najczęściej na koralowcach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2017 Wpisz w google wirki, płazińce i porównaj lub daj lepsze zdjęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BONSAIMANIA Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2017 Wirki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2017 Tak też walcze z tą plagą Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2017 Hexataenia lux wycina wirki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid1988 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 Hej - walcze z wirkami , no może nie ja tylko mała hexatenia ale to się mnoży na potęge. Jutro zacznę odsysanie , bo biedaczka zaraz pęknie taki ma brzuchol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 Jop , sra na czerwono a wirków nie ubywa ,Ważne że raczej nie przybywa .Ale nic dziwnego jedna kontra tysiące . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 Mi to wygląda na Red Planaria. Co do Hexy to czasem wcina , czasem nie. Na pewno jedna nie wytępi plagi nawet w 250l baniaku. Ona jedynie może trzymać je w ryzach lecz to też tak trzeba by trafić w odpowiednią żarłoczną sztukę. To jak z Chelmonami lub krewetkami i aipitasią, nie każda żre. Po kilku walkach na baniakach pod moja opieką, coraz śmielej jadę z flatworm exit. Na początku się trochę obawiałem, bo to chemia itd. tym bardziej, że to nie moje zbiorniki, a odpowiedzialność trzeba wziąć. Teraz się nie zastanawiam za długo. Np. Anglicy mają hopla na punkcie wargaczy, niektórzy mają nawet kilka sztuk w 300l-500l. Nie wiem jak oni to robią, że się nie zabijają te wargacze, albo zabijają i oni nie mówią o tym Jedynie przed wyskakiwaniem się bronią zwykle siatkami lub zabudowami z plexi itp. Osobiście zamiast hexy, która w 3/4 przypadków gania madaryny polecam Chrysusa Ładna, sympatyczna no i bez ADHD rybka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid1988 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2017 I to podobne do wirka i do red planari - bede dzisiaj w Poznaniu to poszukam tego środka - salifert dobrze mówie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2017 Tak ale pamiętaj że to jednak chemia i dosyć mocna. Musi to więc być Twoja męska decyzja. Ja to już po kilkunastu minutach widziałem jak padały i odssysałem na prawdę spore ilości. Cyrkulację ustawiałem na mimimum, węgiel czekał w gotowości, rurka do osysyania, potem trochę usprawniliśmy odsysanie na końcu rurki rajstopa była i tam one zostawały, woda z wiaderka trafiała z powrotem do baniaka, ale podobno te cholerstwo puszcza sporo toksyn gdy zdycha więc odpuściłem oszczędności na wodzie. Przygotowywałem wiadro lub dwa solanki zależy jak duży baniak i heja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid1988 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2017 Męska decyzja... 130 dni od zalania ingerować chemia trochę kiepski pomysł . Spróbuje jeszcze odessać ile mogę jak zacznę przegrywać to salifercik poleci do wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2017 I ode mnie masz brawo Po chemię zawsze możesz sięgnąć w każdej chwili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach