xyz2017 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2017 Witam Kilka dni temu zainstalowałem pod schodami filtry do RO pod schodami. Nie miałem możliwości powiesić ich w pionie i teraz są pod kątem. Czy to nie wpływa na ich działanie? Pzdr TDS na ta chwile pokazuje "0" Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilu Zgłoś Napisano 11 Lipca 2017 (edytowane) Ro może leżeć natomiast Di musi być pionowo Nie wiem jak to się ma do " pod kontem" ale może tylko ten jeden jakoś przykombinujesz. Edytowane 11 Lipca 2017 przez kilu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 U mnie i RO i DI są poziomo już z 8 lat i ciągle działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart7891 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 dla osmozy to bez znaczenia czy pion czy poziom bo musi być odpowiednie ciśnienie żeby przepchać wodę przez membranę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufcik Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 11 godzin temu, kilu napisał: Ro może leżeć natomiast Di musi być pionowo Dlaczego Di musi być pionowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilu Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 2 minuty temu, lufcik napisał: Dlaczego Di musi być pionowo? W żywicy mają wytworzyć się warstwy czy coś takiego. Jak to pytania lubią się powtarzać ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 Żywica po pewnym czasie traci na objętości. Jeżeli leży to nad żywicą może zrobić się pusta przestrzeń i woda zamiast się przez nią przesączać przepływa nad nią, a wtedy DTS leci w górę. Według mnie przy takim koncie nachylenia jak u ciebie nie powinno być problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2017 Narazie jest ok. Dam znać za kilka tyg..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2017 Coś jednak może być nie tak- przelałem około 300l przez złoże i tds zaczął pokazywać "1" Dziś wymieniłem żywice- napchalem jej więcej, żeby nie było pustej przestrzeni jak się ułoży. Zobaczymy co się stanie, jeśli znowu będę musiał wymienić po tak szybkim czasie zamatuje inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2017 Niestety muszę postawić żywice w pionie. Dzisiaj ponownie TDS pokazuje "2" Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 9 Września 2017 Nic z tego, TDS znowu wariuje. Jak RO nie pracuje, to czujnik pokazuje 4-6. Dopiero jak woda rusza, zaczyna powoli spadać do 0. Zajmuje to około 3 minuty. Jutro postawie wszystko normalnie i zobaczymy, czy to coś zmieni. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 10 Września 2017 To normalne że tak pracuje. Nic nie kombinuj.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 10 Września 2017 A jak się ma sprawa wody po membranie, bo ostatnio coś kiepski wynik mam na tds-ie.W kwietniu wymieniłem membranę w swoim zestawie na filmtec 75 gpd i od początku wynik nie spadał poniżej 8, ostatnio dołożyłem pompę do zestawu, wszystkie wkłady wymieniłem i teraz po włączeniu wynik spada do 22 w minute poczym musi z min 60 litrów czystej wody nakapac, żeby wynik po membranie było 8.Oczywiście po żywicy są zera ale napewno żywicą za długo niepociagnie.Co może być grane? Możliwe że membrana felerna, na starej z ventron był wynik 3, a tu niby lepsza a taka lipa. Uszczelki już z trzy razy sprawdzałem i są ok. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 16 Września 2017 Wszystko stoi w pionie i nie ma problemu- TDS zawsze pokazuje "0"Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach