Oscarfox Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam ! Mam rozgwiazde piaskową około 10-12 cm, zakopana praktycznie cały czas w piasku (była) - piasku około 3 cm,teraz częściej na piachu, szybach i straciła jedno ramie. Cały czas dawałem jej żarcie w piach, czy to z głodu.? Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez Oscarfox (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturro Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Jest prawdopodobne, że masz za małe akwarium i .. głoduje. Oddaj, szkoda stworzenia. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez Arturro (wyświetl historię edycji) Cytuj https://youtu.be/vUXtXqeTgv4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velociraptor Papaja Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Ja mojej nigdy niczym nie dokarmiałem - pokazuje się raz na kilka dni na chwilę po czym znów znika w piachu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrp1973 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 małe rozgwiazdy w ten sposób chyba się rozmnażają ale nie jestem pewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 5 minut temu, piotrp1973 napisał: małe rozgwiazdy w ten sposób chyba się rozmnażają ale nie jestem pewny Jakoś nie słyszałem żeby rozgwiazdy piaskowe rozmnażały się w ten sposób. Raczej umiera z głodu. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrp1973 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 pewnie masz racje... biedulka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Oddaj ją szybko do akwarium z 300l. Ramiona odrosną, jesli bedzie miala co jeść. Karmienie w piach nic nie da, probowalam. Moja gwiazdkę zdrową, tlustą, dalam na jakiś czas do 54l, bo mialam problem z asterinami i kupilam harkequina. Piach w 54l był gesty od życia i detrytusu. Po czasie mimo karmienia w piach zaczęła tracić ramiona. W kilka dni straciła bardzo dużo ciała. Oddałam szybko krewetke, rozgwiazda wróciła do 360 i odzyla. Ramiona z czasem odrosly, z wyjątkiem jednego, które straciła w 100 %. Teraz ma 4 ramiona, ale żyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dark75 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Coś raczej z tą przestrzenią musi być, mam dwie rozgwiazdy w 450l i nigdy nie dokarmiałem, mają się całkiem dobrze a są od roku.Poza tym często je widzę. Cytuj 140x75x60,sump 240l ,obieg jecod DCP-10000,odpieniacz SKIMZ MONZTER, cyrkulacja 2x Maxpect Gyre XF 350 ,oświetlenie DIY 10x54W T5 + 9x10W LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2017 Ja mam w 40l rozgwiazdę już pół roku i wszystko z nią w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic3 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2017 Rozgwiazde sprzedalam bo krowa regularnie obgryzala jej ramiona, jednak one regularnie się goiły i przyrastały mimo że nigdy nie karmiłam w piach. Znajomi w 200l mieli problem z no3 i szybko rozgwiazda im zeszla - to niekoniecznie tylko brak żarciaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2017 Ja też mam problem z bardzo wysokim no3... permanentny Mimo tego gwiazdce po powrocie z 54 do 360 odrosly calkowicie utracone czesciowo ramiona. Kiedys myslalam, ze ona zywi się detrytusem znalezionym w piachu. Gdzies tak przeczytalam. Jednak to nieprawda. W 54l detrytusu była masa w grubej warstwie piachu, dodatkowo dostawala papu dopiaskowo, a jednak glodowala. Wstrzykiwalam nawet drobny pokarm bezpośrednio pod macki, albo rozpylałam nad nią, a ona uciekala. Bardzo dużo lazila w tym 54. Po powrocie do 360 rzadko się pokazuje, mało wędruje, ale jej stan się bardzo poprawił, . Czym w takim razie się zywi? Może jakimiś konkretnymi organizmami w piachu? Rybimi obchodami? W 54l nie było ryb... co dziwne w 360 wychodzi mniej więcej w porze karmienia ryb, a pobyt w 54 pokazał, że jednak nie zywi się tym, co one, jednak z jakiegoś powodu wychodzi z piachu w podobnej porze, kiedy je karmię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alic3 Zgłoś Napisano 2 Września 2017 Moja wyłaziła baaardzo rzadko - właściwie to krowa ją sobie wyszukiwała w piachu i za ramię wyciągała na skały, potem masakra aż się najadła będąc na wakacjach wyczaiłam ten proceder pierwszy raz przez kamerę ip, jednak nie chciałam jej przenosić do akwa 75l z szorstnikami. Szkoda zwierzaka więc ma już nowy dom. Ale zawsze po takiej akcji się goiła i to b.szybko jedt więc coś w piach czym się żywi i może tak jak Nika pisze ma to związek z rybamiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Poczatkujaca Zgłoś Napisano 2 Września 2017 Ja mojej nigdy niczym nie dokarmiałem - pokazuje się raz na kilka dni na chwilę po czym znów znika w piachu. U mnie bylo tak samo (poki jej krewetka harlequin nie zjadla, ale to juz inna sprawa). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj żywa skała 10kg, żywy piasek, Sinularia sp., Sarcophyton, Discosoma sp.mix-green, Cladiella, Clavularia, Perconon gibbesi, Pseudanthias squamipinnis, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach