mathom Zgłoś Napisano 22 Września 2017 Wpadła mi ostatnio do głowy myśl zrobienia podglądu sytuacji w akwa z dowolnego miejsca. Mam w domu prostą nagrywarkę chińską i parę kamer IP, w tym jedną wycelowaną w akwarium. Kamera w akwarium musiała się więc wpinać w ten system, być wifi i wodoszczelna. Po krótkim rozeznaniu, zakupiłem następujące elementy: - moduł kamery IP z obsługą wifi i onvif 2.0 (http://www.ebay.com/itm/Wireless-HD-1080P-IP-Camera-Module-Main-Board-IR-Cut-Hisilicon-3516C-Sony-Sensor/161675572270?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649) - obudowa no name do GOPRO Sessions - zasilacz 12V - klej dwuskładnikowy typu milliput lub inny (miałem akurat aquaforestu) - klej/uszczelniacz silikonowy na wszelki wypadek - trochę kabla Moduł pasuje jak ulał do obudowy, kabel od anteny i zasilania pociągnięty w miejscu tylnego guziczka na obudowie. W tej chwili mam obiektyw 2,8mm, chciałem zamontować rybie oko, ale niestety moduł się wtedy nie mieści. Dostęp jest przez androida w chińskiej chmurze (xmeye) lub pc, przez nagrywarkę lub bezpośrednio do kamery. Tak to wygląda: I krótkie nagranie z NVR'a: Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 22 Września 2017 Lux , błazny zaglądają w oko kamery . Jak się własne znudzi to rzut na tv . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 22 Września 2017 No powiem Ci że ładnie to wygląda...Pomysł i samo akwarium...Obraz z kamery jest gdzieś publicznie do zobaczenia na żywo czy tylko przez konto/hasło??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 22 Września 2017 Nie nadaje publicznie, zatkaloby mi to neta.Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 22 Września 2017 Bardzo fajny projekcik. Myślałem o czymś takim przed urlopem ale jak zawsze czasu nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arczi 71 Zgłoś Napisano 23 Września 2017 fajny pomysł jak masz czas to zrób jeszcze jedną to odkupię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 23 Września 2017 A ta metalowa część, "grzybek" z jakiego on jest materiału ? Czym zamocowałeś te pudełko do ramienia ? Pytam, bo ciekawi mnie czy to nie będzie korodować w akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 23 Września 2017 Grzybek jest ze standardowej śrubki gopro. Wszystko przymocowane na mocowaniach gopro.Pewnie może skorodowac po dłuższym czasie. Używałem gopro nie raz w morzu i nic się nie dzialo.Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 23 Września 2017 Tylko w akwa może CI coś uwalniać do wody. Nie wiem jakie tam są możliwości mocowania ale nie ryzykowałbym, może pokombinuj by to na plastik zmienić. Mogę się mylić ale ja osobiście bym się na to nie odważył, ale pomysł z kamerką fajnt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 23 Września 2017 Dużo taniej wyszła od tej? https://erybka.pl/product-pol-14142-TMC-Reef-Cam.htmlWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 23 Września 2017 Tak myślałem o tym, muszę poszukać akrylowych srub.Co do kosztu to zamknęlo się w ok. 150 zl.Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 23 Września 2017 12 minut temu, mathom napisał: muszę poszukać akrylowych srub. https://allegro.pl/listing?string=śruba z poliramidu&description=1&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hc-uni-1-1-0905 bezpieczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach