ufobb Zgłoś Napisano 14 Października 2017 Witam. Nie wiem czy się martwić, czy jednak to coś "normalnego". Od kilku dni zauważyłem, że Sinularia jest jakoś dziwnie przepompowana. Parametry wody w normie: Ca 385 Mg 1230 KH 8,9 pH 8 NO3 0 PO4 0,03 Zasolenie 33 Dwa tygodnie temu zauważyłem, że na tyle skały rośnie nowy szczepek Sinularii. Poniżej fotki wcześniej "zdrowej" i aktualnie "przepompowanej" Sinularii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 14 Października 2017 Moze zwyczajnie szczesliwa :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 14 Października 2017 Przygotowuje się do rozmnażania, te spuchnięte kawałki odpadną i będą szukać miejsca do zakotwiczenia. Pilnuj pomp cyrkulacyjnych, bo zapewne znajdą się na nich. Będziesz mieć gotowe szczepki. Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 14 Października 2017 Według mnie to capnella, nie sinularia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 14 Października 2017 Dokładnie to "rozmnażanie" .Jak napisał @helmofon . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ufobb Zgłoś Napisano 14 Października 2017 Dziękuje za odpowiedzi . Kupiłem jako sinularię ale teraz jak patrzę na fotki capnelli to rzeczywiście bardziej ją przypomina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 14 Października 2017 Bo to jest capnella. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ufobb Zgłoś Napisano 14 Października 2017 No i rzeczywiście jak teraz zrobiłem przegląd baniaczka to jest sporo nowych szczepek rozsypanych na piasku i skale . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach