kasiazUK Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 Od 2 dni sie pojawilo i coraz wiecej tego. Wyglada to jak czarny mech albo pajeczynka gesta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinsoroka Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 a pomijając to w którym to masz zbiorniku? nowym starym już przeniosłaś wszystko? Cytuj tu w sumie nie trzeba nic pisać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 pewno dino - odsysaj , odsysaj . odsysaj ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 Teraz, silvia napisał: pewno dino - odsysaj , odsysaj . odsysaj ... Juz tyle odsysam ze szklo na dnie widac 20 minut temu, marcinsoroka napisał: a pomijając to w którym to masz zbiorniku? nowym starym już przeniosłaś wszystko? Stare coraz bardziej po glowie mi chodzi twardy restart bo widze ze ze starym coraz gorzej jest. Ta skala jest do kitu. Juz wiem od 2 osob ze z tego sklepu co bralam ta skale wszyscy maja klopoty @Nik@ @maciej01 ratujcie bo ja juz pomyslu nie mam. Jak mozna miec takie plagi majac tak dobre parametry??? Nie ogarniam tego a juz myslalam ze wyszlo wszystko na prosta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 Siema 1.Jakiej soli używasz ? 2. Słaba cyrkulacja 3.Brak ekipy sprzątającej 4. Oprócz podmian ,co podajesz do wody ? Jak tak ruszasz podłożem uwalniasz siarkowodór - podusisz wszystko ,chociaż tą jedną cyrkulacje daj bardziej na tafle wody Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 1 minutę temu, AnT napisał: Siema 1.Jakiej soli używasz ? 2. Słaba cyrkulacja 3.Brak ekipy sprzątającej 4. Oprócz podmian ,co podajesz do wody ? Jak tak ruszasz podłożem uwalniasz siarkowodór - podusisz wszystko ,chociaż tą jedną cyrkulacje daj bardziej na tafle wody 1. Pure Ocean Expert Reef Salt 2. 2 falowniki pierdza na 100% az briareum sie kladzie Pompe obiegowa czyszcze co tydz bo nalot sie zbiera a w kubku odpieniacza non stop ciemna herbata 3. Slimak Turbo, Nassarius, 2x Scarlet kraby 4. Codziennie daje AF NPpro i AF Bio S po 1 kropli i raz na kilka dni w plynie Coral Food Saliferta 1ml w pyszczek Favitesa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 5 minut temu, AnT napisał: Siema 1.Jakiej soli używasz ? 2. Słaba cyrkulacja 3.Brak ekipy sprzątającej 4. Oprócz podmian ,co podajesz do wody ? Jak tak ruszasz podłożem uwalniasz siarkowodór - podusisz wszystko ,chociaż tą jedną cyrkulacje daj bardziej na tafle wody Nie ma co siać paniki jak płytka warstwa to nie podusi się nic, a tym bardziej przy odsysaniu z wierzchu, raz na jakiś czas grzebię w piachu - nie mam wiele z 6 cm i nic się nie dzieje poza zadymką w akwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 (edytowane) 14 minut temu, kasiazUK napisał: 1. Pure Ocean Expert Reef Salt 2. 2 falowniki pierdza na 100% az briareum sie kladzie Pompe obiegowa czyszcze co tydz bo nalot sie zbiera a w kubku odpieniacza non stop ciemna herbata 3. Slimak Turbo, Nassarius, 2x Scarlet kraby 4. Codziennie daje AF NPpro i AF Bio S po 1 kropli i raz na kilka dni w plynie Coral Food Saliferta 1ml w pyszczek Favitesa 1 . Używasz bogatej soli do pustego akwa - po za tym jest sól probiotyczna i dodajesz do tego probiotyki innej firmy , oprócz tego trzymasz wyższe kh niż zalecane jest przy probiotyce EDIT: Po prostu podajesz za bogato w stosunku do tego co masz 2. Nie chodzi o wir w akwa tylko o przedmuchiwaniew skały - widać po na licie na skale 3. Turbo śmiga po skale i szybach , kraby śmigają po skale , - 2 ślimaki na taką ilość piachu to mało 4 . patrz pkt. 1 @Ura - czy ja wiem co ile robisz podmiany ? Edytowane 4 Listopada 2017 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 u mnie świetnie ryje Babylonia normalnie jak czołg do piachu i ryje ładnie do samego dna, Strombusy też nieźle ryją i super jedzą glony, Nassarius ryje ale tak średnio - trzeba mieć ich całe stardo, do tego rozgwiazda piaskowa u mnie też pracuje nad piachem i jeszcze planuje strzykwę a raz na jakiś czas coś sam przegrzebie piasku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 8 minut temu, AnT napisał: 1 . Używasz bogatej soli do pustego akwa - po za tym jest sól probiotyczna i dodajesz do tego probiotyki innej firmy , oprócz tego trzymasz wyższe kh niż zalecane jest przy probiotyce EDIT: Po prostu podajesz za bogato w stosunku do tego co masz 2. Nie chodzi o wir w akwa tylko o przedmuchiwaniew skały - widać po na licie na skale 3. Turbo śmiga po skale i szybach , kraby śmigają po skale , - 2 ślimaki na taką ilość piachu to mało 4 . patrz pkt. 1 @Ura - czy ja wiem Turbo tylko skala bo do szyb nawet nie podchodzi, krabiki smigaja ale rezultatow nie widac, piachu mialam jakies 1 cm a teraz to ledwo 5mm jakby sie wszystko rozsypalo rowno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 1 minutę temu, Ura napisał: u mnie świetnie ryje Babylonia normalnie jak czołg do piachu i ryje ładnie do samego dna, Strombusy też nieźle ryją i super jedzą glony, Nassarius ryje ale tak średnio - trzeba mieć ich całe stardo, do tego rozgwiazda piaskowa u mnie też pracuje nad piachem i jeszcze planuje strzykwę a raz na jakiś czas coś sam przegrzebie piasku no widzisz, a tu Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 Teraz, AnT napisał: no widzisz, a tu Ja nie grzebie bo nie mam w czym ale przy odsysaniu to czarne sie skleja z piachem i tyle z tego. Juz myslalam zeby babke oddac bo bedzie jej smitno bez piasku Godzinę temu, AnT napisał: 1 . Używasz bogatej soli do pustego akwa - po za tym jest sól probiotyczna i dodajesz do tego probiotyki innej firmy , oprócz tego trzymasz wyższe kh niż zalecane jest przy probiotyce EDIT: Po prostu podajesz za bogato w stosunku do tego co masz 2. Nie chodzi o wir w akwa tylko o przedmuchiwaniew skały - widać po na licie na skale 3. Turbo śmiga po skale i szybach , kraby śmigają po skale , - 2 ślimaki na taką ilość piachu to mało 4 . patrz pkt. 1 @Ura - czy ja wiem Turbo tylko skala bo do szyb nawet nie podchodzi, krabiki smigaja ale rezultatow nie widac, piachu mialam jakies 1 cm a teraz to ledwo 5mm jakby sie wszystko rozsypalo rowno ok zjebki dostalam i co ja mam teraz zrobic? Mam ochote oddac zycie na przechowanie i rozmontowac to a zastartowac nowe szklo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalM Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 2 godziny temu, kasiazUK napisał: 4. Codziennie daje AF NPpro i AF Bio S po 1 kropli i raz na kilka dni w plynie Coral Food Saliferta 1ml w pyszczek Favitesa Nie pomyliłaś się? AF Bio S powinien być podawany tylko przez 2 tygodnie po założeniu zbiornika, później zmieniamy ma AF Pro Bio S. Aquaforest zezwala na używanie AF Bio S w starszych zbiornikach, ale tylko przy podmianie. Do lania codziennego jest AF Pro Bio S (1 kropla na 100L wody), można go łączyć z AF -NP Pro. AF Bio S to bardzo bogata i skoncentrowana mieszanka bakterii, może zbyt częste podawanie coś zaburzyło wśród wszystkich bakterii zamieszkujących akwarium i któryś z niekorzystnych szczepów przejął kontrolę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 4 Listopada 2017 51 minut temu, MichalM napisał: Nie pomyliłaś się? AF Bio S powinien być podawany tylko przez 2 tygodnie po założeniu zbiornika, później zmieniamy ma AF Pro Bio S. Aquaforest zezwala na używanie AF Bio S w starszych zbiornikach, ale tylko przy podmianie. Do lania codziennego jest AF Pro Bio S (1 kropla na 100L wody), można go łączyć z AF -NP Pro. AF Bio S to bardzo bogata i skoncentrowana mieszanka bakterii, może zbyt częste podawanie coś zaburzyło wśród wszystkich bakterii zamieszkujących akwarium i któryś z niekorzystnych szczepów przejął kontrolę? Tak dokladnie to. AF Pro Bio S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach