mib86 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) Witam, Panowie i Panie, potrzebuje waszej pomocy odnosnie oswietlenia do akwarium. Obecnie mam taka lampe Nemo Light jednakze nie jestem w stanie ustawiac sobie czasu swiecenia tak jak bym chcial. Czy mozecie mi polecic jakas lampe (o podobnych parametrach) ktora bedzie programowalna (czyli ze moge sobie dowolnie ustawic moc i czas swiecenia swiatla bialego i niebieskiego). Fajnie by bylo jakby miala wbudowany wyswietlacz ale nie jest to konieczne. Moge przeznaczyc za swiatlo do 900 zl. wymiary akwarium 90x45x40 Edytowane 14 Listopada 2017 przez mib86 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrppp14 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) Cześć, 900zł trochę mało. To co mogę polecić z tańszych fajnych lamp to ta: http://www.fish-street.com/coral-box-moon-led-plus-lighting?search_string=Coral+Box+Moon jedna oświetla 60x60 jak dokupisz soczewki 120 stopni powinna dać sobie radę. Nie wiem jak masz skałę ułożoną. Jak jest centralnie to nie będzie problemów. Zawsze z czasem można dokupić drugą i będzie ok. Edytowane 14 Listopada 2017 przez mrppp14 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 trochę więcej niż 900zł - ale za to 2x mocniejsza https://www.sklep.aqua-trend.pl/spectra-lampa-led-do-akwarium-morskiego-108w-pelne-sterowanie-panel-dotykowy-p-90.html ewent. zobacz na targowisku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Ta lampka spectra 1 od Ciebie Silva jest spoko ale jest wieszana na lince a ja musze niestety miec opierane na bokach akwarium (zona i jej wizja wygladu....). mrpp te znowu nie sa w moim guscie poniewaz chcialbym jedna belka. Co do skaly to bedzie to aranzacja centralna to znaczy przez srodek akwarium bedzie stala skala i z kazdej strony woda bedzie mogla krazyc. Taka elipsa z wyspa skalna w srodku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 3 godziny temu, mib86 napisał: Ta lampka spectra 1 od Ciebie Silva jest spoko ale jest wieszana na lince a ja musze niestety miec opierane na bokach akwarium (zona i jej wizja wygladu....). mrpp te znowu nie sa w moim guscie poniewaz chcialbym jedna belka. Co do skaly to bedzie to aranzacja centralna to znaczy przez srodek akwarium bedzie stala skala i z kazdej strony woda bedzie mogla krazyc. Taka elipsa z wyspa skalna w srodku Nie, że reklamuję, ale jest dostępny na alledrogo uchwyt do tej lampki... http://allegro.pl/uniwersalny-uchwyt-plexi-do-montazu-lamp-spectra-i6534009777.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Niestety te nóżki są za krótkie. Mają maksymalnie do 45 cm więc mi zabraknie na zamontowanie. Tak przynajmniej twierdzi gość z aukcji, ale dzięki za radęWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 9 minut temu, mib86 napisał: Niestety te nóżki są za krótkie. Mają maksymalnie do 45 cm więc mi zabraknie na zamontowanie. Tak przynajmniej twierdzi gość z aukcji, ale dzięki za radę Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka były na zamówienie i takie (a można je też zrobić samemu ...) ale już zniknęły z oferty https://www.sklep.aqua-trend.pl/uchwyt-do-lamp-spectra-wykonywany-na-zamowienie-p-985.html napisz/zadzwoń może coś się jeszcze znajdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2017 Dziekuje wszystkim za chec pomocy. Znalazlem juz lampe ktora sobie kupie, wprawdzie kosztuje 1500 zl ale spelnia w pelni moje oczekiwania i jest polskiej produkcji :). Jak tylko zaloze swiatlo to zrobie zdjecia i sie pochwale tym co mam, postaram sie zrobic cos w postaci dokumentacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2017 To jaką lampę kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
greggoldi Zgłoś Napisano 17 Listopada 2017 TEż jestem ciekaw. Napisz też proszę dlaczego ta akurat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje. Wybor padl na lampe z tego linku Wybralem ja poniewaz ma duzo opcji konfiguracyjnych oraz daje dobre swiatlo (dane techniczne pod podanym linkiem). Dodatkowo polska produkcja, wiecie moze jestem dziwny ale co polskie to dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Nie słyszałem jeszcze o tej firmie HELIS. Informacje o tej lampie tylko na stronie producenta, a opinii w sieci brak. Jak znalazłeś lampę, firmę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 (edytowane) Widziałem tą lampę na wystawie (AKWARYŚCI-AKWARYSTOM) , była prezentowana w dość niecodzienny sposób .Wisiała nad rozsypanym piaskiem do morszczaka i plastikowe rybki dyndały na sznurku . Niestety w tych warunkach za cholerę nie mogłem stwierdzić jak sobie daję radę . Z tego co pamiętam nie było tam za dużej puli barw . Czekam na opinię . Edytowane 21 Listopada 2017 przez SU1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2017 Dostałem na nią namiar od znajomego. Ogólnie jedyne co mogę powiedzieć ponieważ na świetle nie znam się za mocno to to że doswietla wszystkie boki. Znajomy jest z niej zadowolony i wszystko mu pięknie rośnie. Mam nadzieję że u mnie będzie tak samo. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) Tylko, żeby z tą firmą nie było tak samo jak z ***. Była kilka lat na rynku i znikła, a posiadacze tych lamp nie mają żadnego wsparcia ze strony już byłego producenta. Znika nazwa firmy i pokazują się gwiazdki. Firma o której piszę i problemy użytkowników są opisane na sąsiednim forum. Edytowane 21 Listopada 2017 przez maciej01 Znikająca nazwa (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mib86 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2017 Tylko, żeby z tą firmą nie było tak samo jak z ***. Była kilka lat na rynku i znikła, a posiadacze tych lamp nie mają żadnego wsparcia ze strony już byłego producenta. Znika nazwa firmy i pokazują się gwiazdki. Firma o której piszę i problemy użytkowników są opisane na sąsiednim forum. Mam nadzieję że tak nie będzie. Póki co jest wszystko ok Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach