boo12 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Jak w temacie czy taki zasysasz nada się do czyszczenia piachu w morskim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Ja uważam że w morskim akwarium nie wolno ruszać piasku - może się to źle skończyć dla korali! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Ja uważam że w morskim akwarium nie wolno ruszać piasku - może się to źle skończyć dla korali! Jak ktos ma 10-15cm to tez bym sie bal;)Cienkie warstwy jak najbardziej,@Damian07 podobno regularnie przedmuchujeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Jak zrobisz odpowiednią cyrkulację w akwarium i ustawisz właściwą ilość falowników nie będzie potrzeby przedmuchiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@L Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Cytuj Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Tu masz link do tematu poczytaj sobie co inni sądzą o ruszaniu podłoża: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Pytanie do R@f@la , co mnie zaniepokoiło to, to ile tam było podmianki, Jak na moje oko to 5 - 10 % nie było tylko o wiele lepiej. Czyszczenie wychodzi ci bardzo zgrabnie, bez z zbędnego tumanu burzy piaskowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Myślę że to nie była podmianka tylko woda po odessaniu wróciła z powrotem do baniaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Mam taką nadzieję. Dlatego to moje zaniepokojenie. Młody stażem akwarysta pomyśli że tak powinno być . Więc wymieniajmy 25% świeżej solanki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryadam Zgłoś Napisano 14 Listopada 2017 Sera Gravel Cleaner nie nadaje się do czyszczenia piasku w morskim. Zasysa piach i wywala go na gąbkę - testowałem na własnym baniaku, bo Sera GC został mi że słodkowodnego. Cytuj Moje 162l, start: 11.11.2016 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach