Jukos Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Cześć, jeżeli nie to miejsce to przepraszam. Czy ktoś z okolić Łodzi ma może pożyczyć odpieniacz na tydzień lub dwa? Padła mi pompa, która dzisiaj poleciała do Erybki. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Nic się nie stanie bez odpieniacza. Zamiast niego daj do przegrody watę filtracyjną. A nóż widelec się do niej przyzwyczaisz. Ja nie mam odpieniacza i wszystko żyje łącznie z spsami.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Przez tydzień nic się nie stanie ale ogranicz podawanie płatków jako karmy i dobrze opłucz mrożonki. Zwiększył bym w tym okresie podawanie bakterii np. ProBioS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Jak masz to dorzuć dodatkowe napowietrzanie. W końcu odpieniacz to megamiliony bąbelków Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 20 Listopada 2017 Przestaw pompę cyrkulacyjną na taflę wody, wtedy znacznie się natleni i stosuj się też do powyższych wskazówek. Nie stosowałbym żadnych gąbek i wat dodatkowych, chyba że będziesz je czyścił codziennie/co dwa dni. To tyle jeśli chodzi o pomoc bez opisu hardware-u. Ale nie powinno być z tym najmniejszego kłopotu żeby utrzymać wysoką jakość wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jukos Zgłoś Napisano 21 Listopada 2017 dzięki wszystkim za rady. W sumpie od wczoraj siedzi pompka napowietrzająca. Woda na razie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach