45l Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 Witajcie moi drodzy. Jak oceniacie Kondycje Euphylii ze zdjecia?? Mnie osobiscie wydaje sie , ze ma bardzo cienkie polipy i malo sie pompuje.. jakie jest Wasze zdanie? I sugestie? Pozdrawiam thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natan2012 Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 ekspertem nie jestem ale patrząc na moją to rzeczywiście jakoś słabo napompowana. Może coś jej w wodzie nie pasuje albo za mocny przepływ. Próbowałeś ją dokarmiac??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryadam Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Ma cienkie polipy. Nie żebym Cię straszył, ale moja wyglądała tak tydzień temu. Dzisiaj został sam szkielet. Na Twojej szkielet też się już odsłania (po prawej stronie). U mnie na jakiś czas pomogło wymoczenie w dipie do korali i delikatne podkarmianie. Ale po miesiącu znowu jej się pogorszyło i już mi się nie udało jej uratować. Ogólnie Euphyllie nie lubią, jak je coś drażni u podstawy, a u Ciebie widać tam trochę paprochów, jakby glony... Próbuj też dojść do tego, czy coś w parametrach jej nie pasuje. Może za mocne światło lub cyrkulacja? Ostatnio słyszałem też od jednego akwarysty, że Euphyllia podała mu główka po główce i nie potrafił dojść dlaczego. Dopiero po dokładnych oględznach szkieletu okazało się, że była w nim dziurka, średnicy poniżej 1 mm. Twierdził, że jakiś pasożyty podgryzał ją od wewnątrz. Ale nie doszedł, co to mogło być. Edytowane 27 Grudnia 2017 przez gryadam (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje 162l, start: 11.11.2016 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart7891 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2017 zgon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2017 Oddaj ja szybko komuś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slawo Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2017 A jak długo ją masz? Może się jeszcze nie zaaklimatyzowała? To jest chyba E. glabrescens i one są dość wrażliwe jeśli chodzi o światło zaraz po przenosinach z innego zbiornika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
45l Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2018 Hej wszystkim Aktualizacja Tematu o Euphylii.. Na dzien dzisiejszy wyglada tak : czy bylo bledem , ze jej nie wywalilem? Czy jednak cos z niej bedzie.. t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2018 Jak żyje, to może będzie żyć dalej. Niczym nie ryzykujesz. Pozostaje Ci ją obserwować i mieć nadzieję, że będzie tylko lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2018 Witaj 45l ze zdjęć nic nie wynika prócz tego że ta euphilia jest w coraz słabszym stanie. Z tym LPSem są zawsze problemy gdy źle został przetransportowany. Jest wrażliwy na uszkodzenia tkanki i mogą być zainfekowane bakteriami. Najlepszym rozwiązaniem będzie odkażenie korala i ustawieniem go w zacienionym miejscu o małym przepływie wody. Euphillie są też wrażliwe na b. mocne oświetlrnie. Pozdrawiam Roman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2018 Bez przesady Panowie. Może ta euhyllia nie jest w super stanie, ale na pewno to nie jest agonia Nie pokazała jeszcze zębów, tkanka na czubku główki nie schodzi. Coś jej musi nie pasować w wodzie. Gorzej natomiast wygląda to co jest w tle Zresztą to jest glabrescens, mi kiedyś przy odłamywaniu ze skałki pękła główka na pół. Skleiłem kropelką i epoxy i teraz z tej jednej jest już 5 Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
45l Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2018 Witam witam:) a co w tle az tak zle wyglada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek79 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2018 Dnia 5.01.2018 o 20:54, 45l napisał: Hej wszystkim Aktualizacja Tematu o Euphylii.. Na dzien dzisiejszy wyglada tak : czy bylo bledem , ze jej nie wywalilem? Czy jednak cos z niej bedzie.. t jestem początkujący ale euphylli akurat mam kilka w tym kilka walk (2 przegrane) i przypomina mi to moje wygrane walki. zastanów się co poprawiłeś skoro poprawiła swoją kondycję i kontynuuj to bo na razie masz aż / tylko 50% sukcesu. trzymam kciuki za pięknego zwierzaka i mądrość oraz cierpliwość akwarysty Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/93536-diabelskie-666-l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach