Dan86PL Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 Tak z ciekawości. Ktoś wie o co chodzi? Znalazłem sklepy gdzie żółtek kosztuje 500zł, ale są też takie gdzie standardowo ok. 200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolek Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 Ponoc ograniczenie w polowach na Hawajach,tak slyszalem ,w Uk jeszcze dostaniesz za 50 funtow okolo,na allegro tez jest jeszcze wystawiona za jakie 250pln. Cytuj 350 litrow Rena Aqualife,tunze 4*6045 ,deltec mce 600 turbo,266w t5 mix lps i miekkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romek05 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 Dokładnie tak ja napisał @lolek - jakiś czas temu na Hawajach wprowadzono ograniczenia w połowach na Hawajach a tym samym dostępność w sprzedaży żółtków dramatycznie zmalała więc i cena wzrosła. Tam gdzie masz żółtki po 200 to pewnie jeszcze ze starych dostaw zostały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martia Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 gdzieś jest nawet artykuł o tym jak znajdę to wkleję bo niedawno czytałem właśnie o wprowadzeniu takiego zakazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapsel1981 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 Na razie jeszcze tylko w jednym sklepie było w starej cenie. Widziałem je osobiście i nic im nie dolega - są w dobrej kondycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ILUZJONISTA Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 W Niemczech to samo. Z około 40-50 Euro cena teraz wzrosła do 70. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Romek05 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 W reefshopie w Gdyni widziałem ostatnio całe stado małych żółtków i kilka dużych osobników z nowej dostawy. Jeszcze nie ma ich na stronie, bo pewnie jeszcze je aklimatyzują ale dowiedz się, może będą mieli dobre ceny skoro tyle ich sprowadzili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ensso Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 Szybko ceny poszybują do poziomu konkurencji. Rynek to weryfikuje. Skoro można zarobić + XX % więcej to tak się stanie i nie ma się co dziwić. Na tym polega handel. Na zarabianiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 Byłem 3 tygodnie temuw srode w erybce i oglądałem Żóltki za 350zl. Nie zdecydowałem się bo drogo i niektóre wychudzone... W sobotę zajechalem do korali po sól i widzę że mają Żóltki po 290zl. Kupiłem. Wieczorem rybka plywala u mnie a ja zerkam na erybke z ciekawości a u nich cena już 500 zł. W trzy dni tak pod skoczyła. Niedługo rybka zrobi się żadka. W niektórych sklepach mogą je cofnąć ze sprzedaży i czekać na wzrost ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 (edytowane) USA wprowadza embargo. Podobno niedługo mają też wprowadzić embargo na heptusy. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez MaciejK (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 W Częstochowie widziałem po 250 jakby ktoś chciał.Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 z hepatusem żadnych znaczących wzrostów cen nie będzie no chyba że propagandowo bo hepatus występuje w tylu miejscach że amerykanie nie mają znaczącego wpływu na jego podaż. a co do żółtka to bardzo dobrze że jest embargo, przesadzali już z odłowami. prawie pół miliona ryb rocznie. rozwinie się po prostu komercyjna hodowla tych ryb żeby zaspokoić potrzeby rynku Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach