Skocz do zawartości
andzior70

Nowy cyrkulator

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem coś takiego (macro aqua cyrkulator cross flow) na alledrogo, czy ktoś może ma ten cyrkulator? Albo może coś o nim słyszał, jakie ma zasilanie?

Edytowane przez andzior70 (wyświetl historię edycji)

577ef1154f3240ad5b9b413aa7346a1e.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeoczyłem Marku ten temat, co nie zmienia faktu że jak na razie nic nie wiadomo o tym cyrkulatorze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopytywałem o gwarancję w jednym ze sklepów, które oferują ten sprzęt - 24 miesiące. Nasłuchałem i naczytałem się o pierwowzorze tego typu pomp - Gyre , że małe ślimaki powodują uszkodzenia i trzeba zabezpieczać siatką, watą i Bóg wie czym jeszcze ... też jestem ciekaw jtego cyrkulatora.

31d12c160dfff7f1ad40e4b6d3535483u1182a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety jest to taka nowość że nigdzie nic o nim nie można znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

osłona wirnika wygląda jak wyjęta z BIDON-SHAKER

bidon.jpg

maro-aqua-cyrkulator-ua-1s.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam tego sprzętu od dziś i pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Nie mam porównania z MaxSpect bo nie miałem okazji testować ale to urządzenie naprawdę robi wrażenie. Mam najmniejszy model w zbiorniku CUBE 64L  i na najmniejszym biegu cała masa wody jest przemieszczana i to z dużą siłą. Cyrkulator jest słyszalny ale nie mówiłbym o hałasie.

Myślę że sprzęt wart polecenia.

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz wstawić jakiś filmik jak to działa? Może jakiś opis sterownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik z działania cyrkulatora, generalnie fajny sprzęt na niewielkie pieniążki, po dwóch dniach pracy poziom hałasu nie wyższy od Jebao RW4, pompa ma 4 tryby pracy w których niestety nie mogę się połapać, jeden to na pewno praca jednostajna a pozostałe to falowanie prawdopodobnie z różną mocą. Jedyny minus jaki zauważam to brak możliwości zatrzymania na czas karmienia.

Uprzedzając wypowiedzi odnośnie pokolcy w takim małym zbiorniku melduje że obok stoi już nowe znacznie większe szkiełko :) 

Edytowane przez LUK4344 (wyświetl historię edycji)

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałeś zamontować ten cyrkulator poziomo? Ciekawe czy jest duża różnica między zamontowaniem poziomy, a pionowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiornik jest za mały na ten cyrkulator, gdybym założył go poziomo to wszystko by fruwało. Cyrkulator został kupiony do nowego zbiornika który powstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałeś w poziomie, że piszesz że by wszystko fruwało? Przecież moc, wydajność jest taka sama tylko inaczej krąży woda. Do jak dużego akwarium będzie docelowo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W opisie podane jest że od 4000-9000l/h to jak jest ta wydajność ustawiana? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może dodać już więcej informacji na temat tego ustrojstwa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem go w sklepie, niestety nie zgodzili się na test w wodzie więc tylko na sucho. Konstrukcja ciężka, masywna, dobre magnesy. Pompa działa na 24v. Sterowanie to trochę pomyłka. Brak możliwości wyboru mocy pompy. 4tryby. Działa na full ciągle, działa na minimum ciągle, zmienia płynnie pomiędzy minimum a full i pulsacja. Cena moim zdaniem nieadekwatna co do tego co oferuje. Za 100zł więcej masz cp25. Z pełną regulacją i z jakąś renomą na rynku.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat bardzo stary, ale ze względu na małą ilość informacji o falowniku postanowiłem dodać coś od siebie :) 

Od ponad tygodnia jestem użytkownikiem Macro Aqua Cyrkulator CrossFlow L. Co do jakości wykonania szału nie ma, ale tragedii też. 

Regulacja pracy była opisana powyżej (4 tryby do wyboru). Dobre mocowanie na magnes. Pierwszego dnia byłem przerażony głośnością pracy falownika, ale na szczęście po około 3 dniach wyciszy się i jest ok, choć nie jest cichy. Rw8 w drugim akwarium działa ciszej. No i co do falowania, daje średnie fale. Minusem też jest brak możliwości przerwania pracy na czas karmienia. Plusem za to jest 2 letnia gwarancja, ponieważ na rw8 dostałem tylko 12 miesięczną.

Podsumowując. W tych pieniądzach uważam, że jest to zakup godny polecenia pod warunkiem, że nie mamy akwarium w sypialni ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam S i wlasnie odsyłam

Brak możliwości regulacji mocy powoduje u mnie pralkę

1a0ce180c548df629102e55854e0d745u1476a17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.