maciej01 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 Bezgłośne, bezawaryjne, nierdzewiejące cyrkulatory to Hydor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CzaQ Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 8 godzin temu, maciej01 napisał: Bezgłośne, bezawaryjne, nierdzewiejące cyrkulatory to Hydor. Też tak słyszałem, szkoda tylko, że nie mają regulacji. Ciężko mi jest dobrać na oko która regulacja będzie w 100% dobra Cytuj Mózgowa rafa http://nano-reef.pl/forums/topic/101151-brain-tank/?tab=comments#comment-1045695 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 Podobno pompy Coral Box Quiet Pump QP-9 są bardzo ciche i nie słychać trybu pulsacyjnego. Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sosna Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 na youtube widzialem filmik porownujacy jebao z coral box i autor pokazal prace dwoch pomp i powiedzial ze tez trzeba trafic na cicha bo zdarzaja sie odkurzacze.Tak w jebao mozna trafiac wilki az wkoncu trafi sie cicha owca.Zawsze mozna dac mocna obiegowke i kilka wylotow do akwarium tworzac prad.W holandi maja wlasnie taki sposob na cyrkulacje zamiast brzeczacy cyrkulatorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Pierwsza którą trafiłem działała tak . Wirnik był ułamany i taki trafił do wtryskarki , ot wada heh ... Ale i tak SW jest cichsza , z tym że dopiero trzecia sztuka była.... Edytowane 18 Stycznia 2018 przez SU1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 Sylikon w postaci nóżek ma być tak jak na filmiku Podkleiłem podkładki silikonowe i nie pomogły. Dalej buczy jak telefon na wibracji. Edit : moja RW-15 nawet w ręce buczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
heatbeat Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 Hydor posiada w ofercie pompy Koralia 12v - są one regulowane. Np. przez Hydor Wavemaker. Ewentualnie jest jeszcze HYDOR AQAMAI KPS - czyli cyrkulator kontrolowany przez WiFi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 8 godzin temu, CzaQ napisał: Też tak słyszałem, szkoda tylko, że nie mają regulacji. Ciężko mi jest dobrać na oko która regulacja będzie w 100% dobra Tu dodałem temat o sterowalnych cyrkulatorach Hydor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach