Bruce89 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2018 Witam, miałbym nietypowe zapytanie co do akwarium w King Crossie w Poznaniu może ktoś się ma jakieś informacje kto czuwa nad tymi akwariami :)? Będąc w galerii wpadł mi w oko jeden koralowiec a mianowicie ukwiał dywanowy Poszukiwałbym nazwy lub nawet i szczepki lub nawet i większy rozmiar Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Lutego 2018 To jest sarco a nie ukwiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2018 To chyba mam takiego jak to sarcoDuży i szczepka Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Lutego 2018 a ukwiałów nie sprzedaje się na szczepki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2018 Ale pisze, że jak to sarco to mam szczepke takiego sarco. Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Lutego 2018 26 minut temu, Bruce89 napisał: Poszukiwałbym nazwy pewno szukasz Stichodactyla gigantea albo Stichodactyla Haddoni zobacz / zapytaj tutaj albo w sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 1 Lutego 2018 Z dawnych czasów to pamiętam że było tam logo Aqua Medic, ale czy byli lub czy nadal są serwisantami tych zbiorników to nie wiem. Było to około 8-10 lat temu. Ostatnio zastanawiałem się czy te zbiorniki nadal funkcjonują... było tam kilka biotopów. Nadal tak jest? Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 1 Lutego 2018 Teraz serwisuje je Błażej. Na akwariach jest do niego numer, można zakupić szczepki. Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elektryk2e Zgłoś Napisano 1 Lutego 2018 Polecam Błażeja, gość z duża wiedza i doświadczeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m3tiu Zgłoś Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Co jakiś czas wpadam do King Crossa i potwierdzam że to sarcophyton. Bruce89, jak chcesz kupić to kolega ma nawet większe zwykłego i wersja z zielonymi polipami, odezwij się na priv. Chwiałek, nie wiem kiedy tam byłeś, parę lat temu akwarium stało kilka mniejszych przy fast foodach, teraz przy wejściu są. Jedno słone z koralowcami głównie twardymi, jedno z miękkimi i skrzydlicą, pyszczaki i jakieś zwykłe słodkie. Jak ktoś jest początkujący to warto się przejść, jak ktoś siedzi dłużej w morszczyźnie to większość gatunków już pewnie miał w akwarium. Edytowane 2 Lutego 2018 przez m3tiu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2018 Trochę w akwarium grzebałem i się trochę pofalował, to będzie ten sarco Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Lutego 2018 Tak to sarco i taki wielki widziałem dziś w crazy coralu, ale mają też i mniejsze. Ten wielki był większy od talerza obiadowego Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaPoznan Zgłoś Napisano 2 Lutego 2018 Mam tego sarco dokładnie tego samego z KK- jakiś czas temu dostałem szczepkę. Jak chętny to pisz na priv albo dzwoń 508-158-272 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bruce89 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2018 Witam, faktycznie to sarco i napewno bym się pisał a dokładnie szukałem bezpośredniego kontatku do Pana Błażeja przy okazji jak będę pisze nr Chciałbym też podziękować wszystkim za pomoc :)! Cytuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elektryk2e Zgłoś Napisano 2 Lutego 2018 7 godzin temu, kubaPoznan napisał: Mam tego sarco dokładnie tego samego z KK- jakiś czas temu dostałem szczepkę. Jak chętny to pisz na priv albo dzwoń 508-158-272 Kuba, jeszcze go nie zmniejszyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach