krzlew Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 http://aukcjewp.wp.pl/sol-morska-aquaforest-25-kg-i2123451452.html witam korzysta ktoś ,jakieś bliższe informacje o produkcji ,,70% soli kuchennej i betoniarka ,czy bardziej profesjonalnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 Ja korzystam i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 17 Lutego 2012 jak się rozpuszcza ? ilość mikro możesz porównać z innym produktem ? ogólnie bogata czy bieda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 http://aukcjewp.wp.p...2123451452.html witam korzysta ktoś ,jakieś bliższe informacje o produkcji ,,70% soli kuchennej i betoniarka ,czy bardziej profesjonalnie ? Ja również próbowałem się czegoś wiecej dowiedzieć ale jak na razie bezskutecznie http://aqua-reef.pl/topic/4271-aquaforest-krakow/page__pid__49125#entry49125 więc jak dla mnie to raczej ta pierwsza opcja ,,70% soli kuchennej i betoniarka ,czy bardziej profesjonalnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 nie wiem czy to tylko chwyt marketingowy ale nazwa sugeruje ze bogata, no chyba ze aquaforest to nazwa na wszystkie produkty, wtedy moja analogia bierze w leb. Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek26 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 seba a ty ile czasu używasz już tej soli?bo baniak masz fajny i wszystko rośnie:)mniej więcej cenowo podobna do IO bede stawiał teraz 750L i zastanawiam sie na jakiej soli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 uzywam wszystkich produktow tej marki w pelni profesjonalna firma, kazda z ich soli trzyma takie same parametry , dzis w moim watku o baniaku opisze wszystko dokladniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Po pierwsze soli nie da się mieszać w betoniarce bo wystarczy otworzyć magnez i zaraz wilgoci nałapie i się klucha zrobi Ja tez używam od 2 miesięcy soli i pełnego ballinga i jestem bardzo zadowolony Korale ładnie bujają i kolorki też fajne. Mogę z czystym sumieniem polecić Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 sebastek "betoniarka" to przenosnia mysle ze tu bardziej chodzilo o pakowanie we wlasne opakowania produktu innej firmy tzw "copaking" a swoja droga to ciezko znalezc w necie jakiekolwiek informacje na temat tej firmy/marki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domator1 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Nie znam soli ale za to stosuje ballinga aquaforest już z półtora roku i jestem zadowolony. Z tego co wiem jest to własny wyrób na bazie doświadczeń. Cytuj REAKTYWACJA z 120 na 250L 28.04.2010 w przyszłości 170x70x60 250L , 4x39w 2x24w , sump 100L , 29kg LR, 18kg LS , odpieniacz Wave Beast 1200 po przeróbce na ala deltec , Pompa Obiegowa NEW - JET 3000l/h , Cyrkulacja 2 x 5000L/h 1 x 12000L/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Patrząc na ofertę to Balling cenowo żadna rewelacja. Wygląda na produkcję w Chinach i sprzedaż pod własną marką. Zbyt duża oferta jak na początkującego polskiego producenta i strony internetowej też nie mają. A jak to Polak to niech się ujawni. Coś znalazłem: http://aqua-reef.pl/...aforest-krakow/ Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cherry_ukasz Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Napisałbym coś tu, ale szkoda narażać się na bana Powiem tak - większość produkowana jest w chinach, więc nawet jakby ta była (chociaż nie jest) to i tak przynajmniej pakowana jest w Polsce. Ale większość woli wydać 3x tyle za sól, bo etykietka niemiecka Cytuj www.podforak.rzeszow.pl --->PODkarpackie FORum AKwarystyczne Parametry mojej solniczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jami Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Teraz rozumiem dlaczego niektóre polskie firmy przyjmują obcojęzyczne nazwy i robią strony internetowe tylko w języku angielskim. Cytuj Keep an open mind, but not so open that your brain falls out Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Patrząc na ofertę to Balling cenowo żadna rewelacja. Wygląda na produkcję w Chinach i sprzedaż pod własną marką. Zbyt duża oferta jak na początkującego polskiego producenta i strony internetowej też nie mają. A jak to Polak to niech się ujawni. Coś znalazłem: http://aqua-reef.pl/...aforest-krakow/ cenowo zadna rewelacja :rofl: tylko poszukaj na necie jaki masz sklad zwyklego ballinga a jaki jest ich, jesli chodzi o liczbe pierwiastkow , jest to czytko polska produkcja , ale jak polowe forumowiczow widze ze wolisz kupic " markowa " chemie niz miec cos naszego i w dodatku duzo lepszego , nie bede tu dokladnie wypisywal co i jak , popatrz na necie poszukaj dowiedz sie i wtedy bedziesz wiedzial co i jak , moj baniak jedzie tylko na tych produktach i za jakis czas zobaczycie jaki bedzie ich efekt , ale co tam kupujcie sobie dalej co chcecie , wasz wybor :welcome: :welcome: produkcja 100% polska !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Ja zamówiłem próbkę. Jak przyjedzie to rozrobię i zrobię testy. Porównam z Kentem na którym teraz jadę. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Też zamówiłem próbkę i też wrzucę jej parametry. Jeżeli jest to naprawdę polska produkcja to bardzo chętnie zmienię Reef Crystalsa na nią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 cenowo zadna rewelacja :rofl: tylko poszukaj na necie jaki masz sklad zwyklego ballinga a jaki jest ich, jesli chodzi o liczbe pierwiastkow , jest to czytko polska produkcja , ale jak polowe forumowiczow widze ze wolisz kupic " markowa " chemie niz miec cos naszego i w dodatku duzo lepszego , nie bede tu dokladnie wypisywal co i jak , popatrz na necie poszukaj dowiedz sie i wtedy bedziesz wiedzial co i jak , moj baniak jedzie tylko na tych produktach i za jakis czas zobaczycie jaki bedzie ich efekt , ale co tam kupujcie sobie dalej co chcecie , wasz wybor :welcome: :welcome: produkcja 100% polska !! @qba25, a skąd wiesz na jakim Ballingu jadę? Dla Twojej wiedzy używam polskich produktów, a że nie lubię jak mnie się na kasę naciąga to nie zapłacę 48 zł za kg. http://www.ciech.com...olskaCiech.aspx Edit: Coś się dowiedziałem w międzyczasie I dopóki producent się nie ujawni zdania nie zmienię. Produkowane w ..., pakowane w Polsce. Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 @qba25, a skąd wiesz na jakim Ballingu jadę? Dla Twojej wiedzy używam polskich produktów, a że nie lubię jak mnie się na kasę naciąga to nie zapłacę 48 zł za kg. http://www.ciech.com...olskaCiech.aspx I dopóki producent się nie ujawni zdania nie zmienię. Produkowane w Chinach, pakowane w Polsce. oczywiscie ze nie wiem jakiego uzywasz , to oczywiscie twoja sprawa ale wkurza mnie ze kazdy kto w polsce otworzy firme i zacznie produkowac chemie do baniakow to od razu musi sie ujawniac :rofl: lub udowadniac ze faktycznie ja wyprodukowal haaha to jakis absurd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Nie żaden absurd. Tylko prawo kupującego do wiedzy na temat producenta. Dzisiaj w Chinach nawet podróbkę Mercedesa możesz kupić. To dlaczego ja mam wierzyć, że ten czy inny produkt jest najlepszy i produkowany w Polsce. Na temat firmy Aquaforest nie ma! najmniejszej wzmianki w necie. Wstydzi się? To na jakiej podstawie ja mam im zaufać i wydać kasę na ich produkt? Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 nie lubię przepłacać ,tym bardziej płacić za "metki",, nie gardzę tez polskim produktem ,ale zdaje sobie sprawę ,ze do wyprodukowania jest potrzebny odpowiedni sprzęt ,"laboratorium itd .Jeżeli producent nie zechce o sobie troszkę powiedzieć, pochwalić się ,,to skąd mogę wiedzieć z czego produkowana i w jakich warunkach jest sol która zaraz w sypie do zbiornika z obsada za kilka tysięcy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 nie lubię przepłacać ,tym bardziej płacić za "metki",, nie gardzę tez polskim produktem ,ale zdaje sobie sprawę ,ze do wyprodukowania jest potrzebny odpowiedni sprzęt ,"laboratorium itd .Jeżeli producent nie zechce o sobie troszkę powiedzieć, pochwalić się ,,to skąd mogę wiedzieć z czego produkowana i w jakich warunkach jest sol która zaraz w sypie do zbiornika z obsada za kilka tysięcy ? a myslisz ze ja bym uzywal badziewia w baniaku wartym kilkanascie za jakis czas uaktualnie swoj watek to zobaczycie koraliki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 To po co ta tajemnica? Jak można sprzedawać produkt i nie podać informacji o nim? Po co ukrywać informację o produkcji i pochodzeniu? Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Być może niedługo będę mógł coś pozytywnego napisać o tej firmie Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Etam, nie umiecie szukać w internecie..... Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 18 Lutego 2012 Ech beznadziejna dyskusja. A co za różnica gdzie produkowana? Ważne żeby była DOBRA. - Zobaczcie sobie jakie zbiorniki na tej soli jadą, jakie korale rosną . A zawarość probiotyków na prawdę działa . Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach