anx Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Hej Znacie jakiś sklep z akwarystyką morską w Warszawie który jest dobry i tani? Dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 szukamy http://nano-reef.pl/forum/70-sklepy/ Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anx Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 szukamy http://nano-reef.pl/forum/70-sklepy/ Niestety na forum nie ma odpowiedzi na moje pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 proponuję wycieczkę po warszawskich sklepach i wszystko będziesz miał odpowiedz na swoje pytanie Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Ja polecam Acroporę i erybkę w markach(pod Wawą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Acroporę- nie erybkę w żadnym wypadku ! w tej 1-szej jest narawdę TYLKO ciut drożej za to bardzo solidnie i nie robią z klienta idioty! Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imperator Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 czyli e-rybka/warszawa robi z klientów idiotów? Jakoś nie chce mi się wierzyć bo znam sklep w Zabrzu i tam jest OK. Cytuj *** Wspieraj polski przemysł to Twoje dzieci nie będą musiały emigrować za pracą do Chin *** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 (edytowane) ja wszystko od nich kupiłem, jak osprzęt to ok... ale zwierzęta... już więcej nie kupię. Wcisnęli mi błazenki zaraz po dostawie... zyły 4 dni . Kupiłem w Acroporze o 5 zł drożej i już miesiąc śmigają, a jakie żywotne! Zresztą z krewetkami to samo było! Polecem jeszcze ten w Warszawie ul. Indiry Gandhi 35. Edytowane 10 Czerwca 2012 przez cop909 (wyświetl historię edycji) Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1980 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 ja akurat do erybki nie mam zastrzezen zycia tam kupilem sporo i wszystko plywa albo sie pompuje - najtanszy sklep w wawie ale faktycznie obsluga slaba a wybor zycia (ryb) nie powala na nogi, polecic tez mozna korale.pl - ale jezeli jedziesz kupic koralowce bo ryb u nich malutko, AM na Gandhi znowu na odwrot - masa zwierzakow a koralowcow juz mniej, jest jeszcze akropora - drogo ale fachowo doradza i obsluza. Reszta sklepow sie nie liczy. opinie o sklepach i lokalizacje znajdziesz na konkurencyjnym forum Cytuj zoasy to kwintesencja koralowców solanka ponownie kreci się od czerwca 2016 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 korale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 ACROPORA w Landzie- Nr 1 polecam dzięki nim moje akwarium żyje chodż było już w opłakanym stanie Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T.TOM.T Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Wiem że ie jest to miejsce ani temat do reklamowania sklepów, ale ja absolutnie nie mam żadych zastrzeżeń do erybki w której zaopatruje się od samego początku(4-5 LAT) i gdzie zakupiłem większość sprzętu i zwierząt które w 90% aklimatyzowały się bez żadnego problemu , a ceny naprawde bardzo konkurencyjne... Panowie i Panie nie sugerujcie się jakimś jednym nieudanym zakupem zwierzaka , bo przy imporcie żywych zwierzaków nie wszystko zależy od sklepu który z reguły nie jest do końca świadomy metod pozyskiwania i przetrzymywania egzotycznych żyjątek. Podsumowując posta wydałem w erybce (w zabrzu) co najmniej kilkanaście tysięcy złotych i nie mam żadnych zastrzeżeń.... no ale to jest tylko moje zdanie na temat sklepu w zabrzu bo nie mam żadnych "doświadczeń' ze sklepem Tomka w Markach Cytuj 200x70x60 + 240L.sump , ośw.T5 10x80W ,cyrkulacja 2x tunze6080 + 2x JVP102 ,obieg tunzemaster10076.03 , odpieniacz skimz sv253 , reaktor wapnia START: grudzień 2007r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 do erybki sporo osób miało zastrzeżenia, ja kupiłem tam de facto prawie wszystkie swoje rybiszcze i quadri i ... żyją od kliku miesięcy mając się dobrze. Faktem jest, że sklep nie powala czystością a w baniakach masa glonów czy zdechlizny. Aqua Medic dla mnie najbliżej i najbardziej go lubię, jak są dostawy to można wybierać przebierać, do tego jako stały klient mam zniżkę więc jestem z tego zadowolony. Acropora najdroższa ale za to obsługa najlepsza, no i wybór zwierza też nie najmniejszy. Ja od siebie polecam AM. Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lionfish Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 (edytowane) T.TOM.T Panowie i Panie nie sugerujcie się jakimś jednym nieudanym zakupem zwierzaka , bo przy imporcie żywych zwierzaków nie wszystko zależy od sklepu który z reguły nie jest do końca świadomy metod pozyskiwania i przetrzymywania egzotycznych żyjątek. I wlasnie na tym polega wg. mnie roznica miedzy dobrym sklepen ze zwierzetami a takim ktory jest absolutnie nie do zaakceptowania. Dobry sklep wie skad pochodza zwierzeta, jak je utrzymac przy zyciu i sprzedaje je tylko po kwarantannie. Taka jest Acropora. Sklep nie do zaakceptowania probuje "obchnac" zwierzeta zaraz po dostawie, dopoki jeszcze nie zdechly. Takich sklepow jest wiele, nie tylko w Polsce. Edytowane 10 Czerwca 2012 przez lionfish (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam, Piotr Moj blog: http://www.brightsidereef.blogspot.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BeRsErK Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Korale - ceny bardzo fajne, miła obsługa i zawsze można się doradzić Acropora jest droga ale za to zwierzaki od nich nigdy mi nire padły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 T.TOM.T I wlasnie na tym polega wg. mnie roznica miedzy dobrym sklepen ze zwierzetami a takim ktory jest absolutnie nie do zaakceptowania. Dobry sklep wie skad pochodza zwierzeta, jak je utrzymac przy zyciu i sprzedaje je tylko po kwarantannie. Taka jest Acropora. Sklep nie do zaakceptowania probuje "obchnac" zwierzeta zaraz po dostawie, dopoki jeszcze nie zdechly. Takich sklepow jest wiele, nie tylko w Polsce. 100% racja w AKROPOŻE badziewia nie kupisz Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T.TOM.T Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 T.TOM.T każdy z nas ma swoje ulubione piwo, kiełbase i marke samochodów . Ja preferuje "lecha" , kiełbase śląską toyote i erybke - a przez pare lat nie mam z nimi żadnych kłopotów ! I absolutnie nie neguje profesjonalizmu innych sklepów czy importerów w Warszawie czy całej Polsce , wręcz uważam tak ja pewnie większość kolegów forumowiczów że wszelka konkurencja (rywalizacja) sklepów wychodzi tylko i wyłącznie na Naszą korzyść ! I wlasnie na tym polega wg. mnie roznica miedzy dobrym sklepen ze zwierzetami a takim ktory jest absolutnie nie do zaakceptowania. Dobry sklep wie skad pochodza zwierzeta, jak je utrzymac przy zyciu i sprzedaje je tylko po kwarantannie. Taka jest Acropora. Sklep nie do zaakceptowania probuje "obchnac" zwierzeta zaraz po dostawie, dopoki jeszcze nie zdechly. Takich sklepow jest wiele, nie tylko w Polsce. Cytuj 200x70x60 + 240L.sump , ośw.T5 10x80W ,cyrkulacja 2x tunze6080 + 2x JVP102 ,obieg tunzemaster10076.03 , odpieniacz skimz sv253 , reaktor wapnia START: grudzień 2007r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamo74 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 ...jedynie jaki sklep moge doradzic to Acropora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 (edytowane) AM -> są i ryby i korale; (dobre ceny i kondycja zwierzaków, jak ryba chora to nie zostanie sprzedana) + fachowa porada i ciekawe rozmowy; Acropora -> raczej nic nie kupisz, ponieważ jak jest dostawa to ryby/korale są najczęściej już zarezerwowane, i niestety ceny są wysoki (chociaż za szczepki nie płaci się jakiś wielkich pieniędzy); + fachowa porada i ciekawe rozmowy; korale -> to już nie jest ten sam sklep co kiedyś, obecnie same korale i sprzęt; e-rybka -> warto pojawić się zaraz po dostawie (im mniej ryba pływa w zbiorniku tym większe szanse, że przeżyje , ogólnie ceny znośne, ale niestety chłopaki w W-wa nie ogarniają do końca tak dużej ilości wody Pozdr Edytowane 10 Czerwca 2012 przez dzym (wyświetl historię edycji) Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 100% racja w AKROPOŻE badziewia nie kupisz Reklama pierwsza klasa Cytuj 155x80xh60 , 3 x kessil a360x i 10 x 80w t5 i cała reszta sprzętu aby zwierzaka było jak w domu 1 litr NP reducing biopellets BK 250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Żeby jeszcze rabat dawali stałym klientom Edytowane 10 Czerwca 2012 przez cop909 (wyświetl historię edycji) Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Reklama pierwsza klasa Kolego może to i reklama ale ja pod byle czym się nie podpisze a im zawdzięczam dzisiejszy wygląd zbiornika. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 Żeby jeszcze rabat dawali stałym klientom No przecież dają, może głowy nie urywa ale dają. Poza tym wiedza którą tam możesz dostać też swoje kosztuje, nie? Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 No przecież dają, może głowy nie urywa ale dają. Poza tym wiedza którą tam możesz dostać też swoje kosztuje, nie? O tak wiedza to podstawa Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2012 (edytowane) rabatu nie dali ale testuję i inne sklepy, teraz AM idzie Edytowane 10 Czerwca 2012 przez cop909 (wyświetl historię edycji) Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach