Thorn76 Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 Czy ktoś już używa JVP 110 jak wychodzą na tle innych cyrkulatorów do Nano. Bo cena 39zł jest bardzo dobra ! Dajcie swoje opinie bo muszę kupić a nieraz po co przepłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
losi Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 Ja używam JVP 101 od roku jestem bardzo zadowolony. Pracuje cicho i za te pieniądze to rewelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 Też mam sprzęt tej marki. To wcale nie są pieniądze a cyrkulacja dziala bez zarzutu. Jasne nie ma komputera szmerów bajerów ale te da się kupić osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 Ja mam obecnie JVP100 w 60l. Fajnie dmucha w porównaniu do Korali 1600. I nawet cichutka Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemoT Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 Ja wprawdzie dopiero ruszam ze swoim akwa i porównania z innymi falownikami nie mam żadnego. Ale do swoich 96 litrów właśnie wybrałem dwie JVP-110. Po pierwsze są tanie, jeśli się nie sprawdzą nie będzie żalu wyrzucić. Poziom głośności określiłbym jako "bardzo NIEdokuczliwy" (i tak odpieniacz jest głośniejszy). Wodę kręcą całkiem fajnie, przynajmniej na razie tyle stwierdzam "na oko". Fakt, raz jednej pompie zdarzyło się ruszyć "pod prąd" i trzeba na to na pewno w przyszłości zwrócić uwagę, np. po braku zasilania. Ciekawostka: zamówiłem dwie pompy i jedna ma wirnik żółty, a druga niebieski. Mi to bardzo ułatwiło życie, bo w łatwy sposób mogę je rozróżnić przy oznaczaniu wtyczek. Cytuj Start 25.02.2013 Mój słony świat mieści się w 96l 60x40x40 OW; Świeci AquaNova 4x24W T5; Pieni Hydor SlimSkim Nano 135.35; Wodą kręci 2xJVP-110; Grzeje Aquael ComfortZone Gold 100W Moczy się ok. 8kg LR; Na dnie zalega ok. 5kg suchego piasku RED SEA Reef Base - Reef Pink Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stoik Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 Używam JVP-110 w kostce Aqael 30, dmucha dość fajnie, ale nie mam porównania do innych cyrkulatorów. Wydaje mi się, że jest ok, w połączeniu z kaskadą FZN-3 ruch w zbiorniczku duży. Sama w sobie pompka jest niewielka. Ustawioną ją mam na tylniej szybie i dmucha na przednia. Jeśli dam ją choć trochę w dół do rozdmuchuje mi cały piasek znajdujący się z przodu. Najlepiej jakby wypowiedział się ktoś kto ma porównanie do innych podobnych wielkościowo cyrkulatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ws1940 Zgłoś Napisano 2 Marca 2014 W akwarium 96 l mam 2 pompy JVP-110 i wg mojej oceny zapewniają wystarczające falowanie korali (miękie i LPSy) i ruch wody przy prawidłowym ich ustawieniu.W akwarium mam również kaskadę HBL 701 oraz pompę przelewową 400 l/h (w panelu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 odgrzeje kotleta:) jak dla mnie za głośna - ruch wody na pewno większy w porównaniu z moim aquaelem circulator 500 ale niestety przegrywa jeśli chodzi o hałas dlatego jak ktoś chętny mam taką na wydaniu na gwarancji hehe (tanio) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach