Miss-Colen Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) Witam Chciałabym pokazać troszkę mojego hobby Akwarium głowne 120x50x50 sump 80x35x40 Akwarium jeszcze nie stabilne,ale oddycha pozdrawiam Edytowane 29 Września 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 Witamy kolejna kobietę na forum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 Witamy :czapki z głów:) Szkło jak szkło heh Napisz coś więcej o zbiorniku, kiedy założone, jaki sprzęt, czym świecisz itp itd Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroczek Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 i widać że ma być sporo miejsca na pływanie oraz że kolor ulubiony to czerwony p.s. skoro to początek to co ma być na końcu? Cytuj OPTI 100x50x50 + sump 80x30x30, IS-200; Jebao DCT6000 na 60-80%; ATI Sunpower Dimmable 8x39W; Eheim Jager 200W; Maxspect Gyre XF 130 + Tunze; Żywy piach Nature's Ocean, LR + RRR, Sól FM/Colombo, Bakterie Bio Gro, BioPellets NP XL, Balling klasyczny na prochach FM, do tego coś tam od Knopa i KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macias Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 Witamy, witamy.. Może koleżanka przyjedzie na następny zlot do Wdzydz bo chrzcić nie ma kogo. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 (edytowane) Nie chcę za dużo pisać ;)Swiecę 4x gisseman ,celowo by uzyskać cień po bokach.Pozatym planuję miękkasy więć luz. Odpieniacz DI mniejszy w stosunku do litrazu. Nie duzo ryb Stadko chromisków jakaś babeczka no i może scopas (pkolec) ale to jeszcze do pomyślenia. Pożyję zobaczę. Testy - nie robię,nie ma potrzeby.(bez dyskusji)z czasem pewnie dojdzie kontrola :)Hm..czerwony,.Lubię ten kolor "Akwarium wystartowało ???? Ciężko stwierdzić bo ciąglemi coś nie pasi..Od startu zmienialam ulokowanie wiec nastepowaly zmiany :)Ale przyjmijmy że 6 mieś temu ;)Nie moge okreslic dokladnej daty. Akwarium proaadze na podmianach i stosowaniu bakteri Dla lekkoej obsady,mysle ze ok Edytowane 11 Listopada 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRUSZYNA Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 Widać uparta ta nowa forumowiczka I miałem tu na myśli pozytywny aspekt tego "zjawiska" Z testami to jest tak,że dpóki ich nie zrobisz to będziesz spać spokojnie. Ale jak już je zrobisz a nie będą "w normie" to zaczniesz kombinować i nie zawsze to wychodzi nadobre baniakowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Epsilon Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 A ile masz tej skałki w babiaczku w kg ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 Kruszyna - nie wiem o co chodzi z testami jest tak - nie robię bo nie mam potrzeby przy dojrzewaniu,a może trwać to rok różnie bywa plag nie dostrzegam uczę się cały czas,a widoki wynagradzają cierpliwość Nie zawsze najdroższe znaczy najlepsze.Najważniejszę,że śpię spokojnie.. A akwarium choć jeszcze to nie ten widok to nie wprowadza mnie w depresję. Prosto znaczy łatwo .) to tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2014 mino wszystko powinnas zainwestowac w chociazby podstawowe testy zeby obserwowac parametry moze sie okazac ze kiedy zauwazysz na oko to juz bedzie za pozno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 16 Lipca 2014 ale ja nigdzie nie napisałam że nie mam testów.Napisałam,że nie robię... o nie ma potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 27 Września 2014 ale ja nigdzie nie napisałam że nie mam testów.Napisałam,że nie robię... o nie ma potrzeby. ale ja nigdzie nie napisałam że nie mam testów.Napisałam,że nie robię... o nie ma potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 27 Września 2014 I pięknie. Trzymam kciuki. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Dziekuje Zdjecia robione smart,wiec codow nie ma Zaluje,ze nie moge pokazac pelnych barw Dziekuje Zdjecia robione smart,wiec codow nie ma Zaluje,ze nie moge pokazac pelnych barw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Miss podoba mi sie Twoje podejście do tematu akwarystyki. Zeby wszyscy takie mieli. To jest hobby , ktore ma cieszyć. Tak czy siak fajne akwarium. Czuje ze za jakis czas bedzie jedno z ładniejszych. Trzymam kciuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Fakt. Jakość zdjęć do bani. Ale wrażenie głębi z fotek, lekkość aranżacji uruchamia wyobraźnię. Mnie się bardzo podoba. A jednocześnie podobne jest do jednego akwarium z konkursu forumowego. (na które zresztą głosowałem). Popracuj nad fotkami bo na prawdę jest co pokazać. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Miss podoba mi sie Twoje podejście do tematu akwarystyki. Zeby wszyscy takie mieli. To jest hobby , ktore ma cieszyć. Tak czy siak fajne akwarium. Czuje ze za jakis czas bedzie jedno z ładniejszych. Trzymam kciuki Sewer - Twoje slowa sa jak balsam na Moja dusze Bau - zapraszam z aparatem Sewer - Twoje slowa sa jak balsam na Moja dusze Bau - zapraszam z aparatem Nie wiem dlaczego zdjecia wkleily sie rozmazane.U mnie sa wyrazniejsze. Edytowane 27 Września 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Ładne ułożenie skały i koralowców, ja bym nic tu nie zmieniał tylko patrzył jak wszystko rośnie. No może jeszcze jakąś rybkę albo dwie bym wsadził.... Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Dziekuje za mile komentarze ryby oczywiscie beda Mysle nad mala lawiczka ale musze to przemyslec Zadnych pokolcy Mam sredniej wielkosci mieszkanie wiec podejrzewam,ze tak samo jak i mnie rybom bylo by ciasno Edytowane 27 Września 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luminigilstiejn Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Fajnie.Podoba mi sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Dzieki za pozytywne komentarze . A tu Babcia Lusia.. Mam wrazenie,ze gapi sie na mnie tylko po to by zapytac-dasz jesc? Skubana zdecydowanie pod wzgledem min jest mistrzem Edytowane 28 Września 2014 przez Miss-Colen (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 A jaka mieścina w tym zachodniopomorskim? Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgaZ Zgłoś Napisano 28 Września 2014 cieszę się, że coraz więcej kobiet interesuje się akwarystyką morską Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miss-Colen Zgłoś Napisano 28 Września 2014 AgaZ - uwazam,ze to jak najbardziej hobby dla nas Tigr- Ok 200km od Twojej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tigr123 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Eeee to daleko ;p Cytuj 465L 130x65x55h + sump 200L 100x50x40h. JEBAO 2xRW8. Grzałka 2x200W. Obieg AC6500. Oświetlenie 4x54w T5 + led 120w + 160w. Odpieniacz DIY 160 na 9420.040, DSB 50x43x10h. Sól BT SPS, LS 18kg, LR 70Kg Korale: Poccilopora damicornis, Caulastrea (curvata, furcata, echinulata), 2 x Eyphylia Paraancora, Stylophora fioletowa, Ukwiał piaskowy, Acanthastrea lordhowensis, Blastomussa wellsi, Montipora digitata zielona, Duncanopsammia axifuga, Echinophyllia, Akropory Ryby: Amphiprion ocellaris. Labroides dimidiatus, Lysmata boggessi, turbo, Nassariusy, Tectus, Jeżowiec mespilia globulus, Calcinus laevimanus, Cryptosentrus leptocephalus, Paracanthurus Hepatus, Pseudanthias squamipinnis, Valenciennea sexguttata, Chelmon, Zebrasoma velifer Identyfikacja Stare 180 Nowe 460L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach