lukaszra Zgłoś Napisano 24 Lutego 2018 (edytowane) Witajcie jako że dawno nie było żadnego akwa a moje 120x60x50 czeka na nową chate stwierdziłem że trzeba coś zamontować w salonie wybór padł na skrzynke 40 x 50 x 40 z wbudowanym panelem akwa produkcji eRybka ,, przynajmniej tak podal poprzedni właściciel w panelu 3 komory ,, środek na odpieniacz Hydor 135 ostatnia na pompe ,, i moze coś jeszcze w 1 pewnie pellety dzisiaj przyjechało do mnie z Chorzowa dzięki pomocy edi5711 za co bardzo i serdecznie mu dziękuję ,, odebrał akwa ,, zapakował i nadał do mnie poprzez Blabla stan ,,, wiadomo ,, szkło ok ,, pokrywa agonia na tą chwilę wszystko zostało rozebrane umyte posilikonowane i czeka na nowe zawiasy które były tak skorodowane że klapka została w opcji otwartej na stałe Lampa poleci na Tuning bo jest za słaba ,, wentylatory pewnie zostana ale dostana sterownik dzieki ktoremu same beda sie włączały i wyłączały obudowa zostanie podwyższona a żeby schować radiator od lampy i wiatraki akwa docelowo będzie na LPS i miekkie ,, jak to żona powiedziała ma się wszystko ruszać ,, więc będzie 3majcie kciuki pozdrowienia Łukasz Edytowane 24 Lutego 2018 przez lukaszra (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 No tak. Trochę pracy masz by doprowadzić sprzęt do porządku. Dla mnie troszkę dziwnie, że tło nie jest za panelem. Chyba, że zamierzona taka opcja. Wszystko będzie widać w panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 No też bym wolał ten panel z tyłu ale takie juz kupiłem wiec jakoś go zamaskuje zobaczymy najpkerw obudowa.. Wlasnie odebralem zawiasy z nierdzewki wiec powoli bede skladal Musze gdzieś firme znalezc co mi dotnie spienione pcv czarne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 A ta ściana niebieska to z tyłu naklejka czy stały kolor? Panel możesz zakryć wklejając czarną plexi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 1 Marca 2018 to z tyłu to naklejka juz jej nie ma bedzie inny odcień ,, troche experymentalny ,, ale zobaczymy tak właśnie mam zamiar zrobic żeby wkleić tam plexi właśnie szukam skąd to kupić na wymiar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 powoli coraz dalej nowe zawiasy z nierdzewki i plastikowa poprzeczka zamiast metalowej, nowe tło z czarnego pcv ,, podniosłem scianki w zbiorniku żeby za dużego prześwitu nie było zabarwilem wlot i wylot z panelu na czarno no to dalej do roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 12 Marca 2018 Widzę, że praca cała na przód. Pomocnik jest, to jest ok. Fajnie przerobiłeś. Dobrze uszczelni, by syf nie zbierał się za tłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 13 Marca 2018 Na tą chwilę wygląda to tak czekam na lampę i falownik później jak już będzie w nim woda akwa zostanie obudowane czarnym pcv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 13 Marca 2018 Czemu nie dałeś panel od ściany i ten bok zrobiłeś na niebiesko? Miałbyś widok z trzech stron. Skała super i ta ilość protein i dodatków w szafce niżej powala . Korale szaleją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 13 Marca 2018 (edytowane) takie akwa kupiłem juz gotowe z panelem z boku, ale nawet lepiej bo szafka za wąska bok na niebiesko nie dalo rady bo nie bylo pcv niebieskiego a ze dno mam na czarno to i sciana pasuje proteiny dolne sa jeszcze z boku w 2 .5 metrowej szafie sie uzbieralo jakos tak Edytowane 13 Marca 2018 przez lukaszra (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 13 Marca 2018 Jest też plus panelu z boku, widzisz w całości co się w nim dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 Na tą chwilę akwa wygląda tak brakuje jeszcze jednego kawalka pcv maskującego panel filtracyjny woda się już kręci ślimaki chodzą woda wziąłem z działającego ok 10 lat akwarium może dlatego brak dojrzewania czekamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 Ta korona jakoś tak trochę wysoka nieproporcjonalnie do wielkości akwarium. Ile ma wysokości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 (edytowane) Wysoka bo lampe chowa ale zdjecie przeklamuje bo z kata robione jutro zrobie inne Edytowane 24 Marca 2018 przez lukaszra (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 24 Marca 2018 Powinieneś w takim układzie obniżyć lampę i skręcić jej nieco moc o ile to konieczne. Ale najbardziej podoba mi się zapas niezbednych środków w szafce na długie wieczory z akcyzą :-) Do wyboru do koloru ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) Nie moge zrobic nizej lampy bo lampa lezy na obudowie gornej;) sama jest dosyc wysoka dlatego właśnie gorny panel musi tak byc ale mowie to zdjecie przeklamuje Co do tych srodkow z akcyzja obok jest 2 szafa ppnad 2 metry Edytowane 25 Marca 2018 przez lukaszra (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CzaQ Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 Trochę rzeczywiście wysokość korony nie jest proporcjonalna do całości, jednak wykonanie bardzo mi się podoba bo nie wygląda to ciężko i ładnie okrojone do akwarium i szafki. Z jakiego materiału wykonałeś tą koronę? Mogłbyś wrzucić jakieś zdjęcie od góry? Cytuj Mózgowa rafa http://nano-reef.pl/forums/topic/101151-brain-tank/?tab=comments#comment-1045695 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 (edytowane) no niestety taka musi byc wysoka bo obudowa na ktora jest naklejone pcv jest stosunkowo wysoka plus do tego lampa wiec nie bylo innego wyjscia od gory jest pusto wszystko zostalo doklejone do obudowy ktora widzisz wyzej... ta niebieska Edytowane 25 Marca 2018 przez lukaszra (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 W jakim celu oświetlasz też panel, masz tam refugium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adifoto Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 może lepiej okleić panel aby go nie było widać ?? popełniłem podobny błąd nie zasłaniając komina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 27 Marca 2018 (edytowane) W dniu 25.03.2018 o 21:06, maciej01 napisał: W jakim celu oświetlasz też panel, masz tam refugium? tak jest glon spaghetti w srodku 48 minut temu, Adifoto napisał: może lepiej okleić panel aby go nie było widać ?? popełniłem podobny błąd nie zasłaniając komina... oklejony czekalem na dokladne wymiary po oklejeniu reszty Edytowane 27 Marca 2018 przez lukaszra (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adifoto Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 ale że Ty masz jeszcze miejsce na te szklanki!? Wow powiedz mi czego użyłeś jako koszyczka do ceramiki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c-sys Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) jak na moje oko to siatka ogrodzeniowa pcv szkalnki to nic ale te małpki Edytowane 28 Marca 2018 przez c-sys (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adifoto Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 30 minut temu, c-sys napisał: jak na moje oko to siatka ogrodzeniowa pcv szkalnki to nic ale te małpki hahahaha ;D Nooo nie chciałem wyjść na alkoholika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c-sys Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 trza by je wypic bo miejsce bedzie potrzebne na testy i inne takie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach