Adifoto Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 Do gdańska mam 400km więc lipa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Tak to siatka jakas ogrodzeniowa plastikowa jeszcze ze starego akwa spelnia sie idealnie plus trytki i mozna modelowac co sie chce. Alko sie tam uzbieralo sporo sa tego 2 szafy.. kiedys duzo tego dostawalem w pracy a teraz wszyscy kupuja mi flaszki na urodziny swieta itp bo wiedza ze zbieram i jakos sie tak zlozylo ze kilka ich jest Edytowane 28 Marca 2018 przez lukaszra (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adifoto Zgłoś Napisano 30 Marca 2018 Czyż by łapówki ? ;D Czemu jak facet to zaraz że alkoholik hahahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 30 Marca 2018 Oj tam zaraz alkoholik. Smakosz. Super dopracowałeś akwarium. Parametry już wyklarowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2018 Dojrzewa teraz wyrzut okrzemkow.. Wiec wszystko zgodnie z rozkladem Nie lapowki. podziekowania za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 Siemka na ta chwilke akwa wyglada tak zasolenie 1024 po4 0,01 no3 3 kh 8.2 do akwa trafilo tez ok 30 gatunków zoa zdjecia zoa zaporzyczone ale wsadzilem dokladnie te gatunki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karoolynkaa Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 Miód Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 wszytkie oczywiscie zidentyfikowane jeszcze kilka nascie zostało mi do odnalezienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 To bedzie jeden z najladniejszych baniakow z zoa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 3 Lipca 2018 (edytowane) wskoczyły kolejne szczepki 3 gatunki Clavularia Papaya Edytowane 3 Lipca 2018 przez lukaszra (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Lipca 2018 wskoczyły kolejne szczepki 3 gatunki Clavularia Papaya Jedyny koralowiec który u mnie już 2 raz nie daje rady w zbiorniku. Być może ledy im nie służą albo za "czysta" woda. Ciekawy jestem jak będzie u Ciebie. Fajnie się zapowiada - kolorowo to będzie kolejny mały ale wariat. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 3 Lipca 2018 mam je 3 tygodnie i w 2 gatunkach po 1 nowej główce...zobaczymy ,,, marudne są strasznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 dzisiaj wieczorem w trakcie przerwy miedzy Rus Hrvatska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 I to 3.5 miecha:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 W dniu 3.07.2018 o 22:43, fresz33 napisał: Jedyny koralowiec który u mnie już 2 raz nie daje rady w zbiorniku. Być może ledy im nie służą albo za "czysta" woda. Ciekawy jestem jak będzie u Ciebie. Fajnie się zapowiada - kolorowo to będzie kolejny mały ale wariat. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka U mnie pod T5 ładnie rósł. Przeniosłem go tydzień temu pod ledy i nie polipuje w pełni (NO3 - 5, PO4 - 0,1). Czytałem, że grymaśne to zwierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 10 minut temu, Pawel_Q napisał: U mnie pod T5 ładnie rósł. Przeniosłem go tydzień temu pod ledy i nie polipuje w pełni (NO3 - 5, PO4 - 0,1). Czytałem, że grymaśne to zwierze w sensie 0,01 ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 ... niestety ale chyba muszę cię zmartwić ... na jednych zoa masz najprawdopodobniej pasożytnicze ślimaki. http://58nanoreef.blogspot.com/2008/02/box-or-sundial-snails-polyp-eaters.html PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 ... niestety ale chyba muszę cię zmartwić ... na jednych zoa masz najprawdopodobniej pasożytnicze ślimaki. http://58nanoreef.blogspot.com/2008/02/box-or-sundial-snails-polyp-eaters.html PK Dobrze ze piszesz zwroce uwage nie zweocilem uwagi zeby cos bylo zjadane ale bede uważałWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu TapatalkaDobrze ze piszesz zwroce uwage nie zweocilem uwagi zeby cos bylo zjadane ale bede uważałWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Gdzie to widzisz na jakim foto bedzie mi latwiej poszukaćWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 .... przejrzyj sobie te zoa bo zbiorniczek szykuje się super i szkoda by było żeby za jakiś czas wszystko siadło. Te ślimaki mają charakterystyczną klapkę którą domykają się w muszli. Jak będzie stożek to nie jest dobrze ... jak płaska klapka to masz szczęście. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 ok ale na ktorym foto to zauwazyles ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 (edytowane) ... z pięknymi , czerwonymi zoanthusami. https://www.nano-reef.com/forums/topic/141724-clown-eating-zoas/ Ale nie panikuj dopóki nie potwierdzisz czy to te dziady. PK Edytowane 7 Lipca 2018 przez R.I.P (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 te zdjecia zoa to zapożyczone z neta ,,,to superman zoa ,, wrzucone zeby pokazac jakie gatunki sa w srodku :)pisalem o tym wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 7 Lipca 2018 .... i sprawa się wyjaśniła. Możesz spać spokojnie. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 8 Lipca 2018 11 godzin temu, lukaszra napisał: w sensie 0,01 ??:) 0,03 wg saliferta dziś. Może ostatnio źle odczytałem wartość. Z tego co na form wyczytałem to zerowe parametry jej nie służą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 8 Lipca 2018 ja nie wiem ale mi sie nigdy nie udalo odczytac wartosci po4 kropelkami ...ani razu sie nie zgadzalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach